HomeActualitateO problemă solomonică

O problemă solomonică

Se dă o problemă simplă a cărei rezolvare, într-o ţară unde şi Grapini a fost olimpică la Limba Română, n-ar trebui să dea bătăi de cap nici măcar lui Vanghelie: fostul consilier al lui Oprescu, Solomon Wigler, a fost condamnat la 4 ani cu executare. Să se afle câţi ani va executa efectiv condamnatul, ţinând cont de următorii factori:

1. Fiind un înţelept, Solomon se va comporta exemplar în puşcărie, urmând conştiincios programele de reabilitare: gimnastica de dimineaţă, emisiunile televizate, noutăţile de pe internet (inclusiv Facebook), activităţi sociale educative alături de colegi, rugăciunea de seară către Yahweh. Nu se va angaja în altercaţii cu deţinuţii recalcitranţi şi va consuma numai pachetele de acasă, cu mâncare kosher, realizând astfel o importantă economie în bugetul unităţii.

2. Va scrie cel puţin 3 lucrări ştiinţifice, pe domeniul său de specialitate, administraţia publică. Avem informaţii că şi consilierii săi personali au pregătit deja titlurile, care necesită doar semnătura autorului, plus omologarea din partea Comisiei: "Tendinţe actuale în administraţia Capitalei. Organizare, responsabilizare, acumularea eficientă a modelelor europene"; "Edilul – factor major al reprezentării populare în dezvoltarea şi modernizarea exerciţiului democratic"; "Direcţiile principale de acţiune în combaterea corupţiei la nivel administrativ local, conlucrarea cu organismele abilitate pentru eradicarea fenomenului infracţional". Toate cu prefaţă de Sorin Oprescu, distinsul mentor al autorului, plus autograful olograf al domniei sale.

Cei care vor răspunde corect vor primi din partea Senatului Academiei Caţavencu subvenţionarea cu 10% a întreţinerii pe timp de iarnă. Asta ca să respectăm întocmai procentul practicat în derularea contractelor atât la nivel administrativ local, cât şi la acela central ocupat acum, prin abuz de funcţie, de tehnocraţii care habar n-au cum se aplică echitabil procedurile legale aprobate la nivelul oricărui partid politic.

 

Citeşte şi:  O pernă şi-o floare, un şperţ la carton

                    Solomon, chirurgul biblic

 

 

 

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare