HomeActualitateCele mai bune lanterne LED pentru diverse situații și...

Cele mai bune lanterne LED pentru diverse situații și activități

Indiferent de locația în care ne aflăm și de activitățile pe care le întreprindem, cu siguranță avem nevoie de lumină pentru a ne asigura că totul decurge cum trebuie. Atât în interior cât și în cadrul activităților desfășurate în aer liber, cele mai bune lanterne LED de la easylight.ro ne pot oferi sursa de lumină care ne poate scoate din diverse încurcături.

Să descoperim astăzi împreună cum putem alege cele mai performante și utile lanterne LED în funcție de activitățile în care dorim să ne implicăm acasă, la munte, în parc, în mașină sau oriunde ne-am afla la un moment dat.

Lanterne LED practice pentru mașină

Unul dintre cele mai utile modele de lanterne LED moderne este reprezentat de mini-lanternele care pot fi atașate cu ușurință unui breloc sau puse în portiera de la mașină. Astfel, acestea pot fi utilizate rapid atunci când pierdeți ceva în mașină și vă aflați într-o zonă neiluminată și fără posibilitatea de a aprinde lumina. În plus, acestea pot fi extrem de eficiente și atunci când este nevoie să aruncați o privire sub capota mașinii pentru a face o verificare rapidă a componentelor sale.

 

Lanterne LED pentru drumeții în natură

Cei pasionați de activitățile desfășurate în aer liber, cu siguranță vor avea nevoie de o lanternă LED performantă pentru drumețiile organizate alături de prieteni. Aceste produse sunt special create pentru a lumina un spațiu de dimensiuni mari și pentru a face față provocărilor perioade îndelungate, fără reîncărcare, atunci când nu aveți această opțiune la îndemână. În plus, în astfel de medii și condiții, este necesar să aveți la îndemână lanterne LED puternice și ușor de manevrat pentru a nu vă incomoda în niciun fel.

 

Lanterne LED rezistente la umezeală și șocuri

Lanternele care includ un sistem capabil să ofere fascicule de lumină late sunt ideale pentru drumețiile din pădure sau prin zone cu teren accidentat. Nu uitați de necesitatea de a opta pentru acumulatori mari sau baterii multiple în cazul acestor produse. În plus, este necesar ca acestea să fie echipate cu o carcasă rezistentă la umezeală și șocuri pentru a face față provocărilor indiferent de circumstanțe.

Lanterne LED pentru speologie, scufundări și medii tehnice

Pentru activități speciale precum speologia și scufundările sau cele desfășurate de specialiști în medii tehnice, există lanterne LED utilitare care prezintă forme speciale. Acestea pot fi atașate la brâu sau purtate frontal pentru ca utilizatorii să aibă mâinile libere în permanență.  Aceasta este o cerință obligatorie în cazul acestor activități. În plus, nu doar maniera în care aceste lanterne LED pot fi purtate este importantă ci și echiparea acestora cu carcase protectoare dure, etanșe care să le mențină în perfectă stare de utilizare sub apă și în medii dure.

Ce diferențiază cele mai bune lanterne LED
Atunci când vă îndreptați atenția către diverse modele de lanterne LED pentru activități indoor sau outdoor, este recomandat să acordați atenție următorilor factori, în funcție de situație.

Puterea iluminării

În funcție de activitățile pentru care veți folosi lanternele LED de la easylight.ro alese, aveți la dispoziție opțiuni cuprinse între 100- 1500 lumeni.

 

– Cele de până la 200 lumeni sunt recomandate pentru uz casnic.

– Cele între 200-500 lumeni sunt eficiente pentru drumeții.

– Cele tactice sau utilitare pot ajunge până la 1500 lumeni.

– Lanternele LED cu capacitate de iluminare de peste 1000 lumeni sunt eficiente și în cazul unor activități speciale precum cele de căutare a persoanelor sau de filmare în condiții  speciale, pe timp de noapte.

Forma și puterea fasciculului

În funcție de spațiul în care vă implicați în diverse activități, este important să optați pentru lanterne LED care au capacitatea de a vă lumina calea în manieră corespunzătoare.

– Dacă doriți un produs de iluminare pentru drumeții în aer liber, este recomandat să optați pentru lanterne LED de tip reflector cu spot larg. Acestea au capacitatea de a lumina nu doar direcția pe care vă deplasați ci și elementele din mediul înconjurător.

– Dacă intenționați să dați startul unor noi aventuri de vânătoare, este recomandat să optați pentru lanterne LED de tip proiector, cu fascicul de dimensiuni reduse, care să prezinte o capacitate mai puternică de iluminare.

 

Alimentarea corespunzătoare a lanternelor LED

În funcție de activitățile pentru care le alegeți, este important să optați pentru lanterne LED cu sistemul potrivit de alimentare. Există lanterne care funcționează pe bază de baterii, de diverse tipuri sau care pot fi reîncărcate la priză.

 

Lanternele LED pe bază de baterii

Acestea sunt o alegere bună în cazul activităților outdoor întrucât sunt ușor de înlocuit atunci când acest lucru este necesar. Regula de aur pe care nu trebuie să o uitați este aceea de a vă asigura că aveți mereu la voi baterii de rezervă.

 

Lanterne LED pentru activități outdoor cu acumulator

Acesta poate fi detașabil sau incorporat. Avantajul acestora este că au capacitatea de a oferi o putere mai mare de iluminare. Dezavantajul acestora constă în necesitatea de a fi reîncărcate, lucru care nu este posibil atunci când te afli într-o zonă lipsită de surse de curent. În schimb, cele cu acumulatori detașabili pot fi utilizate cu rezerve de acumulatori pentru situații de urgență.

 

Acestea sunt cele mai populare modele de lanterne LED pentru diverse activități desfășurate indoor sau outdoor. Acordați atenție celor mai importanți factori care vă ajută să faceți alegerea corectă de fiecare dată.

 

 

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare