HomeActualitateCoana Gabriela față cu reacțiunea

Coana Gabriela față cu reacțiunea

Dacă despre țiganul ajuns împărat știam ce-a făcut prima dată și prima dată, când s-a văzut pe tron, aveam oarece dubii despre ce-are să facă doamna Firea când s-o vedea cocoțată în fotoliul de primar general al Bucureștiului. Fată harnică, soțioara lui Pandele nu m-a ținut mult în suspans și s-a pus pe treabă, cum știa ea mai bine. E drept că ea nu știe să facă prea multe lucruri, în afară de falimentat reviste și născut copii, dar într-un oraș ca Bucureștiul ăsta e chiar un avantaj. Așa că Găbița și-a suflecat mânecile și s-a aruncat, vitejește, în lupta cu stihiile naturii și dușmanii Boborului.

După ce prin Cișmigiu a căzut un copac, de la furtună, primărița a ieșit la înaintare, cerând urgent toaletarea tuturor pomilor, ca să nu mai pice vreunul. Degeaba i-au explicat specialiștii că a toaleta un copac, pe căldurile astea, e crimă curată, îl usuci garantat, fiindcă toaletarea are și ea un rost și-o socoteală, nu se face când vrea sternocleidomastoidianu' lu' Găbițu. Primărița a zis toaletare, toaletare se face, știe mai bine ce-i trebuie Bucureștiului, că se pricepe la toate, nu doar la poame, ci și la pomi, și cine a văzut vreodată botanistă mai bună ca ea?

Acum, i-a cășunat pe manifestări sportive și pe concerte. Supărată că ieri bulevardul Kisellef a fost blocat pentru o reuniune sportivă, primărița a declarat că nu va mai da nicio autorizație pentru asemenea evenimente. Ce-i aia maraton? Ce-i aia cros? Păi la ea la țară, la Moldova, singurul maraton permis era cel până la crâșma din satul vecin, când aia din satul tău era în renovare, iar singurul cros era ăla când aveai în spate șapte hăndrălăi care voiau să te violeze și-alergai mai tare ca Marișica Puică. Și ce le trebuie bucureștenilor mișcare? Să mai stea, naibii, prin case, în loc să aglomereze străzile. De ce să stea toți proprietarii de gipane și merțane în coadă la Arcul de Triumf din cauza unor amețiți care vor să facă jogging, când lor li se răcesc micii la Poiana Brașov?

Așa că doamna Firea a decis să permită asemenea manifestări doar pe terenuri virane, unde bizonii cu bemveu nu pot fi deranjați. La fel, ea a fost foarte deranjată și de concertele organizate în buricul Bucureștiului. ”Recent a avut loc un concert în Piața Constituției. Nu se mai putea intra în Capitală de la Otopeni, era paralizat totul”, a declarat, neagră în cerul gurii de supărare, primărița. E și normal să nu vrea concerte: ce, la ea la Moldova venea Queen să cânte la Căminul Cultural? De ce să se blocheze orașul pentru că niște tineri vor să asculte muzică, când pe-ăștia poți să-i trimiți pe câmp, la granița cu porumbul, să le cânte și Queen, și Maroon 5, și Iron Maiden acolo, până n-or mai putea. Și ce modă e asta cu concertele? De concerte are nevoie Bucureștiul? Uite, Găbița până la vreo 20 de ani n-a văzut concerte decât pe la nunți, când veneau să se producă live alde Gogu de la Dărmănești și Dorel din Buhuși, și n-a crăpat. Dacă vor mișcare bucureștenii, să iasă în fața blocului și să facă niște tracțiuni la bara de bătut covoare, dacă vor muzică, să scoată boxa pe balcon și să bage niște manele pă sistem, că astea nu încurcă circulația.

Europa civilizată face azi tot posibilul să reducă nivelul de poluare, îngrădind circulația mașinilor prin orașe, transformând marile bulevarde în rute pietonale sau piste pentru biciclete, încurajând mișcarea fizică, mersul pe jos sau cel pe bicicletă. Numai la noi, duamna Firea, această coană Leana Ceaușescu pe stil nou, nu vrea s-audă nici de sport, nici de concerte în mijlocul Bucureștiului. Așa că pregătiți-vă: la anul o să alergați în balcon și o să vedeți următorul concert Queen pe câmp, la Găvănata, nu tot în Piața Constituției. Dar na, așa ne trebuie, că am crezut că nimic nu poate fi mai rău ca Oprescu. Ba poate. Nu v-a plăcut miserupistul de Oprescu, luați-o pe heirupista de Firea, că asta ne așteaptă în următorii ani: dacă vreți să ascultați muzică, trageți-vă căștile pe urechi, dacă vreți mișcare, fiecare cu pista mă-sii!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare