HomeActualitateChinezării administrative. Ponta conduce România cu prefecți și subprefecți...

Chinezării administrative. Ponta conduce România cu prefecți și subprefecți fantomă

Din cei 84 de prefecți și subprefecți numiți în funcție de la descălecarea PSD la ciolan, în 2012, 77 sunt făcuți la apelul bocancilor. Șocant? Pe dracu! În țara unde premierul este un doctor în drept fake, reprezentanții guvernului în teritoriu, cei care exercită autoritatea executivului în județe, sunt niște impostori iar actele emise cu semnăturile lor sunt ilegale. Deși legea îi definește ca înalți funcționari publici, prefecții și subprefecții sunt niște iliciți care, împreună cu protectorii lor, ar trebui dați pe mâna justiției. Dar cum să se întâmple asta când, la DNA, sesizările pe această temă venite din teritoriu fac naveta între ministerul cinstitului și incoruptibilului Liviu Dragnea și Agenția Națională a Funcționarilor Publici, devenită feudă maghiară. Demonstrația pleacă de la un studiu de caz realizat în județul Ialomița, locul în care corupția se realizează cu mijloace rudimentare iar bandiții sunt închiși pentru câteva pet-uri cu ulei!

Costică, alesul

Extragem din  galeria penalilor care au uzurpat calitatea de reprezentant al guvernului în teritoriu pe numitul Marin Constantin, subprefectul fantomă al județului Ialomița, zis și Costică de la Albești. Primar de comună falită până în 2012, Costicuță (pentru intimi) s-a isprăvnicit după ce boss-ul PSD Ialomița, nea Silvian Vasilică Ciupercă, aflat momentan la Tubulatură, s-a convins că micul edil are buzele neabrazive și coloana flexibilă. Venit din fundul pământului în capitala de județ ca să facă bine la lume și să se sacrifice pentru bobor, Costică a aterizat ca musca-n lapte în scaunul de subprefect, via Consiliul Județean Ialomița, unde a luat temporar locul unei gravide. Penal, foarte penal!  Prezent necontenit în staful, ca să nu zicem camarila, d-lui Ciupercă, micul prinţişor de la Albeşti a aşteptat ani de zile să urce şi el pe scara de valori a socialiştilor. Numai că trecerea lui de la statutul de ales la cel de numit s-a făcut nenatural, prin dosul organigramei Consiliului Judeţean penetrată de Costică într-o zi de 24 mai 2012. De fapt nu de Costică, deoarece nu putea, ci de Ciupercă, deoarece el mai poate.

Costică, concurentul

La data de 10 mai 2012 Consiliul Judeţean Ialomiţa publică la rubrica de mică publicitate a cotidianului Bursa un anunţ prin care se dezvăluia intenţia organizării unui concurs pentru ocuparea TEMPORARĂ a unui post de consilier la Direcţia Patrimoniu. Ca să fim mai exacţi, pe spezele acestei direcţii nea Ciupercă a tot organizat primiri de cadre în rândul funcţionarilor, cum erau primiţi pionerii odinioară, cu scopul de promovare ulterioară a acestora în funcţii mai grele. Cum era specificat în anunţ, Costică avea să ocupe temporar locul undei femei gravide, totuşi, ceea ce era un deziderat al lui mai vechi. Ca orice concurent solitar, primărelul câştigă la scor şi, pe data de 24 mai este şi oficial la dispoziţia preşedintelui Ciupercă. Şase zile mai târziu, adică pe 30 mai, Costică devine subiect de drept. Copiatorul V. Ponta plagiază o HG prin care îl transferă pe funcţionar de sub Ciupercă direct sub el. Devenit subprefect, Costică marchează o nouă etapă în dezvoltarea sa instituţională şi funcţională, intrând în marea galerie a prefecţilor şi subprefecţilor făcuţi la apelul bocancilor.
 

Costică, urzupatorul

În 20 de zile dintre care vreo 4 nelucrătoare, Costică ajunge mare funcționar de stat pornind din birourile prăfuite de la Albești, trecând pe sub biroul lui Ciupercă și aterizând la Prefectură în postura de secund cu atribuții de prefect. Ilegalitățile comise în cursul procedurilor de avansare rapidă a flăcăului din mediul rural pe post de reprezentat al statului în teritoriu sunt multiple și complexe. Să o luăm pe rând.
 

Angajarea la CJI. Făptuitor – Vasile Ciupercă

Cronologia demonstrează golănia. Pe 10 mai se publică anunțul de concurs în ziarul Bursa. Conform HG 611/2008, proba scrisă se putea organiza în minim 20 de zile de la data anunțului, adică pe 30 mai. Agenția Națională a Funcționarilor publici avizează concursul pentru data de 30 mai și interviul pentru data de 1 iunie. Mușchii lui Ciupercă decid altceva. Concursul se organizează pe data de 24 mai, cu 6 zile mai devreme, dată la care Costică devine salariat al CJI. Pe data de 30 mai, data la care trebuia să aibă loc concursul, primărelul de la Albești intră în HG-ul prin care este detașat de la CJI la Prefectură. Deci, după numai 4 zile de muncă în Direcția Patrimoniu, omul este transferat pe postul mult râvnit. Este evident că angajarea la CJI era, de fapt, un pretext prin care se fenta legea? Este. Este evident că Ciupercă a încălcat HG 611 pentru a forța detașarea protejatului său la Prefectură organizând simulacrul de concurs fără respectarea termenelor legale și a avizului ANFP? Este. Și ce dacă?
 

Prelungirea detașării. Făptuitor – ministrul administrației și ANFP

Potrivit legii 188/1999 privind statutul funcționarului public, detașarea pe funcție se poate dispune pentru o perioadă de 6 luni într-un an și poate fi prelungită cu acordul funcționarului. La data de 30.11.2012, Costică trebuia să se întoarcă la CJI, pe locul luat cu japca de la doamna gravidă. Sau, dacă guvernul constata că are nevoie ca de aer de micul funcționar, să-i prelungească detașarea printr-o nouă HG. Așa scrie la lege. Ce face Ministerul Administrației? Îi cere lui Costică o declarație scrisă cu pixul pe o coală A4 în care să își exprime acordul că mai vrea o tură. În baza acestui acord, onor guvernul nu mai emite și o HG prin care să-l numească pe bietul om în funcție. Lăsată ca în tren, povestea devine penală. Căci fără o nouă hotărâre de guvern protejatul lui Ciupercă devine din respectabil funcționar guvernamental, un impostor care se dă subprefect aiurea prin târg. Sesizate în legătură cu subiectul, ANFP și MAI susțin în scris că simpla voință a lui Costică prelungește valabilitatea Hotărârii de Guvern. Să nu fi știut capsomanii care au susținut această aberație că o HG poate fi modificată, abrogată sau revocată doar de un alt act cu aceeași putere juridică și nu de acordul unui salariat? Nu poate exista atâta prostie nici măcar în guvernul Ponta. Putem vorbi despre abuz în serviciu? Putem. Și ce dacă?
 

Imponderabilitatea administrativă a lui Costică – abuz în serviciu

Ca tacâmul să fie complet, Costică este detașat subprefect de pe un post pe care nu-l mai ocupă! Legea 188/1999 privind statutul funcționarului public zice că raportul de muncă dintre Costică și Ciupercă trebuia să înceteze la data la care pe postul respectiv a revenit titularul. În acest caz, doamna în locul căreia Costică a muncit vreo 4 zile s-a întors la muncă în octombrie 2013. Ce-mi face Ciupercă într-o atare situație? O mută pe respectiva funcționară pe un alt post, astfel încât postul temporar al lui Costică să rămână la Costică iar detașarea sa ca subprefect să aibă acoperire. N-are! Pentru că angajarea lui Costică s-a făcut pe perioadă determinată iar la expirare trebuia organizat un nou concurs. Pentru că angajarea temporară încetează de drept. Și cum CJI nu-i moșia lui Ciupercă, ci instituție publică, o nouă angajare pe post se poate face doar prin concurs. Și cum să faci concurs din moment ce Costică era, de fapt, subprefect iar concursul, dacă s-ar fi ținut, se ținea doar pentru el, CJI neavând nevoie de completarea organigramei ci doar de a asigura o trambulină pentru un pesedist. Din păcate, trambulina asta are o singură direcție, și anume la Jilava via DNA! Dar…

O vorbă despre DNA și  DIPI Ialomița

Departamentul de Informații și Protecție Internă Ialomița cunoaștea foarte bine istoria descrisă în acest articol. DIPI a documentat golănia cu ajutorul unor băieți nervoși și s-a angajat să trimită documentația la DNA. Unde documentația a ajuns, dar trimisă de subprefectul de drept zburat din funcție ilegal de guvernul Plagiatorului pentru înscăunarea fostului primar de Albești. Din păcate în ograda Codruței, dacă nu cântă Coldea nu bate nici vântul. Coldea n-a cântat, dar a glăsuit în scris un domn care a adresat Codruței cu o plângere penală. Urmarea? Plângerea a fost făcută ghem și pasată la Ministerul Dezvoltării, de unde Dragnea a preluat-o pe piept și a pasat-o din călcâi la ANFP, de unde secretarul de stat Eugen Coifan a emis o bulă cât capul lui de mare. Omul de știință, căci altfel nu-i putem zice, a opinat că acordul scris al funcționarului transferat înlocuiește Hotărârea de Guvern pentru numirea individului pe post! Foarte tare doamna Codruța! Excepțional, domnul Coifan! Nu vă e, mă, rușine?

Dimensiunile cataclismului

În toată țara PSD a reușit să planteze ilegal în funcții 77 de astfel de haidamaci de partid după modelul de mai sus. Absolut toți ocupă scaunele ilegal prin simplul acord de voință dat pe o coală A4. Manevra are ca scop evitarea concursurilor pe post care nu s-au mai ținut de ani de zile. Cu HG-urile de numire expirate și cu IQ-ul care nu le permite să suțină concursuri pe post, cu ograda plină de înalți funcționari publici trimiși în corpul de rezervă, partidele, în frunte cu PSD, au găsit această golănie grosieră prin care încalcă legea la capul gol. Tanti Codruța, hai, bre, cu anticorupția, că ne-am plictisit!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare