HomeActualitateAm luat o şpagă. Cum fiscalizăm?

Am luat o şpagă. Cum fiscalizăm?

Minunata veste a viitoarei impozitări pe şpaga colectată de medici ne-a făcut să bem de bucurie toată şpaga acumulată recent în redacţie. Asta pentru că-i de aşteptat, în spiritul social-democraţiei la Putere în România, ca măsura să fie extinsă şi asupra altor categorii profesionale, cum bine a propus, în culmea euforiei, şi colegul Spartakus. Am vrut să aflăm părerile altor personalităţi ale vieţii publice, pe care le-am obţinut cu şpăgi variabile, în funcţie de cerinţele respective:

Ion Iliescu: "Da, măsura propusă este una corespunzătoare, dar nu trebuie aplicată grosso modo, cum se practică în capitalismul sălbatic. Eu, ca şi în cazul veniturilor, susţin o impozitare progresivă. Una este să fiscalizezi găina dată de omul simplu medicului de ţară şi alta şpaga primită de Brădişteanu pentru a ne opera urgent cordurile din partid traumatizate prin şocurile DNA. Impozitarea trebuie să meargă până la 80%, pentru că noi suntem un partid care promovează echitatea socială. Mai mult, propun un sistem contributiv şi compensatoriu al şpăgii: ai luat şpagă un BMW, să zicem de exemplu, la întâmplare, de la PNL şi pe urmă vine la tine un cetăţean pensionar cu o găină. Ei bine, nu doar că nu i-o impozitezi din propria conştiinţă nici măcar cu un fulg, dar legea trebuie să te oblige să-i dai tu omului bani de-un cocoş neclapon. Ştiţi că eu am susţinut mereu o democraţie românească originală, nu?"

Nicolae Bănicioiu: "Încă nu sunt în temă cu detaliile tehnice, dar sunt sigur că o să le definitiveze cât mai curând dl Prim-Ministru şi pe astea. Aştept să mă cheme la ordin şi pe urmă vă aduc precizările necesare. Personal, am şi eu o mare nelămurire: şpaga se va impozita la fel atât în cazul medicilor, cât şi în acela al Ministrului Sănătăţii? Dacă-i aşa, eu o să mă cer înapoi la Tineret, acolo se lua doar în natură şi neimpozabil!"

Radu Mazăre: "Ştiţi că eu nu mai sunt în politică, mulţumită procurorilor băsişti fascisto-bolşevici şi trădării foştilor camarazi din PSD. Dar o părere pot să am, e încă o ţară semiliberă, ca şi mine: a impozita şpaga la noi este, ca să mă exprim în termeni medicali, un anus contra naturii româneşti. Eu întotdeauna am tratat problema cu bun-simţ, nu ca şpăgarii lui Băsescu. Ce-am luat am compensat prin donarea salariului şi pachetele cu alimente prin care le-am şpăguit pe babe ca să mă adore ca pe regretatul Dolănescu. Deci militez în continuare pentru rezolvarea pe plan local a chestiunii, ţinând cont de particularităţile zonale."

Elena Udrea: "Ar fi de râs ce propune dl Ponta, dacă nu te-ar apuca plânsul la tot ce propune dl Ponta. I-aş aduce la cunoştinţă că noi suntem adevăraţii iniţiatori ai proiectului şi am făcut-o mult mai echitabil decât pesediştii, deşi suntem oameni de dreapta. Cel puţin pe vremea mea şpaga se colecta în procent decent şi egal pentru toată lumea, 10% pe contract. Nici n-am şpăguit electoratul cu mititei şi fasole, precum adversarii noştri, ci l-am stimulat întotdeauna cu găleţi, lopăţele şi pelerine portocalii, adică l-am îndemnat la muncă, nu la întins mâna. Ca să mă refer strict la subiect, deci doctorii, să rezolve problema multlăudatul lor doctor Arafat, care văd că, fără şpagă, nu găseşte cu GPS-ul nici măcar muntele Ararat!"

Adriean Videanu: "Nu ştiu ce vreţi să insinuaţi de-mi cereţi mie părerea, e posibil să vă dau în judecată pentru defăimare. Proiectul se constituie într-o jignire adusă medicilor şi dovada caracterului corupt al PSD-ului, care vrea ca medicii să împartă şpaga cu ei. Nu că ăia cu funcţii n-ar fi făcut-o până acum, dar ai lui Ponta urmăresc ca şi începătorul din sistemul sanitar să le dea dreptul cuvenit în concepţia lor. Lăsaţi, dom'le, oamenii să-şi organizeze singuri sistemul de şpagă şi să împartă încasările cum ştiu ei mai bine! Vreţi să centralizaţi şi şpaga, neocomuniştilor?!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare