HomeActualitateBăi Nicușor. Băi Mariane! Băi, dar voi știți de-astea,...

Băi Nicușor. Băi Mariane! Băi, dar voi știți de-astea, cu primăria?

E jale, nene. Trec peste faptul că PNL e cel mai mare partid din lume care n-are un băiat pregătit să candideze la o primărie de capitală, și ia unul de pe stradă. Trec și peste faptul că cel mai titrat dintre candidații independenți este cunoscut după meclă cam ca Piotr Ilici Ceaicovski. Trec peste toate și mă uit la dezbaterea publică. Ce zice ea, că ea arată trendul.

Nicușor a făcut aia, Marian a făcut ailaltă, Nicușor a zis, Marian a scris… Că ăla merită din perspectiva aia, dar nu merită pe motiv că, iar celălalt a zis ceva care-l descalifică, deși are meritul că. Vorbim exclusiv de perspectiva morală, etică, de zici că trimitem un om să discute cu Dumnezeu unde va caza refugiații români de după Judecata de Apoi.

Nimeni nu se întreabă dacă băieții ăștia doi știu să se uite pe un plan de urbanism. Dacă știu să citească un caiet de sarcini în diagonală, și să-și dea seama dacă a fost mânărit. Dacă pot vedea, pe o execuție bugetară de 50 de pagini, unde s-a cumpărat pe prețuri umflate și unde nu. Dacă știu ce e aia o carotă, de ce se pune binderul sub asfalt și nu deasupra, cât de gros trebuie să fie stratul-suport la un bulevard și cât la o alee și de ce e mai bine să cumperi polistiren la fel de gros ca în 2004, dar cu densitate mare.

Băi Nicușoare, băi Mariane, băi băieți, voi știți cu ce se mănâncă o primărie? Concret, nu vrăjeală tv. Știți ce e aia studiu de trafic, studiu de fezabilitate, care e diferența între un PUZ și un PUG, ce e aia contencios, cât vă costă steagurile în fiecare an și de ce se bat consilierii să fie în Comitetul Consultativ al Apa Nova?

Eu știu, băi băieți. Ca ziarist, înveți toate tâmpeniile posibile, pentru că fiecare tâmpenie de-asta te învață cum se fură banii. Din perspectiva asta, practică, la modul “scoateți o foaie de hârtie și imaginați-vă că mâine începeți munca”, vă fac muci pe amândoi. Dar asta nu mă face bun de primar.

De-aia, sunt curios la maxim ce vă face pe voi buni de primar. Că în afară de considerațiuni generale și de spălat varză motivațională, n-ați spus nimic, concret, până acum.

Capitala României e în primul rând furată, și abia apoi locuită. De pe poziția de primar general, o să vă confruntați cu cei mai răi dintre cei mai răi hoți de bani publici. Și dacă nu știți să vorbiți birocrateza, vă mănâncă ăștia pe pâine în două săptămâni. Amatorilor!

DISCLAIMER – Dacă am omis-o pe Firea din textul ăsta este pentru că refuz să cred că bucureștenii sunt atât de tâmpiți încât s-o voteze pe femeia asta.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare