HomeActualitate6 măsuri pe care le vor lua judecătorii, pentru...

6 măsuri pe care le vor lua judecătorii, pentru ca independența justiției să nu mai poată fi niciodată amenințată

Supărare mare, în rândul gulerelor albe cu ciocănele mici, pe băieții ăștia din politica nouă, care s-au băgat să le dea peste cap onorabililor din justiție procedurile cutumiare vechi de când lumea, prin declarații publice și postări pe reţele de socializare care au adus o evidentă încălcare a principiului separației și echilibrului putorilor în stat.

Ca atare, conform surselor Academiei Cațavencu, ulterior convenabilului raport al Inspecției judiciare, ce atestă scăderea încrederii cetățenilor în sistemul judiciar și afectarea independenței autorităţii judecătoreşti în ansamblul său, băieții de la CSM, în colaborare cu cei de la CCR și PSD, pregătesc un set de măsuri bombă, care să dea pe brazdă, o dată pentru totdeauna, situațiunea, prin statuarea următoarelor dogme:

1. Toate procesele cu statul sunt ca și pierdute. Dacă ești vreun fraier care a ieșit cu cățelul prin Piață și te-ai mai și nimerit sub pulanul vreunui jandarm, e bine să te gândești două vieți, pe viitor, înainte să mai faci chestii care să te trimită în instanță contra Statului.

2. Procurorii au voie să cerceteze pe cine vor și când vor, iar judecătorii au dreptul să condamne și cu stânga și cu dreapta, la orice oră din zi sau din noapte, chiar și prin telefon, SMS sau aplicație de mesagerie. Așa zisele victime nu mai au voie să conteste decizia instanței, ci doar cel mult să apară la RTV.

3. Pentru a nu mai cheltui timpul judecătorilor cu litigii mărunte, se va reevalua obligativitatea instituției medierii înaintea proceselor civile, pentru împărțirea modernă a dreptății urmând a se folosi platforma Facebook. Cine strânge cele mai multe „like”-uri câștigă.

4. Judecătorul care a luat o decizie în privința unui caz poate pleca în concediu cu partea câștigătoare și mai pe lângă casă, nu doar prin stațiuni îndepărtate și all-inclusive din Asia și Africa, cum obositor se întâmpla până acum.

5. Decizia judecătorilor va fi definitivă și obligatorie încă din prima instanță, fără apel, fără recurs și fără comentarii, pe principiul ”Ai criticat-o? Ai îmbulinat-o!”. Sentințele se vor anunța în cadru public, în toate mallurile, hipermarketurile și la emisiunile precum Acces direct, la Măruță și iUmor, și vor fi primită cu aplauze, ca la aterizările Tarom.

6. Dacă se dovedește că ai votat în trecut fără cap și, în plus față de asta, înainte de vot ai mai și avut tupeul să strigi măscări în fața Guvernului și a Parlamentului, judecătorii sunt împuterniciți să-ți confiște viitorul, fără a mai risca să dea nimănui și niciunde socoteală pentru deciziile lor.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare