Citybreak-uri pentru munțomani. Ce vârfuri europene poți cuceri într-un weekend

de Comunicat de presa , 02 iulie 2019
Citybreak-uri pentru munțomani. Ce vârfuri europene poți cuceri într-un weekend

Dacă îți petreci verile numai pe traseele montante și ai epuizat toate bogățiile patriei, e timpul pentru următorul nivel. Europa are cu ce se lăuda la capitolul munți. Și nu sunt toate vârfurile la fel de dificile precum Mont Blanc. Există vârfuri similare cu Moldoveanu, dar care îți oferă peisaje, faună și floră diferite. Costul unei astfel de expediții probabil că le depășește pe cele din țară. Dar pentru drum și cazare, poți apela oricând la  card de credit. Iar pe traseu, oricum n-ai unde cheltui banii. Iată cele mai accesibile variante de vârfuri, pentru altfel de vacanțe în străinătate.

 

Vârful Rysy – Polonia

Să începem oarecum aproape de România. Între Slovacia și Polonia, Munții Tatra își încununează ascensiunea cu vârful Rysy, pe la aproape 2500 de metri. Urcușul se poate face din mai multe puncte, dar cel mai recomandat traseu pornește de pe malul lacului Morskie Oko, din partea poloneză. Și marele avantaj este că n-ai nevoie de echipament sofisticat, doar de încălțămintea obșinuită pentru drumeții.

 

Veliki Risnjak – Croația

Parcul Național Risnjak nu se laudă cu înălțimi foarte mari. Dar compensează din plin prin vegetație și diversitate. Peisajul este pur și simplu surprinzător, de la poienițe idilice până la cascade maiestuoase. Iar traseul lin poate fi parcurs dus-întors într-o singură zi, fără probleme, pentru că se oprește undeva la 1500 de metri. Punctul de plecare poate fi oricare dintre cele patru așezări-porți către parcul național: Vilje, Cajtige, Lazac sau Šegina.

 

Keiseregg – Elveția

Nu toți Alpii sunt înspăimântător de înalți. Alpii Bernezi oferă variante și pentru începătorii care vor să-și delecteze privirile cu minunățiile elvețiene. Vârful Keiseregg, de exemplu, își potolește urcușul în jurul înălțimii de 2185 de metri. Cu o dificultate medie, traseul îți oferă patru ore de peisaje superbe și nici vârful nu e mai prejos. Dimpotrivă, frumoasa vale care duce către Lacul Negru și Berna Superioară se întind minunat sub privirile celor care au norocul să ajungă pe Keiseregg.

 

Tofana di Rozes – Italia

Dacă am păstrat-o light până acum, includem în listă și una pentru profesioniști. La 3225 de metri, culmile Tofana tronează ca un monstru peste Dolomiți italieni. Cu totul, ascensiunea durează în jur de 8 ore. Iar dificultatea diferă de la mediu, la foarte greu. Din fericire, există și suficiente puncte pe traseu unde să te răzgândești. Dar, cel mai probabil, vei răzbi până la capăt, pentru că peisajul carstic este absolut fascinant și devine tot mai bun cu fiecare metru urcat.

 

Indiferent de țara sau vârful pe care alegi să-ți faci pașii de munțoman, e bine să pleci la drum cu bugetul pregătit și fără stresul cheltuielilor. Un card precum CardAvantaj prinde numai bine în astfel de situații. Îl poți folosi ca să împarți costurile în rate fără dobândă*. Ca să străbați culmile Europei relaxat.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

Loading...

Comentarii

+