HomeActualitateAnalfabeții, susținuți în Parlament

Analfabeții, susținuți în Parlament

Comisia de Administrație din Senat apără interesele analfabeților și a respins proiectul de lege prin care se interzicea accesul acestora la volan.

„Am respins proiectul deoarece era nedrept față de noi, parlamentarii. În urma aprobării lui, majoritatea am fi rămas fără permis și ar fi trebuit să venim la muncă pe jos sau să stăm zeci de minute să așteptăm autobuzul. Ar fi fost un efort supraomenesc din partea noastră, care ne-ar fi obosit foarte tare, iar apoi tot voi ați fi comentat pe seama faptului că dormim în Parlament”, a declarat revoltat un senator PDL.

Proiectul de lege presupunea, printre altele, interzicerea accesului la volan a persoanelor care nu au terminat școala generală.

“Eu nu am înțeles ce a fost în capul celui care a propus așa ceva. E ilogic! Din moment ce semnele de circulație sunt redate prin niște desene, de ce trebuie să știi să citești? În plus, dacă ai terminat școala generală, asta nu înseamnă neapărat că ești alfabetizat. Spre exemplu, avem un coleg care acum un an a reușit să termine liceul, dar tot nu știe să citească”, a conchis senatorul PDL.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare