HomeActualitateCum să furi un milion. De semnături, de voturi,...

Cum să furi un milion. De semnături, de voturi, de visuri

Pentru niște manglitori cu experiența pesediștilor, care au adunat miliarde de la buget și pe urmă s-au scuzat că a înghițit prostovanul de Șova contractul, confundându-l cu gumă de mestecat, să adune un milion de semnături a fost floare la ureche. Pentru că atâtea semnături au adus ciracii lui Dragnea la Biroul Electoral Central: mai bine de un milion, deși legea prevedea că sunt suficiente 200.000. Demonstrația de forță își are rolul ei, căci, la fel și Pontălăul, care-și sărbătorea ziua de naștere pe stadion, Dragnea duce și el dorul recordurilor de tip nord-coreean, dornic să arate că ai lor sunt cei mai buni, mai tari și mai mulți.

Dar de unde vine atâta potopul de semnături, se pune întrebarea firească, având în vedere că electoratul tradițional al PSD a uitat de mult – în cazul în care a știut vreodată – să se semneze, iar semnăturile ”cu deștul” au fost excluse din procesul electoral cam de prin anii 50? Prin București și prin marile orașe ale țării n-am văzut un singur activist PSD să strângă voturi, așa cum i-am văzut pe voluntarii de la corturile USR, M10, ALDE și chiar Alianța Noastră România. Nici prin satele și comunele patriei nu s-a manifestat, în ultimele săptămâni, vreo mișcare în masă pentru adunat semnături pesediste, așa încât mai că-ți vine să te întrebi: ce vrăji a mai făcut magicianul de Dragnea, de a scos din căciulă – că ăsta joben n-are – atâta puhoi de voturi?

Nu cumva unii dintre tovarășii primari pesediști, uniți în muget și-n simțiri cu președintele Partidului, i-au pus la îndemână acestuia liste gata făcute, semnând ei și negrișorii din primărie pentru toată comuna, ca să nu-i mai deranjeze și pe alegători, că uite, afară e urât, plouă și era și păcat să-i scoată din crâșmă, cu carcaletele nebăut, pe o asemenea vreme. Sau hai, să zicem că le-o fi fost frică primarilor să semneze ”ca primarii” pentru alții. Dar asta nu înseamnă că nu i-ar fi putut face pe alții să semneze. De pildă, i-ar fi putut ruga așa, prietenește, pe asistații social din comună ca, atunci vin să-și ia banii de țuică și rechizite, să dea o semnătură și pentru domnul Dragnea, că e băiat garson și-are grijă de calici. Că, dacă nu dă semnătură, înseamnă că nu e chiar vrednic să fie asistat și rămâne fără alocație de luna viitoare. Păi în cazul ăsta să nu dea asistatul semnătură? Ba dă, că altfel se bagă-n nasoale și alternativa e să rămână fără indemnizația de lene sau, Doamne apără și păzește, să se apuce de muncă!

Dacă domnii de la Biroul Electoral Central chiar doresc să avem parte de alegeri corecte, ar face bine să-și vâre nițeluș nasul în milionul de semnături aduse de Dragnea. Că, dacă ne gândim bine, și la alegerile din 2009, același domn Dragnea promitea că vine cu ”camioane întregi cu probe că scrutinul a fost fraudat în favoarea lui Băsescu”. N-a venit nici măcar cu un Tico, darămite cu camioane. Și, tot ubicuul domn Dragnea se lăuda, acum vreo patru ani, cu 7,5 milioane de voturi pentru demiterea lui Băsescu la referendum, pentru ca ancheta procurorilor să demonstreze că, de fapt, sute de oameni din ăia ”7,5 milioane” nici măcar nu trecuseră pe la vot în ziua aia și totuși erau bifați pe liste. Când un șarlatan ca Dragnea, cu atâtea bube-n cap, începe să se împăuneze cu un milion de voturi, prima reacție a oricărui om normal nu e să rămână cu gura căscată în fața „forței Partidului”, ci să pună sub semnul întrebării că acele semnături sunt reale și valide.

Nu zic că BEC ar trebui să ia la puricat acum un milion de semnături, că n-ar mai termina nici la Crăciun, dar măcar așa, prin sondaj, vreo o mie-două tot ar putea verifica. Să vadă numele de pe liste și să-l sune pe respectiv: ”Nea Gigi, ai semnat, bre, pentru PSD?” ”Coană Froso, ai dat, maică, și matale cu pixul pentru Victor-Viorel?”. Nu de alta, dar s-ar putea ca atunci cei de la Biroul Electoral să descopere, cu stupoare, că nea Gigi sau coana Frosa nu se află, momentan, în aria de acoperire, fiindcă au fost deja acoperiți, preț de vreo trei-patru parastase, cu doi metri de pământ reavăn, iar primarii, din exces de zel, n-au mai verificat listele cu viii din comună. Dacă BEC nu face această minimă operațiune de exorcizare a listelor PSD de absenți, moroi, strigoi și zombie, s-ar putea ca poveștile cu milioane de răposați întorși din morminte spre a pune ștampila pe Dragnea să devină realitate. Și s-ar mai putea ca veșnicele cadavre politice trimise de PSD în Parlament să ne bântuie în continuare și s-avem parte de o noapte a morților-vii care-o să dureze pe puțin patru ani.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare