HomeActualitateCălin Constantin Anton și-a turnat în cur beton

Călin Constantin Anton și-a turnat în cur beton

Pe vreme când se afla la butoanele guvernului, domnul Tăriceanu, omul cu 3 nume și vreo 5 neveste, s-a înhăitat cu Al României și cu Al lui Truică, fost Al lui Adrianus Năstase, și s-a apucat să facă prostii. Din acest motiv, de ieri, România este singura țară din lumea civilizată în care președintele Senatului, al doilea om în stat cu ar veni, este un inculpat.

Așa cum ne așteptam și cum rezultă și din documentele procurorilor DNA, Tăriceanu a ajuns în boxă (deocamdată) pe motiv că-i un mincinos ordinar. Numai că data asta n-a mințit electoratul cum face el de obicei, ci s-a apucat să vândă castraveți băieților noștri de la DNA într-un dosar în care se ancheta devalizarea țărișoarei. Mai exact, folosindu-se de Al României pe post de șeptar, Al lui Truică a obținut prin retrocedarea de la stat Pădurea Sânagov și Ferma Regală Băneasa. În combinație apar o seamă de cetățeni evrei: Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi. Rolul lui Al României a fost acela de moștenitor inventat al celor două domenii, cunoscut fiind statutul său de bastard al Coroanei utilizat de PSD ca rege alternativ al României. Rolul găștii din jurul lui Al lui Truică se rezuma la drenarea bănetului rezultat din vânzarea celor două proprietăți și împărțirea șpăgilor.

Iată ce concluzionau procurorii DNA în acest caz: Prin activitatea infracțională desfășurată s-a reușit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum și a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro. Ambele sume, totalizând 145.398.569 euro, reprezintă totodată un folos necuvenit pentru inculpații Al României Paul Philippe, Truică Remus și asociații acestuia în grupul infracțional.

Chemat la audieri în calitate de martor, Călin Anton Constantin s-a gândit să le toarne procurorilor o minciună ordinară. De exemplu, Anton a susținut că nu-l cunoaște pe Tal Silberstein, deși acesta fusese consilierul său personal. La fel a procedat și fostul consilier al lui Tăriceanu, Dorin Marian. Ca urmare a acestui comportament dem de pacienții spitalelor de glumeți, cei doi au fost trimiși în judecată pentru mărturie mincinoasă.

Seara, la televiziunile PSD, Tăriceanu a declarat senil că se aștepta ca DNA  să-i facă un dosar, pentru că el a fost critic la adresa justiției staliniste, bla, bla,bla. Întrebarea care se pune este următoarea: bă, tataie, păi dacă știa că te vânează ăștia mai ceva ca pe mistrețul cu colți de argint, de ce te-ai apucat să le îndrugi minciuni d-astea de neam prost?

La o analiză sumară câteva argumente pentru a justifica comportamentul lui Anton tot găsim. Primul ar fi vârsta. Deși are neveste tinere omul e senil și pur și simplu a uitat că Tal a fost consultantul lui. Un alt argument ar fi prostia proverbuală în care acest boșorog care se dă fante de Obor  se scaldă. Gagiul e un fel de Bănel Nicoliță al politicii, care încercând să scape de minge și-a băgat-o în poartă. Concluzia care se desprinde este, credem noi, destul de clară. La faza asta, al doilea om în stat, președintele Senatului, urmașul lui Brătianu făcut cu pompa de la bicicletă sau cărat de muște este un fel de Tudy al lui Firea. Adică și-a făcut-o cu mâna lui!   

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare