HomeActualitateCel mai fraier sau cel mai onest?

Cel mai fraier sau cel mai onest?

Nu mi s-a mai întâmplat demult să mă simt blocată în fața unui afiș electoral. Dar acum 2 săpămâni, nu am mai simțit nici silă, nici milă, nici furie, nici dezgust, nici n-am râs, ci pur și simplu am rămas trăznită. Domnule, băiatul ăsta e pe bune? Dacă da, aș vrea să îi dau o bere pentru onestitate, deși primul impuls a fost să îl consider unul dintre mulții cretini aspiranți la funcții publice, care merită strivit de menghina cu țepi. Am postat afișul domnului Nicu State pe Facebook, unde s-au strâns câteva sute de păreri, majoritatea opinând că e un idiot. Apoi domnul State mi-a scris un mesaj privat: "Dacă nu veneam cu astfel de slogan, nu aveam nicio șansă să fiu remarcat. Nu am nici banii marilor partide, nici acoperire media, nu am nicio putere să răzbat dincolo de pagina mea de Facebook, doar dacă vin cu ceva scandalos ca să captez atenția. "

[image image-id=”47561″ height=”400″ width=”400″ image-title=”state”]

Mie mi-a captat atenția cu siguranță și, dacă aș locui la Târgu Jiu, i-aș acorda măcar minute ca să citesc ce vrea să facă cu orașul și m-aș informa despre platforma lui electorală. De ce?

1. Pentru că, deși nu a avut niciun sprijin politic sau financiar, a riscat și a adoptat un slogan complet greșit ca să se viralizeze: e curajos dar cam nebun, oricum, va învăța pe parcurs să fie mai diplomat și mai stategic.

2. Omul pare că vrea funcția de Primar fiindcă e sătul de corupție ca noi toți: ceea ce e un mare plus.

3. Pentru că vine dintre noi: știe ce nevoi au cetățenii.

Acest articol nu e un îndemn la vot ci o opinie personală despre un candidat la Primărie. Și pentru că mi-a plăcut atitudinea curajoaso-nebunească a domnului State, i-am mai pus câteva întrebări lămuritoare.

Cum ai ajuns la asemena slogan? Și de ce?

Sloganul meu este, de fapt, o sinteză a ce se întâmplă înainte de campania electorală și după. Am observat atent ce promisiuni se fac în campania electorală, ca după aceea, politicienii ajunși în funcții publice prin vot să uite repede ce au promis. "Așa e bine, să ne ajutăm unii… pe mine” este o ironie fină pentru alegătorii care nu cred în promisiunile electorale, deci este pentru alegătorii isteți. Când am decis să pun acest slogan pe afiș am luat în calcul varianta de marketing (mediatizarea naţională). Totodată am luat în calcul și varianta cu "injuraturi", și că unele persoane nu or să-l înțeleagă iar acest lucru s-a și întâmplat. Din pacate, în România, oamenii încă mai cred în minciuna electorală.

Am înțeles că esti corporatist și nu ai mai ocupat nicio funcție publică până acum. Ce te mână în politică?

Da, sunt director zonal de 12 ani la o firmă foarte mare ce activează în domeniul apelor minerale. Nu numai că nu am ocupat o funcție publică până acum, dar am și urât politica. Am intrat în politică și mi-am asumat rolul de reprezentant al nemulțumiților și nehotărâților pentru a arăta vechilor partide și politicieni că nu suntem doar niste "voturi" pentru ei și că putem să ne implicăm. Am întâlnit foarte mulți tineri care nu au mai votat până acum şi care-mi ziceau "nu mergem la vot pentru că tot ăia vechi câștigă". Acest răspuns m-a ambiționat și mai mult și, împreună cu echipa, am încercat să convingem tinerii să vină la vot, spunându-le că, dacă nu votează, sunt complice la jaful țării și că numai implicandu-se putem decide ce bine pentru noi și familiile noastre.

Care sunt 3 cele mai importante puncte din platforma ta?

Cele 3 puncte din platforma electorală sunt: – Intrarea în normalitate și sub lege a tuturor cetățenilor orașului, inclusiv a cetățenilor de etnie rromă rău platnici, care trebuie să înteleagă o dată pentru totdeauna că, pe lângă drepturi și facilități au și obligații. – Faciltăți locale și financiare (taxe și impozite mai mici) pentru actualii întreprinzători, mici și mari, cu condiția să angajeze persoane fără loc de muncă din Tg. Jiu. – Creerea unui departament special care să atragă investitori în orasul nostru, prin prezentarea spatiilor și serviciilor oferite de către Primărie. Nu trebuie să așteptăm "the big fish" (marii investitori) să vină să ne intrebe dacă vrem investitori, noi trebuie să mergem în întâmpinarea lor cu prezentarea unei platforme industriale sau a unei zone de investiție. Tot în cadrul acestui departament vom angaja persoane specializate în absorția de fonduri europene, cu salariu și comision pe măsura proiectului.

Dacă ar fi să ai bani să faci cadouri electoratului (cum dau partidele mari făină și găleți), ce le-ai da oamenilor?

Dacă aș putea să fac cadouri electorale și legea electorală mi-ar da voie, eu le-aș da alegătorilor câte un calendar de perete în care aș prezenta următoarele: – Rudele primarului actual în functie, angajate în Primarie, – Situația materială a "aleșilor" nostri, șefi în Primărie, – Situația cheltuielilor inutile efectuate de Primărie, – Facturi cu preturile "umflate" ale serviciilor efectuate de firmele "de casă" ale Primăriei și prețul real al acestora. Cred că, dacă aș avea un asemenea calendar de perete, cu poze , omul simplu ar vedea în fiecare zi (din această lună de campanie), câți oameni nepregătiți lucrează în Primărie, ce case și ce mașini au șefii din Primărie din salarii de bugetari și sigur nu ar mai vota vechii politicieni.

Crezi ca îți va ajunge salariul de Primar și de bere, și de țigări?

Cu siguranta mi-ar ajunge fiindcă bere beau doar ocazional iar de fumat m-am lăsat de 14 ani. Dacă mi-ar permite legea să-mi pastrez functia din privat, cu salariul din privat nu mi-ar mai trebui salariul de Primar. Aș angaja un administrator privat care să gestioneze, sub îndrumarea mea, activitatea Primăriei și a Consiliului Local. Cum legea nu permite așa ceva, o sa fiu nevoit să mă adaptez și să mă încadrez în salariul de Primar, care nu este cu mult mai mic decât salariul actual.

Bun, acestea fiind zise, sper ca lămuririle acestea să îi ajute pe locuitorii din Târgu Jiu. Și sunt curioasă ce va conta până la urmă la alegerile din acest oraș: sinceritatea și curajul sau corupția și găleata de făină.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare