HomeActualitateCurtea Constipațională a României a mai scremut un refuz

Curtea Constipațională a României a mai scremut un refuz

Dacă aveați impresia că dinozaurii, creaturile alea cât malul care hălăduiau pe Pământ acum o sută de milioane de ani au crăpat fiindcă le-a căzut asteroidul în tărtăcuță, vă înșelați amarnic. Sau, mă rog, or fi crăpat din ei, dar unii au supraviețuit. Nu cu arcuri și motorașe, prin parcurile de distracții, ci în carne, oase și mustață, la Curtea Constituțională a României. S-au adunat acolo câțiva dinozauri de ți-e mai mare dragul să-i privești. Și dinozaurii ăștia decid, ca niște mici dumnezei, soarta întregii națiuni.

Zic ei că e constituțional să faci abuz în serviciu, atunci e curat constituțional! Zic că e bine să se-aleagă primarii într-un singur tur, chit că se aleg cu voturile a trei oameni dintr-o comunitate de o mie de mitici, și asta e constituțional! Practic, tot ce spun creaturile astea achilozate din Cretacic devine literă de lege, deși Constituția prevede cu totul altceva. Am ajuns în postura Romei regale, de acum două milenii jumate, când legile nu erau cunoscute decât de patricieni și ăștia, ai naibii, nu voiau să le explice și pulimii. Numai judecătorii cunoșteau legile și numai ei le aplicau. Dacă unui patrician i se punea pata și făcea iureș cu sabia printre plebei, judecătorii cercetau tablele legii și ziceau că patricianul trebuie să dea o bere și era iertat. Dacă un plebeu făcea prostia să-și piardă capra prin curtea patricianului, de-i mânca ăluia varza, atunci judecătorii decideau, scurt și clar: plebeului să i se taie capul.

Cam așa stau lucrurile și azi, în România: suntem 18 milioane de prostălăi care căscăm gura la ce spun câteva sute de șmecheri și la ce decid nouă judecători numiți de șmecheri. Judecătorii știu că, dacă se pișă contra vântului și iau o decizie care le-ar putea afecta pe sutele alea de șmecheri, dispar rapid din peisaj și nu mai pupă salarii mari și pensii grase. Așa că hotărâsc și ei ce vor șmecherii care ne conduc să audă. Vor șmecherii să audă ”vot într-un singur tur”, asta răcnesc judecătorii, conștienți că perpetuează și pe mai departe sistemul politic al alternanței la putere al celor două clanuri mafiote – PSD și PNL. Tertium non datur, cum ar fi zis latinul. Mai pe înțelesul bucureștenilor, degeaba se străduiesc Nicușor Dan, Robert Turcescu și alți juni din afara clanurilor: jocurile sunt făcute și nimic nu poate opri în anul de grație 2016 pandelizarea Bucureștiului, așa cum nimic nu poate opri pandelizarea, dragnizarea și hrebenciucizarea restului României.

Explicația dată azi de dinozaurii CCR pentru respingerea cererii jurnalistului Liviu Avram de organizare a votului în două tururi este de-a dreptul kafkiană: cererea a fost respinsă nu pentru că n-ar fi fost întemeiată, n-ar fi fost corectă, ci pentru că omul care a făcut-o nu era candidat!!! Mai lipsea să spună T-recșii ăștia în robe vișinii că resping cererea fiindcă Liviu Avram nici n-avea, vorba bancului, bască, la intrarea în tribunal!

Evident, câinii latră, caravana trece și românii vor înghiți și această nouă flegmă la adresa democrației, acceptând, cu capul între umeri, mesajul judecătorilor: ”Băi, boilor, nu pricepeți odată că nu puteți schimba sistemul cât suntem noi și șmecherii la butoane?”. În ritmul ăsta, mă aștept ca CCR să decidă că e perfect constituțional ca parlamentarii, primarii, miniștri și chiar președintele să ne fxxă în gură ca la Casa de Cultură pe toți, e la fel de constituțional să toace miliarde din taxele noastre și apoi să constate, senini, falimentul firmei Hexi-Pharma, care, deși cumpăra litrul de spirt cu un coco și-l vindea cu o sută, tot a sărăcit, că e absolut corect și legal ca politicienii să devină tot mai bogați și să ne stăpânească mereu ca pe niște sclavi, ei și odraslele lor și odraslele odraslelelor lor. Românii nu vor mai ieși în stradă oricât ar fi batjocoriți. Sau poate că ar mai ieși, dar într-un singur caz: dacă scremuții ăia de la Curtea Constipațională ar îndrăzni să declare că e ilegal să postezi poze cu pisici pe Facebook.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare