HomeActualitateCum să alegi o cupa de buldoexcavator în funcţie...

Cum să alegi o cupa de buldoexcavator în funcţie de aplicaţie?

Sectorul investiţiilor în infrastructura din domeniul public, România înregistrează un declin faţă de anul precedent. Cu toate acestea proiectele de infrastructură din mediul privat au un  procent ridicat mai ales în ceea ce priveşte construirea de clădiri rezidenţiale şi birouri.

Fie că vorbim de mediul public sau de cel privat în industria construcţiilor există o multitudine de utilaje de construcţii. Investiţia în calitatea pieselor  şi ataşamentelor care echipează aceste utilaje ar trebui să fie primordială  pentru că acestea ajută la respectarea termenelor pentru lucrările contractate. În categoria ataşamentelor,  în cadrul unei lucrări, o importanţă majoră o au ciocanele hidraulice, cupele de buldoexcavator şi de excavator.

Dacă la achiziţia ciocanelor hidraulice specialiştii de la ROCATIL recomandă ciocanele Demoter pentru calitatea lor, în cazul cupelor aceştia oferă câteva informaţii utile pentru alegerea cupei în funcţie de mediul în care se operează, astfel:

– Cupele standard  sunt confecţionate dintr-un tip de oţel durabil, rezistent la şocuri, concepute pentru materiale lejere cum ar fi: nisip moale, pietricele sau argilă uscată, şi bineînţeles pământ. Sunt ranforsate în majoritatea punctelor solicitante de uzură, iar lama care echipează cupa este de Hardox 400.

– Cupele ranforsate care au aceleaşi caracteristici ca cele standard, sunt folosite în apele de râuri, în nisipuri compacte sau dure şi în terenuri pietroase. Aceste cupe nu sunt însă concepute pentru pământ. Dimensiunea lamei şi a dinţilor este cu o mărime mai mare faţă de cea standard şi lama care echipează cupa este tot de Hardox 400.  

– Cupa de rocă este o cupă de inaltă calitate. Se foloseşte în cariere, balastiere, albii de râu şi în zona muntoasă.  Are ranforsări laterale şi spate dublu ranforsat.  Dinţii care  ar trebui să echipeze această cupă sunt dinţi speciali de rocă şi recomandabil ar fi să se utilizeze dinţii marca BYG datorită calităţii şi rapoartelor excelente obţinute per ora de lucru.

– Cupa trapezoidală este o cupă special proiectată pentru realizarea şi curăţarea canalelor. Aceasta este o cupă indispensabilă pentru firmele de construcţii stradale.

– Cupa de taluzare este o cupă care se foloseşte mai mult pe partea agricolă la mentenanţa canalelor de apă. Cu toate astea se poate folosi şi în curăţarea şanţurilor ambiental stradale.

Cupele prezentate se pot ataşa pe orice tip de utilaj de construcţie,  potrivit sistemului de prindere cât şi a capacităţii. Fiecare cupă în parte are la dispoziţie o gamă diversificată de dinţi care se pot monta,  având şi ei la rândul lor un domeniu de aplicare. 

La  achiziţia unei cupe totul ţine de comunicarea tuturor detaliilor agentul de vânzări astfel încât să se poată face cea mai bună alegere şi chiar dacă ar fi tentant să se folosească o cupă standard pentru toate aplicaţiile, aceasta este o soluţie care în timp va aduce pierderi.

Este recomandabil să nu uităm sfaturile date de experţii în domeniu,  astfel că pentru a maximiza productivitatea şi profitul, specialiştii de la ROCATIL PIESE DE SCHIMB  recomandă întotdeauna să se ia în considerare:

– Aplicaţia în care se va folosi cupa

– Densitatea celui mai greu material

– Accesoriile opţionale de uzură care pot fi adăugate

– Cele mai bune sisteme de cuplare pentru schimbări uşoare de ataşament

– Capacitatea de funcţionare a utilajului

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare