HomeActualitatePost-alegeri 2014: Prim-Ministrul Tăriceanu va inaugura noul pod al...

Post-alegeri 2014: Prim-Ministrul Tăriceanu va inaugura noul pod al lui Apolodor din Damasc!

1 Aprilie 2016. Într-o atmosferă de înaltă însuflețire patriotică și guvernamentală, autoritățile au inaugurat noul pod de la Ruse; rod al tradiționalei cooperări româno-chineze, în care noi am pus la dispoziție teritoriul național, iar chinezii fondurile necesare. Prim-Ministrul Tăriceanu, însoțit de noua sa soție, a tăiat panglica și s-a arătat încântat de performanță, declarând pentru presă:

"Suntem aici pentru a inaugura structura contemporană a podului lui Apolodor din Damasc, realizare de vârf a primilor doi ani de administrație sub Președinția Ponta. Este o operă de artă remarcabilă și care demonstrează că nu doar fondurile europene acordate cu cătușele în mână pot asigura proiectele benefice României. Sunt convins că Apolodor însuși ar fi satisfăcut de execuție, deși s-a apelat la o estetică modernă. Podul a fost refăcut după toate cerințele actuale ale tehnicii de profil, partenerii chinezi dovedindu-se adevărați artizani în domeniu.

Chiar dacă podurile sunt, în general, niște treburi relative, ele se pot constitui în embleme ale continuității noastre pe aceste meleaguri, de când înaintașii romani au trecut la restructurarea Daciei. Strămoșii mei greci și cei italo-vlaho-turco-albanezi ai Președintelui au pus și ei umărul la dezvoltarea României, mai ales pietrarii italieni Ponta care au lucrat aici drumuri trainice peste vremuri. Ai tătarului Băsescu ce-au făcut, în afară de a da foc oricărei construcții pașnice pe timpul năvălirilor, așa cum și el a aruncat în aer arhitecturile unor mari patrioți români ca domnul Voiculescu? Nici măcar un hotel de 3 stele n-a rămas în urma lui, după 10 ani de inundație băsistă!" 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare