Cu zeghea-n lanul de ocară: ultimul pariu al lui Dragnea

de Eugen Cișmașu , 12 februarie 2017
Cu zeghea-n lanul de ocară: ultimul pariu al lui Dragnea

În ziua a 13-a România lucidă se varsă din nou în piețele publice pentru a cere socoteală bandei delicvente pe care, în decembrie, România manipulată a adus-o la conducerea țării. În ziua a 13-a, sute de mii de voci vor striga din nou alfabetul disprețului public pentru urechile surde ale unei clase politice pline de repetenți ai normalității. Vor fi puțini, au să spună unii, față de milioanele de marionete cu drept de vot care au umplut Parlamentul de aleși ce își lecturează propriile rechizitorii în ședințele de plen, în loc să arunce un ochi și pe proiectele legislative. Dar vor fi prezenți, vocali și responsabili nu doar pentru prezentul propriu ci și pentru viitorul celor pierduți prin canapele, la o sămânță duminicală cu Dan Negru, Capatos și Daniela Crudu. În ziua a 13-a, România vie va respira tricolor în fața unui Palat Victoria transformat de PSD într-o catedrală a rușinii naționale.

În fața unei Românii răvășite, geniul cel mic și rău al Carpaților, Liviu Dragnea, e singur, iar asta în ciuda statisticilor electorale. Singurul exponent al mafiei transpartinice ce a îndrăznit să transforme Codul Penal în lege supremă de favorizare a infractorilor. Singura forță ce a reușit să imprime luptei împotriva valorilor civice fundamentale și a statului de drept caracterul unei unice politici de guvernare asumată la nivel european. În spatele lui, gârbovite, ascunse–n penumbră, slugile umile ale sferelor de interese dictate de mărețul conducător cu mustață-n mătreață așteptă cu tremur deznodământul.

Cu preșul umplut de flegma colectivă a unui neam trezit ce refuză tăcerea, obediența și complicitatea, de azi Dragnea mai are doar șansa ultimă a unei retrageri onorabile. O retragere umilă, prin mijlocul manifestanților din Piața Victoriei, dar nu cu camarila ascunsă sub căciuli și fulare ci cu zeghea sus, la vedere, ca un stindard asumat, înfruntând lanul de ocară al unei generații ce își dorește să scoată șpaga și șmenul din fondul lexical principal al vocabularului.

”Revoluția Luminii” a lăsat PSD-ul fără calcule de oportunitate. Lui Dragnea și obscurilor săi ciraci le mai rămâne doar varianta unei alegeri curajoase între o ieșire liniștită-n decor sau o scurgere învolburată și mirositoare, pe sifon, către mizera fosă a istoriei.

Loading...

Comentarii

 • dumitrescu

  13 februarie 2017 14:55

  Dl. Cismasu ai incropit un editorial de exceptie.. bravoo.. pacat ca ramanem doar cu sentimentul de a citi o informatie reala si bine documentata, cu mult respect

  raspunde comentariului
 • SERVICII de Salubritate

  12 februarie 2017 23:44

  PSD este expirat si incepe sa putrezeasca, degajand o duhoare fetida, de hoit.Nu mai reusit sa-l tinem pentru o ingropaciune cu popi. Trebuie sa-l ardem, ca impute locul.

  raspunde comentariului
 • cotanis

  12 februarie 2017 22:29

  Bravo justiție Procesul baronilor Mazăre i Constantinescu se judecă de peste 3.000 de zile. Cazuri celebre sunt pe rolul instanțelor de mai bine de un deceniu, fără ca o pronunțare definitivă să se întrevadă în viitorul apropiat . Propun să fie judecați postmortem.

  raspunde comentariului
 • node

  12 februarie 2017 21:10

  dragnea este un mare manipulator

  raspunde comentariului
+