HomeActualitateRomânia va juca în Feroe cu handicap: lipsa mâinii...

România va juca în Feroe cu handicap: lipsa mâinii stângi a Sfântului Haralambie

După ce BOR le-a desfăcut contractul de muncă, sub acuzaţia de furt fără binecuvântare, preoţii români care dăduseră cu laba la mâna stângă a Sfântului Haralambie au dezvăluit în faţa presei dedesubturile afacerii. Fostul Părinte Efraktie Potlogăreanul ne-a mărturisit:

"Am acţionat numai în interes naţional şi nicidecum pentru buzunarele noastre. Mâna lui Haralambie ne-a fost comandată ferm de Tata Puiu Iordănescu, stareţul Naţionalei de fotbal. Nu am primit bani de la dânsul, chiar ne îndoim că ar băga bani altundeva decât în cutia milei. Ne-a ţinut o predică frumoasă, cum mâna Sfântului Haralambie ar fi ultima şansă de calificare, dacă ar sta pe banca tehnică în mâinile lui Tata Puiu. Chiar am întrebat dacă n-ar fi o ilegalitate din partea noastră să luăm mâna de la greci, dar dl Iordănescu ne-a asigurat că Grecia ne este adversară în grupă şi că, în caz de reuşită, se va ocupa personal prin cunoscuţi ca noi să fim zugrăviţi la Prislop, alături de Arsenie.

Planurile acţiunii le-am avut tot de la dumnealui, deoarece cunoaşte bisericile din peşterile greceşti mai bine decât jocul adversarilor. Se ştie, cu stânga dai, şi Tata Puiu spera ca astfel să dăm cât mai multe goluri, adică o minune pentru echipa României care nici lui Arsenie nu i-ar fi ieşit din primul şut. Acum plătim noi oalele sparte, am rămas fără un serviciu bun şi băieţii abia au reuşit o egalare cu finlandezii în prelungiri. Dare-ar dracii în grecii care ne-au prins şi în şansele lor de calificare acum şi pururea şi-n vecii vecilor, amin!"

Avem informaţii că Tata Puiu neagă vehement presupusa înţelegere, susţinând că n-a făcut în viaţa lui un aranjament, nici măcar când îi dictau generalii de pe banca tehnică a Stelei comuniste. "Mai bine mă dădeam accidentat", a declarat el, "decât să trădez cruciuliţa de la gât şi iconiţa din şort. De treaba cu Haralambie nu ştiu nimic, jur pe toate icoanele. Eu, oricum, aş fi comandat mâna dreaptă a Sfântului Nectarie sau o gambă a Sfântului Ekrem. Am avut noi cândva un Haralamb fundaş la Steaua şi al dracu prost numai cu stânga făcea penaltiuri pentru dinamovişti!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare