HomeActualitateCa să-i ajute pe procurori, țăranii din Olt vor...

Ca să-i ajute pe procurori, țăranii din Olt vor scrie pe cruci și numele pictorilor!

La ora când citiți aceste rânduri, procurorii DNA au dezhumat, probabil, deja vreo două cimitire în Olt, în încercarea de a găsi restul colecției de artă a lui Darius Vâlcov, iar întreaga Europă e cu ochii pe noi. Confrații din Uniunea Europeană se întreabă, desigur, ce caută o țară unde senatorii corupți sunt dați cu mir, să scape de pușcărie și tablourile sunt îngropate în cavouri în Europa și de ce naiba n-a rămas ea acolo unde trebuia să stea, adică în Africa și în Evul Mediu?

Singurii care n-au fost șocați sunt chiar țăranii din Olt, obișnuiți cu asemenea descinderi. Ieri, ei s-au grăbit chiar să le dea o mână de ajutor procurorilor. ”Ne-a fost milă de ei, maică, băieți tineri și trebuia să sape prin glodul ăla din cimitir… Am pus și noi mâna pe lopată, să-i ajutăm, și am avut noroc. Eu am găsit vreo doi luchieni și un velasquez, iar nea Ilie Chiștoacă, de-o ține p-aia lu’ Majuru, din capu’ satului, a scos dintr-o altă groapă un kil de aur și doi vangogi”, ne-a declarat un țăran.

Procurorii au muncit, ieri, până la extenuare, iar surprizele nu au lipsit: ”Tocmai ce săpasem într-un mormânt recent, când răposata, o femeie la vreo o sută – o sută douăzeci de ani, așa, a deschis ochii pe noi și ne-a întrebat: ”Iarăși, maică? Păi n-am votatără deja? De câte ori ne mai scoateți la secție?”. Ne-am cerut scuze, politicos, și i-am explicat că noi nu suntem cu domnul Dragnea, dar, dacă tot a făcut mărturisiri, i-am spus că o să vină niște colegi de-ai noștri, să le ia declarații în cazul ăsta, deci să nu-și facă niciun program zilele astea”.

Ca să vină în ajutorul DNA, țăranii din Olt au declarat că, pe viitor, când își vor mai îngropa decedații, o să aibă grijă să treacă pe cruce și numele pictorilor care are tablouri acolo: ”Cu tot respectu’, ne-a precizat sursa noastră, da’ să știți că domnu’ Darius n-a procedat corect. A îngropat tablourile la grămadă, de nu mai știe săracii procurori unde să sape… Nu mai zic că le tulbură și odihna veșnică a morților și pe urmă ăia se fac moroi și vin să ne bântuie!

Așa că am vorbit și cu taica popa și cu dom primar, de-acum, când îngropăm pe cineva, trecem, domle, și pictorii pe cruce, să știe procurorii unde să sape. Păi să nu s-apuce, să sape după impresioniști și să dea peste expresioniști, foviști sau abstracți, cum s-a întâmplat acum. Ce-i țigănia asta, ne cade mâna dacă mai trecem pe cruce un nume? Singura problemă e că popa s-ar putea să ne ceară mai mulți bani pentru slujbă, c-o să pretindă că îngroapă doi, nu unu’!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare