HomeActualitateCorupție transfrontalieră printre scaieți și ciulini; baronul Ciupercă, fraierul...

Corupție transfrontalieră printre scaieți și ciulini; baronul Ciupercă, fraierul de la Tubulatură!

Nu este vorba nici despre morți care votează, nici despre filiere sofisticate prin care se exportă capital șutit de la popor în paradisuri fiscale exotice, nici măcar despre prostituate de lux traficate prin intermediul televiziunilor de știri, că n-ai infrastructură. Județ cu specific agricol, sistematizat în ulițe și populat cu oameni arși în cap de soare și pocniți de vânturi, Ialomița produce o corupție mioritică, bazată pe produse agricole, ceva loturi de pământ, nu prea sănătoasă la colesterol dar cu rezultate financiare modeste. Până și descurcărețul numărul 1 din județ, nașul mafiei, Mazărea și Nicușorul nostru, are un nume banal: Ciupercă. Silvian Ciupercă. În ciuda acestor circumstanțe care-l făceau eligibil pentru pulanul unui șef de post, președintele Consiliului Județean Ialomița s-a trezit anchetat de ditamai Direcția Națională Anticorupție și lucrat informativ de mahării din SRI deși nu-i altceva decât cel mai fraier client adus la tubulatură cu mascații. Ăsta ne face de râs!

Talentat dar fără perspective

naș Ciupercă a început de timpuriu o carieră în găinării. Aspirații avea, că vorba aia, cine n-a lovit vreodată bășica în copilărie fără să se viseze Hagi?, dar posibilități mai puțin. Faza absolut reală se petrecea undeva în mandatul 2000-2004, când bietul Silvian ateriza în Camera Derutaților din scaunul de lemn scâlciat al primarului comunei Țăndărei. Pardon, oraș! Etajul final al deputatului Silvian Ciupercă n-a asimilat nimic din lecțiile de haiducie administrativă luate pe viu și pe bază de înjurături de la profesorul Gh. Savu, singurul mafiot autentic dat de Ialomița. Așa că bietul om, la bază profesor de integrale de volum la un liceu modest din localitate, a picat în plasa unui guțan de presă care i-a oferit o excursie moca afară, plătit de o organizație teroristă, la schimb cu ceva lobby. Atât de bazat era omul nostru la începuturile carierei lui de șmecheraș administrativ care s-a trezit subiect de bârfă și miștouri pentru colegii lui de celulă din organizația PSD Ialomița. Luat pe sus de Năstase și plantat șef al organizației Ialomița după ce adevăratul baron a fost scos pe tușă în 2004,  Ciupercă a evoluat prin stagnare. Astăzi, când este coleg de celulă cu bandiți celebri, Ciupercă are probleme în a-și etala palmaresul de baron. Pentru că-l râd și curcile, d-aia!

Deschiderea e cu vreo 3000 de lei

încasați cash și sub formă de brânză de la un cioban care voia să-și pască oile pe imașul arabil și nearabil pe care  Baronul (să-i zicem dracului așa, că n-ar avea rost textul altfel) îl administrează ca moștenire de la Savu. Tare nu? Și mai tare este că mita în brânză nu ar fi  luat-o pentru el, ci pentru Muzeul Județean, care dracu’ știe ce voia să presteze cu această sponsorizare. Din cele 8000 de hectare de teren situat în balta Ialomiței se putea crede că omul s-a îmbogățit. Pe dracu’! Păi dacă sună un golan de partid din Timișoara, să zicem, și îți trimite o firmă de macaronari cu mențiunea să le dai teren cu 100 de lei hectarul pe an, tu ce faci?  Te execuți, că d-aia omul acela de la Timișoara are ginere cu funcție și tu nu! Așa că în afară de ceva excursii la Barcelona într-o afacere cu niște eoliene și ceva panouri solare apărute pe aceleași terenuri la CJI nu prea mai găsim mite sau șpăgi. Cel mult atenții! Bine, le găsim noi că procurorii nici nu visează la asemenea mărunțișuri. 

Una pe care n-o înțelegem și pace

este șpaga de la seminarul Ioan Gură de Aur. Schema descrisă de procurori este cam așa. Mega omul de afaceri cinstit și curat Vasile Nițescu, patron al fabricii de ulei Ultex Țăndărei, este de vreo 100 de ani într-un faliment extrem de productiv cu biata unitate de producţie. Nu vrem să insinuăm vreo complicitate cu niște bănci promovate de Ilie Năstase sau alte coțcării penale pe care fiscul local și central nu le-a văzut. Că n-avea ce să vadă! Doar vă spuneam în preambul că în Bărăgan nu-i corupție d-asta cu perversiuni! În acest context secular, Ciupercă se trezește ca vita-n porumb să sune la șeful fiscului ialomițean, dl Petrică Highlander Țenea, aflat în funcție din vremea dinozaurilor. Unii zic că ANF-ul a fost creat pentru el, dar, mă rog! Care Highlander este solicitat să facă ciocul mic în procedura de insolvență în calitate de creditor garantat și cu care nu te joci, pentru ca Nițescu să vândă fabrica unor investitori strategici, cică ruși camuflaţi în moldoveni, la prețul de 10,5 milioane de euro. Dacă sub fabrica aia ar fi uraniu, prețul s-ar justifica! În fine, în urma telefonului se face trampa iar Ciupercă ce credeți că-mi încasează drept mită? Cică pentru el sau pentru altul! Niște ulei vărsat de Ultex la seminarul Ioan Gură de Aur, frate! Adică, dacă ar fi să-i credem pe procurori, Ciupercă a luat mită și-a plasat-o în curtea lui Preacuviosul Daniel, la o subunitate, pricepeți! Cum să-i zici ăstuia că-i mafiot?

Chiar tâmpiți nu-s aleșii noștri

cu mucii pe piept, deși la prima vedere așa par. Există în operațiunea procurorilor și frumoase puncte de inflexiune în care corupția de CUASC (google, dacă nu pricepeți) se împletește armonios cu tunul și ingineria fiscală. Măcar din avion și privind la cifre, zic! Că dacă bagi ochiul (și timpanul) gospodărește, constați că interpușii lui Ciupercă sunt la fel de inteligenți ca și el!  Căci filiera de ciordit bani publici pe bază de studii de fezabilitate este sită. În esență mălaiul drenat (scriem așa ca să aibă textul sens, că dacă descriem sec ne lăsăm de meserie!) avea un traseu clasic. Hai, două! Fondul european, alde Regio ăla, băga bănișorii în dezvoltare. Iar procurorii zic așa: “În perioada 2010-2014, și-a folosit influenţa şi autoritatea conferite de funcţia de președinte al Consiliului Județean Ialomița și de funcția de președinte al unui partid, filiala Ialomița, în scopul obţinerii pentru SC CONSULT INVEST SRL, reprezentată de Trandafir Corina Elena, de contracte de consultanţă şi servicii de proiectare oneroase cu primăriile comunale de pe raza judeţului Ialomiţa, contracte încheiate cu încălcarea dispozițiilor O.U.G. nr.34/2006”. Vena cu bănet se deschidea la jugulara primarilor, prin telefon. Ciupercă  suna la primari pesediști și nepesediști și le cerea să plaseze proiectarea, strategii de dezvoltare și ce se mai găsea pe acolo, unor firme. Cu sau fără comision local, rămâne de văzut (TV dixit)! Controlul acestor firme se făcea prin babe camuflatate în administratori, iar în spatele babelor se aflau jurnaliști de partid atât de utili că deveniseră indispensabili precum chiloții. În troaca lui Regio au mai băgat botul niște firme despre care procurorii DNA nu zic nimic. Care va să zică, călătoria continuă sau e capăt de linie și pică doar fraierii, asta, vorba mânuitoarelor de microfon, rămâne de văzut! Dar până ne prindem ce vrea dl Coldea cu dosarul acesta mergem și noi pe burtă și ne limităm la ce vrem să știm.

O babă manager cu profit de 1 milion de coco

cum sună? Da, avem aici la Amara, printre reumatici, unde tâmpiţii nu știu să fure, dar au noroc. Cât am stat cu geana pe subiect, și noi și fostul șef DNA Ialomița care a amușinat cazul fără să tragă la poartă și apoi a fost arestat,  am contabilizat într-un singur an fiscal un profit la firma nominalizată de procurori de vreo 40 de miliarde de lei. Metoda am descris-o. Bănetul venea, trecea prin firma unui constructor de partid care cumpăra de la piață vreo 2 spații, unul pentru PSD, un post de radio și ce se mai găsea. Proprietățile luau apoi calea codrilor, treceau prin niște fundații de partid cum ar fi Ialomița 2000, prin conturile cărora se văd și astăzi urme de precambrian corupt și urât mirositor. Dar cine să le vadă, că dl Coldea e grăbit și are mult de lucru. Iar ca să vedeți cu ce găinari se luptă Florian și Codruța, vă spun doar că imbecilii ăștia au întinat idealurile capitalismului de cumetrie! Păi când ai un profesor dedicat ca Adrian Năstase, care la laborator îți predă corupția multistrat cu interpuși de tip Hrebenciuc și îți arată cum să faci contrabandă cu chinezării prin ambasadă și cum să scoți bani negri din țară cu valiza diplomatică, tu, Ciupercă, furi cu copy-paste, mă! Păi, dacă băieții făceau strategie de dezvoltare la comuna X (nu dăm nume, că nu știm dacă s-a spart primarul!) iar în titlul lucrării apărea comuna Y, cum mama dracului să nu vă ia alde Coldea ca pe guțani la piață, mă! Imbecililor! Revenind la tonul calm, trebuie să spunem că înaintașii președintelui Ciupercă (noroc cu funcția, că nu-l băgau ăștia în seamă la ce dibaci este!), adică săgețile, au reușit performanța să rateze proiecte pentru că nu erau semnate sau aveau date de identificare greșite. Atât de competenţi erau! Merită ăștia la tubulatură? Noroc că „femeia de afaceri” din dosar s-a spart și a primit control judiciar. Păi, cum să stea ea lângă Elena? Dar ce să vezi?

Bă, omul se dă în gât și el

sau se bagă în seamă pentru că la arestarea sa cu mascați, ce credeți că a glăsuit către presă? Silvian Ciupercă, om cu scaun la cap, a declarat că nu are nicio legătură cu dosarul în care a fost adus cu mandat (corect, pe undeva!) şi a adăugat că poate fi verificată declaraţia sa de avere, pentru a se vedea dacă s-a îmbogăţit de pe urma funcţiei publice. L-am luat în serios și uite ce-a ieșit! Conform Monitorului Oficial, cea mai tare publicație specializată în dezvăluiri, domnul Silvian Ciupercă a donat la PSD în 2009, în două rânduri, suma totală 33.550 de lei. 

[image image-id=”45321″ height=”400″ width=”400″ image-title=”silvian_ciuperca_CJI”]​

Dacă analizăm declarația de avere a președintelui Ciupercă din anul 2009, suma donată la PSD ar putea proveni dintr-un depozit în valoare de 50.000 de lei noi pe care săracul dar extrem de cinstitul OM a declarat că l-a deschis în 2007 la Raiffeisen Bank. Dacă ne uităm în declarația de avere din 2008, constatăm că REȚINUTUL este nu numai cinstit, ci și bogat. Pentru că dacă în 2008 avea doar 35.000 de lei, în 2009 depozitul crescuse deja la 50.000 de lei. Deci nea Vasile este și strângător. O mică șmecherie ne-a atras însă atenția. În anul 2008, când Ciupercă avea o leafă de 64.766 de lei, valoarea economiilor era de 35.000 de lei. În anul 2009, când leafa îi scade la 52.959 de lei, economiile cresc la valoarea de 50.000 de lei. Asta probabil că datorită indemnizației de 12.992 de lei pe care cinstitul președinte o umflă în calitate de băgător de seamă la Consiliul Național de Integritate. Ultimul pas al investigației noastre a fost un click dat pe declarația de avere din 2007.Data stelară: 9.03.2007. Președintele declară venituri din leafă, adică 46.893 lei, la care adaugă vreo 20.000 de lei obținuți din vânzarea unei case, bani care s-au dus probabil pe cumpărarea unui autoturism Opel Astra Caravan. Ne uităm cu lupa după depozitul minune din care se presupune că nea Vasile a donat mălai la PSD. Nu găsim nimic. Chemăm rudele să se uite și ele. Tot NIMIC. Publicăm acum niște ani povestea, dar ANI, canci! Concluzia noastră devine limpede: în 2007 Ciupercă nu avea nici un depozit la nici o bancă!  Îndoiala ne de ghes și reformulăm. Dacă a avut un depozit nu l-a declarat, Primele vestigii ale economiilor domnului președinte le regăsim abia în iulie 2008, la 1 an și 4 luni de la ultima declarație de avere în care depozitul trebuia să apară. Cum spuneam, niște ageamii!

Morala: Coldeo, Codruțo, când noi săpam după ăștia cu treburi concrete, voi vă încălțați invers. Nu dăm meditaţii și vrem drepturi de autor, la o adică!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare