HomeActualitateCioloș, asta vrem cu toții: nu lăsa la ciolan...

Cioloș, asta vrem cu toții: nu lăsa la ciolan hoții!

Să te apuci să votezi creșterea salariilor cu o lună înainte de alegeri, cum fac acum bizonii de la PSD și ALDE prin Parlament nu e doar dovadă că te doare în cur de legile țării, nu e doar un populism de cea mai scârboasă speță, ci e inconștiență de-a dreptul criminală. Dragnea și ciracii lui dovedesc, făcând asta, că nu s-au trezit încă din beția puterii pierdute acum un an, ci continuă să vireze periculos pe contrasensul bunului simț, cu viteză maximă la votat tâmpenii, amenințând să spulbere o țară întreagă cu bolidul lor scăpat de sub control. Ăștia nu pentru hoții, furat voturi și delapidat fonduri europene ar trebui arestați, ar trebui arestați pentru crimă cu premeditare, pentru subminarea cu bună știință a economiei naționale.

Să te apuci să te opui acestui val de populism deșănțat, încercând să le bați obrazul inconștienților din Parlament, cum face acum premierul Cioloș, e un gest inutil. Nu ălora trebuie să le explice Cioloș de ce atacă la Curtea Constituțională această pomană otrăvită, ci oamenilor simpli, celor care se bucură că vor primi o sută în plus la salar, cum le dădea, cu limbă de moarte și Ceaușescu. Altfel, ieșirea temerară a lui Cioloș nu va produce decât exact efectul scontat de PSD: românii de rând vor crede că Dragnea a vrut să le mărească salariile, dar Cioloș, sluga lui Soros, s-a opus, numai așa, de-al dreacului și de șerpilian vândut străinezilor ce este.

Este bine totuși că Cioloș a avut curajul să se opună tăvălugului demagogic. Că tot îi place lui zootehnia, aș compara situația cu o turmă de bivoli scăpată de sub control, pe care doar un văcar curajos o poate potoli. Și Cioloș poate fi văcarul, în povestea asta, chiar și cu riscul că, dând cu biciul în bivoli, supără oile. Hoții ăștia nu trebuie lăsați cu niciun chip la ciolan, fiindcă i-am mai lăsat, sub Năstase și Ponta, și știm unde am ajuns: zero autostrăzi, zero infrastructură, zero spitale (sau ”niciunul, niciunul”, ca să-l citez pe Dragnea), dar milioane de euro în conturi, colecții de tablouri pentru Bombonei și palate cu zeci de camere în pustiul Teleormanului pentru Bombonici.

Acum, Cioloș ar trebui să spună direct oamenilor, fără cuvinte complicate, că legea cu care PSD se împăunează are în ea atât de multe chichițe de parcă ai jura că a fost făcută special să nu poată fi pusă în practică. Ar trebui să le spună că, dacă prin absurd e pusă în aplicare, cei care vor beneficia cel mai mult de pe urma ei nu vor fi angajații cu lefuri minime pe economie, nu vor fi profesorii, învățătorii, medicii rezidenți sau farmaciștii tineri, nu vor fi paznicii sau funcționarii publici de la ghișee, ci belferii din sistem, șmecherii aflați la vârful piramidei bugetare, directorii, directorașii și paradirectorașii care freacă duda prin ministere și prin administrație, prin regii și direcții și care deja au zeci de mii de lei salariu, iar prin legea lui Dragnea vor primi, proporțional, măriri și mai babane. Cioloș ar trebui să explice oamenilor că pentru ăștia legea lui Dragnea e mumă, iar pentru ceilalți bugetari și pentru restul de angajați, din privat, e ciumă, o ciumă roșie care va extermina bugetul până la ultimul sfanț.

Dar nu doar Cioloș trebuie să spună toate lucrurile astea oamenilor simpli. Și voi, cei care înțelegeți cum stă treaba cu economia, cheltuielile și pomenile, ar trebui să le spuneți părinților și bunicilor voștri să nu vă mai vândă pe o sută de lei la leafă, cât se laudă Dragnea că le va da pomană. Încercați să le explicați că pomana asta toxică se va răsfrânge asupra lor și asupra voastră și că, pentru fiecare sută de lei pe care PSD le-o dă acum, le va lua înzecit sau însutit înapoi, când penalii ăștia inconștienți se vor vedea la putere. Și, dacă nu înțeleg cum stau lucrurile pe partea economică, recurgeți la parabola aia cu broasca, vaca și barza și atunci vor înțelege că nu oricine te bagă, aparent, în rahat, îți vrea răul – și ăsta ar fi Cioloș, după cum nu oricine se laudă că te scoate din rahat, ca Dragnea, îți vrea binele.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare