Da, Liviule, în sfârșit îndrăznesc să cred în România! Îți mulțumesc.

de Corina Băcanu , 03 februarie 2017
Da, Liviule, în sfârșit îndrăznesc să cred în România! Îți mulțumesc.

Două sute cinci zeci de mii de oameni au stat umăr lângă umăr, și-au umplut plămânii cu același aer, și-au strâns fularele în jurul gâtului, și-au îndesat căciulile pe frunte și au strigat într-o singură voce, pe două sute cincizeci de mii de tonuri "Jos Corupția!".

Pentru două sute cincinzeci de mii de oameni nu au contat nici cei 100 de lei în plus la leafă, nici taxele mai mici cu un pol, nici pâinea și nici micii voștri. Două sute cincizeci de mii de oameni nu au dat doi bani pe promisiunile voastre și nici pe firimiturile pe care ni le aruncați cu titlul de mari favoruri. Pentru două sute cincizeci de mii de oameni nu au fost importante gălețile voastre, făina voastră, brelocurile voastre, minciunile voastre, ci doar viitorul copiilor noștri.

Două sute cincizeci de mii de oameni nu au vrut nimic pentru ei, ci pentru binele nostru, al tuturor.

Două sute cincizeci de mii de oameni au funcționat ca un semnal de alarmă pentru cei câțiva oameni decenți rămași în partidul vostru de interlopi: Aurelia Cristea, fost ministru, Florin Jianu, fost deputat și Ciprian Necula, fost secretar de stat, cei din urmă onești care vă stricau blazonul de corupți incompetenți au decis să lase în urmă șleata de mafioți cu coloane vertebrale de ursuleți gumați ca să își urmeze principiile regăsite în cele două sute cincizeci de mii de voci care au strigat aseară din toți plămânii "dreptate!" 

Două sute cincizeci de mii de oameni au rezistat împreună în zăpada lacrimogenă iar cu săriturile lor au zdrobit rușinea PSD care zgârie până și cele mai inerte suflete. Două sute cinici zeci de mii de oameni nu s-au lăsat manipulați și intimidați de ultrașii trimiși de voi ca să ne fure revolta, ci au ridicat degetul mijlociu împotriva violenței.

Două sute cincizeci de mii de suflete au susținut cu zâmbete creativitatea pancartelor, au compus slogane, și-au strâns copiii la piept ca să îi încălzească dar nu au plecat, că nu era de plecat, Dragneo.

Două sute cinci zeci de oameni nu au cumpărat discursurile voastre ieftine, pentru că cel puțin două sute cincizeci de mii de oameni au știut să aprindă lanterna când noaptea minților voastre ne-a amenințat lumina.

Două sute cincizeci de mii de oameni au protejat democrația, au făcut zid și au vegheat împreună cu jandarmii ca țara noastră să nu se numească peste 10 zile Republica Bananieră România.

Două sute cincizeci de mii de oameni și-au reprimat dezgustul și nu l-au transformat în ploaie de petarde, pietre sau sticle, strigând „Fără violenţă!” şi „Nu aşa!", deși violența nesimțirii voastre a reușit să ne pună nodul revoltei în gât.

Două sute cincizeci de mii de oameni au îndrăznit să creadă din nou în România. Sunt mândră că am fost și eu acolo și că împreună cu ei am reînviat un sentiment desuet: dragul de o țară și de un popor din care mă bucur că fac parte.

Venim și azi, Liviule, așteaptă-ne cu masa pusă și cu tacâmurile alea bune.

#douăsutecincizecidemii

Loading...

Comentarii

 • Nicolicea

  07 februarie 2017 6:07

  Hoții și vardiștii n-au rezistat nici o lună și au ajuns să se încaiere. Era predictibil un astfel de deznodământ. M-am uitat uimit la manifestațiile de la Piața Victoriei dar, pe cinstitelea, nu m-au emoționat ca manifestațiile de la Cotroceni. La P-ța Victoriei totul începuse să devină clișeu, aceleași zgmote de fundal psd, ciuma roșie nu vă fie frică, ordonanța pică Dragna nu uita, vom citi și cartea ta, etc. Pe cînd, la Cotroceni, manifestația era mult mai ... elevată. Aveam impresia că cei de-acolo sunt actori, iar locul unde se luptau cu reumatismul era platoul de filmări al unuia, Stere Gulea, care filma un film despre mineri, securiști, img-biști și țațe cu pungi cu capul lui Rațiu tipărit. Aceleași fețe din 1990 care apăreau la telejurnalele de noapte, etalându-și dinții de viplă și înjurînd cu mînie proletară golanii de la Inter, pe drogații lu' Coposu și pe trădătorul de țară, Paller. Doamne de bine, îmbrăcate în blăni scumpe, florărese, dar și un Șvarțănegăr înalt de doi metri, dirijînd masele de la o portavoce, se contramanifestau civilizat sperând că vor apare al Sinteza zilei ca să se mîndrească la blocul lor între vecinii antenizați. Soldați loiali mareșalului Gâdea, stăteau cuminți, chiar dacă erau neautorizați, după grilajele de fier, de parcă îl așteptau pe nea Nicu într-una din vizitele lui de lucru. Emoționante imagini de telecinematecă, mînca-ți-aș! Acești vașnici pensionari, arătau extrem de binefăcuți, luptători gladiatori care fac prăpăd la promoții cu tigăi dintr-alea care nu se prind, sau la cozile onoarei cu ajutoare dela UE kila de oloi, făină și detergent, același UE, care ne-a cotropit cu banii lui Soroș și diavolii de la multinaționale, n-ar mai ajunge ziua de mâine. Mesajul acestor purtători de reumatisme, era să zic gloate, e unul de bun simț v-am lăsat moștenire o țară ca afară, afară din UE, și voi vreți s-o vindeți lui Soroș, după ce noi ne-am luptat cu structurili să nu ne vindem țărișoara. Uitați-vă ce mîndrie de țară vă lăsăm moștenire și, în loc să ne mulțumiți, ne aruncați ca pe niște gunoaie la azilele de bătrîni și ne vizitați o dată pe an. Asta merităm noi, după ce ne-am sacrificat pentru voi ? Altă întrebare?

  raspunde comentariului
 • UE va da MuieUE=MUIE

  06 februarie 2017 17:38

  eu am obtinut diploma de BAC in Filanda si acolo nu se da tigannisme mioriticele sfanta spaga si uynde ati vazut mai tigggani imputiti adica toti romani o tara unde toti trebuie sa obtina bacul in cele mai multe tari maxim 30 la suta au bacul si in cele mai dezvoltate doar 20 la suta la voi manelisti imputiti analfabeti spagagi toti tiganni adica romanii trebuiea sa aibe doctorat ca si Ponta xce ce sa mai vorbaim ca toate romancele din mama in fica de 2000 de ani sant tarfe de arabi si turci tarfffe de doi lei gonoreici si sifilitice jegoase, mai ales moldovencel si ardelencele iar la violatori si pedofil mioldova ardealul si primul loc Vaslui si Biserica Ortodoxa Romana sectia ultra secreta a securitati comuniste tortionare kagebiste acum cu CIA vanzatori de neam si tara

  raspunde comentariului
 • UE va da MuieUE=MUIE

  06 februarie 2017 15:28

  As vrea sa vad cum sumele respective, investitiile, obtinujterealizate fraudulos, sunt recuperate imediat si sunt constituite venituripatrimoniu la bugetul local sau de stat, dupa cum au fost impuse de acest hot. As vrea sa vad si sume recuperate reprezentand daune la buget, precum si penalizari, ori amenzi. Pentru cetateanul de rand, pentru orice "neglijenta" fara intentie, se dau amenzi de catre ANAF instantaneu 5000 lei ca nu s-a depus la timp o declaratie, chiar daca plata a fost realizata, 5000 lei pentru ca, nu stiu cum, comunicarile transmise prin posta, niciodata nu sunt conforme, 5oo lei pentru ca...... si tot asa. iAR PT PORCUL PEDOFIL TRAFICANT DE COPII SI ORGANE DROGURI jOHANNIS NAZISTULLL PT MEDITATI DIN 1990 PANA AZI DE A CUMPAERAT 6 CASE DECI AVERE DE 3 MILIOANE DE EURO UNDE TB SA PLATEASCA IMPOZIT 1,5 MILIOANE DE EURO, PLUS PENALITATI ACTUALIZARI SI AMENTA EGALA CU PREJUDICIU DECI 9 MILIOANE DE EURO A FACUT PREJUDICIUL STATULUI ROMAN PRIN NEACHITAREA IMPOZITULUI PE PROFIT, MEDITATI FICTIVE INREALIATE EREAU POSTURI VANDUTE LA SCOLI SI LICEEE DE DIRECTORI AJUNTI PROFESORI ANGAJATI APOI LA PRIMARIE PLUS CONTRACTE PAGUBOASE PT SCOLI SI PRIMARIE SI BINENTELES TRAFICUL CU COPII ORGANE DROGURI, COPII II VINDEA LA SATANISTI AFARA SI LA RETELE DE PEDOFILIE SI LA BANCI DE ORGANE IN ALEA 6 CASE ACOLO II TRANSA IARNA CAND EREAU DRUMURILE BLOCAT, FARA II EXPEDIA DIRECT, DEAIA II SI SPUNE VAMPIRUL DIN CARPATI SE STIE CA FACEA BAIE IN SANGE DE VIRGINE SI VIRGINI SI LE BEA SANGELE SA AIBE TENUL FRUMOS. ACEST MONSTRU ZIS SI FRANCKENSCHTAN

  raspunde comentariului
 • lmihai

  03 februarie 2017 11:19

  Iti multumim Corina pt cuvintele tale!Le multumim cetatenilor din pietele oraselor care iesiti sa demonstrati. si in numele nostru, bataia de joc la adresa acestei natii indobitocite dupa 45 de ani de comunism, pacat ca telul celor 18 mil.. de votanti PSD sunt cei 50 de lei la pensie si suta de lei la salariul de bugetar! In satul in care noi locuim nu cred ca as reusi sa mobilizes 3 vecini sa iasa in centrul , la Primarie, si sa aibe o parere chiar pro OUG.

  raspunde comentariului
 • barbu florea

  03 februarie 2017 10:17

  REFERENDUMUL SAU DEMOCRATIE PARTICIPATIVA nu reprezentativa ! Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie, Tara mea de glorii, tara mea de dor ? Bratele nervoase, arma cu tarie, La trecutu-ti mare , mare viitor ! . Fii tai traiasca numai in fratie Ca a noptii stele, ca a zilei zori, Viata in vecie, glorii, bucurie, Arme cu tarie, suflet romanesc, Vis de vitejie, fala si mandrie, Dulce Romanie, asta ti-o doresc ! M. Eminescu Trist dar adevarat, suntem NEVOITI, din nou, DUPA 27 DE ANI de la Revolutia TRADATOARE 1989 , sa SCHIMBAM SISTEMUL SI ORDINEA EC. SOC. POL. FIN., datorita tradari, coruptiei, hotiei, lipsei de bun simt, mitei politice si electorale, traficului de influienta intre puterile statului . Proclamatia de la Timisoara punctul 8 a fost FURATA de Iliescu si a lui CEATA de TRADATORI, in Codul Penal PEDEAPSA CU MOARTEA pentru TRADARE, INALTA TRADARE, SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE . S.A. a fost eliminata de criminalul Iliescu, IN PRIMELE zile de conducere F.S.N.. . MAREA TRADARE DE TARA SI DE NATIUNE ROMANEASCA a realizat-o Adrian Nastase si Guvernul lui MAFIOT, prin trecerea proprietatii INTREGULUI POPOR, in proprietatea STATULUI minus - nationalizare , crearea F.P.S. si F.P.P. , Legea Privatizarii M.E.B.O. M. Cosa, cand functiona in economie Privtizarea prin Contributii Sociale, comunista, dar mai echitabila si fara ACUMULARE SALBATICA DE CAPITAL , urmata de ABROGAREA Legii 181969 a ILICITULUI fara sa puna o lege GERMANA in locul ei.. MINERIADELE doua, PRIMA IN 1990 , care a TRASAT ISTORIA TRADATOARE DE NEAM SI DE PATRIE a fi sau a nu fi NEOCOMUNISM Proclamatia de la Timisoara PCT.8 atesta CAT DE TRADATORI AU FOST SI SUNT ALESII NOSTRII . Dece nu putem sa dam la o parte mafia fsn-isto-psd-ista-alde-ista, ACUM, pentru ca in ultimii 27 de ani s-a instaurat o taxa RECIPROCA de impozit pe PROSTIE, GOLANIE, CHIUL DE LA MUNCA, VOTURI LA ALEGERI MITA POLITICA mai ales in mediul rural Ex . o cunostinta din Teleorman masculin are o mama pensionata pe handicap, el este pensionat ca ajutor al mamei, dar mama tine toata gospodaria si pamantul, iar el lucreaza la diferite firme de paza, probabil cate trei luni, SAU ARA Carte de Munca . Acum, dupa 27 de ani AVEM IN ROMANIA UN SISTEM MAFIOT CU RAMURI IN TOATE AUTORITATILE PUBLICE CENTRALE SI LOCALE , orice am alege POLITIC . Ne FURAM CACIULA daca nu ne-au furat-o, pana acum FOSTII alesi. Este timpul PENTRU O NOUA ORDINE economica, politica, sociala, financiara, morala, nationala, juridica, penala, de bun simt Mai multe amanunte in www.meritocratia.ro sau in modestul www.barbu-florea.ablog.ro CU STIMA SI ADANC REGRET ca m-am nascut in Romania . Unde in curand .. voi fi cu MOSII SI STRAMOSII MEI Dar imi este rusine sa ma intalnesc cu ei . Cum justific EU pierderea MOSTENIRII S-au luat de la gura sa ma faca OM Eu ce am facut am fost VERICAL NU AM FURAT, NU AM TRADAT, AM MUNCIT, NU M-AM PENSIONAT PE BOALA FALSA, NU MI-AM FURAT INTREPRINDEREA PE CARE AM CONDUS-O AU FURAT-O ALTII PRIN FPS... Barbu Florea INCEPUTUL DEMOCRATIEI PARTICIPATIVE P.S. In atentia domnului Presedinte Claus Iohannis Acum este absolut necesar UN REFERENDUM, sarbatorind astfel , trist este adevarat, TRECEREA DE LA DEMOCRATIA REPREZENTATIVA la DEMOCRATIA PARTICIPATIVA - 1 DA sau NU PEDEAPSA CU MOARTEA pentru tradare, inalta tradare, subminarea economiei nationale, crima s.a. - 2 DA sau NU LEGEA AVERILOR si VENITURILOR ACUMULATE ILICIT, cu confiscare, plata impozitelor si taxelor cu penalitati, raspundere penala si pierderea pe viata a unor drepturi. Acelasi neica nimeni

  raspunde comentariului
+