HomeActualitateAnatomia e materie sfântă

Anatomia e materie sfântă

Oamenii de știință care au analizat mumiile expuse în Muzeul din Vatican au constatat existența unor părți neconcordante ale conținutului. Bandajele sunt din timpul Egiptului străvechi, dar oasele din interior aparțin unor vremuri mult mai recente.

Misterul a fost explicat de celebrul Dan Brown. Nu este la mijloc vreun cod secret, ci rezultatul cooperării ecumenice dintre Vatican și BOR, inițiate odată cu vizita Papei Ioan Paul al II-lea la București. PF Teoctist s-a plâns atunci Pontifului de invazia post-decembristă a moaștelor, ce a făcut ca destui sfinți să intre în posesia unor elemente anatomice osoase frizând paranormalul. Exemplu: un sfânt de rit nou ajunsese să dețină cinci tibii, patru articulații scapulo-humerale, șapte sternuri, plus un număr nedefinit de mâini și aflat, pe atunci, în revizuire săptămânală. 

Papa a fost de acord ca aceste surplusuri să fie preluate în secret de către Biserica Catolică și folosite la completarea mumiilor din muzeul menționat. Nu s-ar fi aflat niciodată dacă la Vatican n-ar fi ajuns acum un Papă revoluționar, acesta dispunând inventarierea mumiilor. Brown intenționează să scrie un nou best-seller abordând subiectul. Cu adăugirile literar-senzaționale obișnuite, evident. 

Astfel, Patriarhul Teoctist va fi prezentat drept fost agent al Securității ceaușiste, în grad de colonel, iar Papa Ioan Paul al II-lea ca un agnostic convins că acest lucru era doar o superstiție obscurantistă; dovedită când moaștele Sf. Teoctist vor fi date poporului la pupat, după eliminarea în taină a celor două urechi suplimentare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare