HomeActualitateCe cărți va scrie Adrian Năstase din închisoare

Ce cărți va scrie Adrian Năstase din închisoare

Adrian Năstase nu va face, din păcate, patru ani de închisoare. Odată că e bătrân, dar și pentru că, aparent, suferă de o boală gravă: grafomania. Cărțile l-au scos din pârnaie data trecută, cărțile îl vor scoate și de data asta. Pentru că e greu să găsești subiecte la supărare, îi recomandăm fostului premier cinci titluri cu care sigur ar avea succes.

  1. „Conversații între Nelson Mandela și mine.” Acum că Adrian Năstase se consideră un deținut politic, poate să scrie o carte în care să dialogheze în imaginația sa cu unul dintre cei mai faimoși prizionieri ai unui regim tiranic din istorie. Cei doi pot să discute despre asemănările felul în care Apartheidul discrimina persoanele de culoare în Africa de Sud și DNA-ul politicienii corupți colecționarii de artă.
  2. „Coliba unchiului Ion”. Un roman despre căsuța în care toți pesediștii suspecți de corupție se retrag din cauza represiunii băsiste. În coliba unchiului Ion e liniște, nu-i întreabă nimeni de unde au trei case și cinci mașini, iar televizorul e deschis tot timpul pe Antena 3.
  3. „Dacă România ar fi fost condusă de Abraham Lincoln”. O carte de analiză și speculație politică în care Adrian Năstase încearcă să ne arate unde ar fi putut ajunge țara noastră dacă ar fi fost condusă timp de zece ani de un mare om de stat, intelectual și filantrop, nu de un „marinar incult care m-a bătut la mustață, fir-ar a dracului de președinție cu stâlpii ei!”
  4. „Învață-ți copilul să numere. Cu ouă!”. Adrian Năstase nu este doar un estet și un politolog de renume mondial, ci este și un mare educator (vezi Victor Ponta, cel mai cinstit prim-ministru post-decembrist al României). Vrei ca și copilul tău să ajungă premier când va fi mare? Învață-l să numere. Ouăle.
  5. „Viața în lagărele băsiste”. O trecere în revistă a timpului petrecut de către fostul prim-ministru în închisorile românești. Acesta ne povestește despre torturile la care a fost supus: gardieni care nu au auzit de Degas, salată de icre ieftine sau televizor mai mic de 150 de cm în cameră.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare