HomeActualitateDacă nu încântă, măcar ne cântă, Guvernul, cu autostrăzi

Dacă nu încântă, măcar ne cântă, Guvernul, cu autostrăzi

Specialiștii din Ministerul Transporturilor au găsit soluția ideală pentru a-i îmbuna pe conducătorii auto din România, veșnic nemulțumiți de condițiile autostrăzilor și drumurilor naționale, din țara noastră.

Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), va asigura muzică pe autostrăzi, ca șoferii să se poată delecta, stând blocați, în cozile interminabile de autovehicule.

Primele melodii pe care șefii CNAIR le-au ales, pentru delectarea conducătorilor auto, au fost “Drumurile noastre” și “Ciocârlia”.

Acestea, cu toate că, pe autostrăzile din România, e mai potrivit să cânte cucuveaua, decât ciocârlia.

Dar, Ministerul Transporturilor ar putea organiza preselecții pentru artiști care să interpreteze și alte melodii, pe drumurile patriei.

Mai ales, că proiectul a fost elaborat de conducerea Companiei de Drumuri, înainte ca ministrul Lucian Bode să fie înscăunat șef al Transporturilor, și este posibil ca domnia sa să aibă alte preferințe muzicale.

Foarte mulți șoferi ar prefera să asculte manele pe autostrăzi.

De exemplu, pentru drumurile din țara noastră, foarte potrivită ar fi maneaua celebră “Of, viața mea!”.

De asemenea, și melodia lăutărească “Dă mamă cu biciu-n mine!” este adecvată.

La următoarea inaugurare de crâmpei de autostradă, ministrul Lucian Bode ar putea solicita să i se cânte clasica manea “Mor dușmanii mei” sau  dedicația specială “Dumanii îmi poartă pică, dar n-au km mei”.

În acest moment, însă, Lucian Bode ar fi mai interesat să îi dedice premierului Ludovic Orban piesa “Ce-ai, măi omule, cu mine?”.

Pentru proiectele autostrăzilor Sibiu – Pitești și Comarnic – Brașov, cea mai potrivită melodie este celebra piesă a celor de la Depeche Mode, “Enjoy de silence”.

Adevărul este, că, în acest moment, doar un “Personal Jesus” îl mai poate scăpa pe ministrul Lucian Bode să nu fie trimis, de la Palatul Transporturilor, în pădure, pe drumul pe care chiar el l-a pregătit.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare