HomeActualitateClotilde Armand s-a îmbolnăvit și ea de ipocrită acută

Clotilde Armand s-a îmbolnăvit și ea de ipocrită acută

Nu știu ce virus circulă prin primăriile astea de sector, dar nu iartă pe nimeni. Intră omul acolo normal, cu capul pe umeri și ideile lui, și, când iese, iese bolnav copt de ipocrită acută, șpăgărită cronică și alte boli politicianiste. Uite, de pildă Clotilde Armand. Ce frumos a apărut ea, ca o zână neprihănită, în peisajul politic mioritic, cum tuna ea și fulgera cu multe ”r”-uri împotriva mafiei interpartinice, cum promitea ea că o să scoată mizeria din primărie, pentru ca, în nici două luni de la alegeri, s-o cam dea cotită.

De la un partid pe care mulți l-au votat văzând în el o alternativă la actuala clasă politică, ortodoxă de cumetrie și patrioată pe veresie, mă așteptam să fie mai bățos, mai gigi-contra când e vorba de proiecte controversate. Dar, ce să vezi? Abia instalați în funcții, domnii de la USB, cu doamna Clotilda în frunte, au propus alocarea de 2 milioane de euro de la buget pentru construirea Catedralei Neamului, susținând că aceasta ”este un important proiect de țară”. I-auzi, hipsterime, pe cine ai votat: pe doamna Clotilda, care în campanie băga placa separării Bisericii de Stat, ca-n Franța, iar acum când foncția e foncție, și leafa – leafă, se dă pe după cireș, zicând că n-ar deranja-o să mai ia și PF Daniel niște bănișori de la stat, că-n buzunarele enoriașilor a fost mare secetă vara asta.

În loc să ajungă la compromisuri cu mafioții din ”PSD/PNL – aceeași mizerie”, doamna Clotilda ar fi trebui să meargă până-n pânzele albe contra acestei alocări, fiindcă oamenii n-au votat-o ca să propună danii pentru Catedrală, ci ca să facă lucruri utile pentru sector: spitale, școli grădinițe, că biserici sunt destule, deocamdată. Logica USB mă depășește: dacă matematicienii lui Nicușor au calculat că, propunând donații pentru Catedrală, vor atrage voturile ortodocșilor la parlamentare, se înșală amarnic: ortodocșii tot cu cine le zice taica popa la slujbă o să voteze, iar acel partid sigur nu e USB sau USR sau cum s-o mai numi. În schimb, după un asemenea gest, hipsterii care au votat USB la locale, sigur n-o să mai voteze noul partid național al USB la parlamentare. O fi doamna Clotilda religioasă, cum s-a declarat, dar ar fi trebuit să-i explice cineva vechiul proverb ortodox, care spune că nu se poate să fii și cu anumite organe în fund, și cu sufletu-n Rai, și cu partidul în Parlament.

Și asta încă n-ar fi nimic, dacă mai deunăzi, când toată lumea îl mitralia pe Liviu Mihaiu, USB, partid cu care renumitul oengist simpatizează, nu s-ar fi delimitat de el ca de ciumă, prin vocea aceleiași doamne Clotilda. Iarăși, mă așteptam ca măcar USB să tacă strategic, ca mortul în păpușoi, fiindcă Mihaiu i-a reprezentat în emisiuni și a făcut campanie pentru Nicușor Dan, în niciun caz să se lepede de el. Or, ce face doamna Clotilda? Iese și zice că nu l-a văzut în viața ei pe Liviu Mihaiu, nu-l cunoaște, iar oengistul a ajuns întâmplător la emisiune, fiindcă și ea, și Nicușor, și ceilalți lideri al USB erau într-o ședință. Ca să vezi! Și noroc că l-au găsit, la repezeală, pe Mihaiu, că altfel cine știe ce aurolac erau nevoiți să scoată la înaintare și să trimită la TV, deoarece ei nu puteau ieși din ședința aia în ruptul capului.

Păi ce facem, nene Nicușor Dan? Noi ți-am urat să-ți trăiască franțuzoaica și te-am și votat, ca să ne arăți un alt mod de a face politica și matale te-ai înhăitat cu alde Tudorache și alți primari pesediști, să ne strici feng shui-ul? Eu înțeleg că doamna Clotilda vrea să ne demonstreze că e o româncă adevărată, dar, dacă o să mai continue în același ritm, una zicând și alta fumând, o să ajungă mai mândră că e româncă și mai ortodoxă și decât Firea și-o să scoată și ea, la următoarele alegeri, moaștele la înaintare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare