HomeActualitateChirie scumpă - Top 5 factori care determină costul...

Chirie scumpă – Top 5 factori care determină costul mai mare

Mulți dintre noi ne aflăm în situația de a sta cu chirie. Bătălia cea mare se dă în București și Cluj-Napoca. Prezența universităților, a oportunităților de carieră fac ca aceste orașe să atragă locuitori din diferite zone ale țării.

Datorită cererii foarte mari, costul chiriilor este mai ridicat. Este important să afli prețul pieței pentru a ști ce buget să îți pregătești. Cauți chirie în Cluj sau în București? Un site cu anunțuri imobiliare te va ajuta să te familiarizezi rapid cu prețul chiriilor în diferite cartiere ale orașului vizat de tine.

Este un lucru știut că numărul de camere și de metri pătrați utili determină un cost mai mare al chiriei. Află din rândurile de mai jos care mai sunt factorii care urcă prețul și stabilește așadar ce îți dorești de la viitoarea locuință.

1. Zona centrală

 

A sta în centru implică o chirie mai mare. Vei lua așadar rapid pulsul orașului, vei ajunge în zonele de atracție într-un timp scurt. După o ieșire în oraș până noaptea târziu, poți să te duci acasă chiar pe jos. Scutești banii de taxi sau Uber.

Important este ca locuința ta să fie aproape de locul în care lucrezi sau dacă ești student, să fie aproape de universitate. Dacă nu se află în centru, atunci nu se rentează să plătești în plus pentru acest lucru.

 

2. Apropierea de mijloacele de transport

 

Multe persoane nu folosesc mașina personală. Pentru ei contează apropierea de mijloacele de transport în comun. În București, apropierea de metrou contează foarte mult. Este un mijloc de transport care nu se confruntă cu traficul din capitală, dat fiind faptul că merge prin subteran. Știi că dacă ai plecat cu metroul la ora X, atunci la ora Y ești la destinație. Nu te afectează ambuteiajele. Este ușor să te deplasezi dintr-o parte în alta a Bucureștiului cu metroul. Prin urmare, dacă locuința închiriată este la 5 minute de metrou, este firesc să coste mai mult.

 

3. Mobilierul nou, modern

 

Dacă nu a mai stat niciun chiriaș înaintea ta în apartament, mobilierul a fost recent achiziționat și tu vei fi prima persoană care îl va folosi, vei plăti un cost mai mare al chiriei. Acest lucru se întâmplă cu atât mai mult dacă este vorba de un mobilier modern, de calitate, frumos asortat.

Vei avea o senzație de satisfacție și o stare de bine de fiecare dată când te întorci acasă, prin urmare este firesc să scoți mai mulți bani din buzunar.

 

4. Electrocasnicele

 

Este normal să ți se pună la dispoziție frigider, aragaz, mașină de spălat rufe, aspirator. Dar când apartamentul este dotat cu televizor LED, cuptor cu microunde, mașină de spălat vase, sandwich-maker, cafetieră, atunci prețul chiriei crește. Este considerat a fi un confort în plus, prin urmare vei avea o chirie mai mare.

 

5. Locul de parcare

 

Locul de parcare este o cerință a multor chiriași. Atunci când ai mașină, să știi că seara când te întorci te așteaptă locul tău în fața blocului reprezintă un confort. Nu trebuie să stai cu emoții, întrebându-te unde vei găsi de data aceasta loc să parchezi.

În blocurile noi din ansamblurile rezidențiale proprietarii au plătit pe lângă prețul apartamentului suma cerută de dezvoltator pentru locul de parcare. În cazul blocurilor vechi, proprietarul care îți închiriază are un loc de parcare pentru care a plătit în fiecare an la primărie.

În concluzie, poți plăti un preț al chiriei ușor mai mare dacă locuința închiriată dispune și de loc de parcare.

 

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare