HomeActualitateConsumul de taxe și impozite întăreşte în mod grav...

Consumul de taxe și impozite întăreşte în mod grav sănătatea contribuabilului

Deci, te-ai născut în România şi doreşti să devii patron, stăpân pe propria ta afacere şi, probabil, proprietar. Sau, mai rău, ai venit să investeşti în România, bântuit de aceleaşi infame gânduri… Pregăteşte-te ca statul român să-ţi dea o mână de ajutor să devii ceea ce nici nu gândeai şi mai mult decât atât: pauper pe viaţă. Nu ţi-a spus nimeni că proprietatea, deşi acum garantată de Constituţie este un moft, băi, burghezo-capitalistule? La cules căpşuni cu tine!

Să facem o paranteză explicativă: a hotărât Uniunea Europeană că este mai “uman” așa, ca animalele care urmează să fie sacrificate să fie asomate, să nu sufere: prin electrocutare, injecție sau împușcare cu glonț captiv. Suferința omului căruia urmează să-i fie sacrificate de către guvern economiile se curmă prin impozite, accize și taxe.

În România, fiecare sfârșit de an este un fel de sfârşitul lumii. Guvernului i se cam termină banii din buget, nu prea mai are cu ce alimenta bugetarii, mai are vreo trei-patru luni de iarnă în față şi coşmaruri cu sindicaliştii care vor ieși în primăvară din amorțeală și vor încerca să scoată populaţia în stradă şamd. În plus, a dracului Democraţie, mai vin şi alegeri pe cap. Și, când se uită cine votează să ajungă el președinte, sau la guvernare, numai bugetari, pensionari și asistați publici, ce să facă bietul politician? Începe să se gândească din nou la tine, dragă contribuabilule, la cum să-şi vâre el mâna adânc-adânc în buzunărelul tău, să-și poată plăti votanții.

Că, exact așa cum tu, dragă contribuabilule, vrei să ai un serviciu, și el dorește unul. Şi-atunci îţi propune o scumpire, un impozit nou, o taxă, aşa cât să-l scoţi cu faţa curată în alegeri, cât să nu piardă din încrederea electoratului care contează. Şi, pentru a nu se mai face distincţie între electorat şi contribuabil, guvernanții s-au gândit, nu o dată, să impoziteze tot ceea ce mișcă în țara aceasta: râul, ramul, scaunul de sub fund, aerul și fraierul.

Căci, după cum spunea Nietszche: „Ce nu te doboară te face mai puternic”. Asomarea la bugetul omului nu omoară. Să luăm ca exemplu un gospodar care avea obiceiul de consuma doi porci pe an, împreună cu familia  și cu cine se mai nimerea pe la el la masă. După asomările guvernamentale din acest an, numărul porcilor din meniul gospodarului a scăzut la unul. Golul lăsat în stomac de porcul lipsă a fost rapid umplut cu pâine deTVAtizată, cartofi, fasole şi verdeţuri. A rezultat o dietă cu mai puţin colesterol şi cu mai multe fibre şi vitamine.

Gospodarul zicem că are și o Dacie veche, ca omul. După asomarea guvernamentală la carburanți, mașina s-a cam gripat de la nefolosință așa că omul a început să-și descopere picioarele și mersul pe jos. Făcând noi socoteala: un porc mai puțin, mai multă micare, ne iese că Ponta a făcut din acest gospodar un om mai sănătos, mai întărit, numai bun de confruntare cu viccisitudinile vieții de contribuabil.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare