HomeActualitateAm dat afară hoții din sufragerie. Îi lăsăm pe...

Am dat afară hoții din sufragerie. Îi lăsăm pe balcon?

În stradă, tinerii frumoși și liberi care au înțeles, în cele din urmă, că nu e frumos să faci pișu pe vot, că pe urmă plângi de zici că ai pietre la rinichi, sărbătoresc deja victoria. Noi, ăștia mai trecuți prin viață, prin pulanele scutierilor și prin bâtele minerilor, mai amânăm puțin petrecerea. Fiindcă n-am câștigat războiul, ci doar o bătălie.

De ce am mai lupta acum, când Slugăreanu a promis că renunță la ordonanță, s-ar putea întreba nu doar spălații pe creier care cred că Soroș ne-a dat bani și pentru puricii de pe căței, ci și mulți dintre cei ce au ieșit în stradă? Întrebarea corectă este: de ce ne-am opri acum? Dialectica marxistă arată că singurul comunist în care poți avea totală încredere e Lenin. Pentru că e mort. În schimb, puii lui deghizați în capitaliști sunt azi vii și se-mpuiază, la rândul lor. În ăștia nu poți să ai încredere. Cum nu poți să stai liniștit când te urci în tramvai și vezi o gașcă de hoți veniți să dea cu tira. Noi avem încă portofele, Dorel Găurel Dragnea e încă în tramvai, chiar vreți să stați cu mâna pe buzunare încă patru stații de-acum înainte?

Căci ce-am făcut noi acum e doar să mutăm din sufragerie pe balcon hoțul care ne-a pătruns în casă, la ceas de noapte. Premierul Slugăreanu se jură că nu mai fură, că să moară famelia, copilașii lui și ce-are pă casă care-o mai pune mâna să dea ordonanțe, ne imploră să-l lăsăm să-și îndeplinească promisiunile făcute șoșonarilor. E fals. O dă-n diverse, din Cola-n Fanta și din Fanta-n Sprite. Că nu e abrogare, e prorogare, că nu e azi, e mâine, că așa și pe dincolo, ca să ne adoarmă vigilența, bagă legea-n Parlament și pe urmă Dragnea scapă basma curată până să mai apucăm noi să spunem ”DNA / să vină să vă ia”. Grăjdenii și grindenii ăștia cu freză de ospătar și mentalitate de slugă nu sunt puși acolo să guverneze, ci să aștepte momentul prielnic ca să-i scape pe hoți. N-a fost să fie acum, o să fie peste o lună, n-o să fie peste o lună, o să fie peste un an. Ei de planul ăsta, copt încă din 2012, nu se lasă. Sunt ca urșii ăia grizzly care, odată ce au gustat din carnea de om, nu mai vor să mănânce altceva.

Și voi credeți că hoitarii ăștia care vă flutură pe dinainte prorogări, abrogări și alte gargări chiar se gândesc să cedeze de tot, să renunțe? Nici vorbă: tot mandatul n-o să aibă alt gând decât să-i scape pe corupți și să dea liber la furt. Așa vreți să trăiți patru ani? Sau vreți să rămâneți în stradă până când acești penali mincinoși vor pleca de tot, la groapa de gunoi a istoriei, lăsând loc oamenilor cinstiți din PSD – ăia, puțini câți mai sunt, câți nu au fost dați afară sau n-au demisionat.

Când l-am văzut în seara asta pe Grindeanu, grețos de umil, mai umil decât găinarul ăsta scos din canapea, care se milogea „Da’ ce-am făcut, șefu’?”, mi-a venit în minte scena finală din Filantropica, în care magistralul Dinică vorbea, arătând spre un aurolac fost cândva șmecherul cartierului: ” Vă e milă de jigodia asta mică si stricată, de scursura asta, de gunoiu’ ăsta de cartier? … Vă e milă? V-am luat banii! V-am păcălit!”

Voi, voi o să vă lăsați păcăliți?

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare