HomeActualitateCum sa achizitionati un scaun auto pentru copii pentru...

Cum sa achizitionati un scaun auto pentru copii pentru siguranta si confort sporit

In legislatia traficului rutier din Romania folosirea unui scaun auto este obligatorie pana la varsta de 3 ani. Prin aceasta metoda i se asigura siguranta in timpul calatoriei cu masina.

Achizitia unui scaun auto  copii este, asadar, o necesitate: insa cum sa alegi un scaun auto copii sigur si confortabil vei afla din randurile urmatoare.

Scaune auto pentru copii care sa asigure siguranta si confortul

Asa cum este mentionat in Codul Rutier, copii cu varsta de pana in 3 ani trebuie sa calatoreasca in scaunul auto. Pana la varsta de 12 ani, cei mici nu au voie pe scaunul din dreapta soferului.

O ultima mentiune din legislatia traficului rutier din Romania este ca cei mici care depasesc 125 de cm si au varsta cuprinsa intre 12 si 16 ani au voie sa circule purtand centura de siguranta si sezand pe un inaltator auto .

Un scaun auto copii se alege in primul rand dupa categoria de varsta : intreaga gama de scaune auto este impartita in  3 categorii care vizeaza numarul de kilograme ale celui mic : 0-13 kg, 0-18 kg, 0-36 kg . Dupa ce ai stabilit din ce categorie vei achizitiona scaunul auto pentru copil, trebuie sa iei masurile spatiului unde vei amplasa accesoriul. Din cauza faptului ca exista numeroase modele de masini, pentru fiecare in parte exista un tip de scaun auto copii corespunzator . Este recomandabil ca inainte de a plasa o comanda sa te consulti cu unul dintre specialistii magazinului de unde cumperi, pentru a fi sigur ca faci achizitia corecta.

[image image-id=”49898″ height=”400″ width=”400″ image-title=”scaunauto”]

Caracteristicile pe care ar trebui sa le indeplineasca un scaun auto copii

Un scaun auto pentru copii ar trebui sa aiba urmatoarea lista de caracteristici tehnice, pentru a fi sigur ca ofera siguranta si confort celui mic in timpul plimbarii cu masina :

– sa aiba un sistem Isofix integrat. Acest sistem de fixare are avantajul de a se plia pe reactia autoturismului in cazul unui impacted orice natura;

– hamul sa se fixeze in jurul umerilor, soldurilor si intre picioare;

– sa  se regleze pe parcursul anilor, in timp ce copilul creste;

– montarea scaunului pe bancheta din spate trebuie sa fie prinsa in 5 puncte;

– sa asigure o pozitie sanatoasa celui mic;

– tetiera solida si reglabila.

Carucioaredecopii.ro te ajuta sa faci cea mai buna alegere

Carucioaredecopii.ro este locul in care gaseste cele mai calitative scaune auto pentru copii la preturi acceptabile. De peste 10 ani acest domeniu, magazinul carucioaredecopii.ro a invatat sa axeze pe nevoile parintilor si astfel, azi ofera produsele de care are nevoie un parinte de gemeni .

 

Alege sa cumperi un scaun auto copii de calitate, care se potriveste masinii tale si care nu pune in pericol viata copilului tau. Pana la varsta de 3 ani acesta trebuie transportat doar in scaunul sau auto special.

Pentru comenzi vizitati site-ul aici  sau contactati un operator al magazinului la unul dintre numerele de telefon 0723 666 005 / 0743 666 006. Depozitul de carucioare din Bulevardul Iuliu Maniu nr 181 A, sector 6 Bucuresti va asteapta cu o multime de modele pentru a le testa si achizitiona .

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare