HomeActualitateDar deschideți ușa, cretinii mă-nconjor... Prostia suflă rece, creierii...

Dar deschideți ușa, cretinii mă-nconjor… Prostia suflă rece, creierii mă dor!

Dacă te mănâncă în fund să urmărești știrile și nu vegetezi în bucla ta de nesimțit care nu știe cine e Dan Condrea (un exemplu la întâmplare), ai impresia că trăiești într-un fel de Africa anilor 1920 cu climă temperat continentală, populată de fețe pensate în cartier la bucătăreasa de cantină. Nu știu voi dacă sunteți la curent cu ce s-a mai întâmplat săptămâna asta, dar eu sunt complet siderată, deși preferam să rămân doar sidefată. În anul de grație 2016, când omenirea face progrese fantastice pe plan științific, când avem NASA, navete spațiale, roboți, suntem la un pas de a atinge universul cu degetul, când se merge tot mai departe în descoperiri subatomice și genetica începe să răspundă la întrebări legate de evoluție, fiziologic și patologic, când tehnologia și știința ne pun la dispoziție nenumărate metode de a ne umfla mușchii neuronilor și conștiința, când avem milioane de surse de informație care ne protejează împotriva manipulărilor prin exerciții logice, iată totuși că printre noi supraviețuiesc cu succes Elena Udrea, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Olivia Steer și Ion Cristoiu.

În România, se pare că progresul omenirii nu a început, căci la noi tocmai are inexplicabil loc un fenomen invers evoluției, la fel de puternic, fenomenul anti-bun-simț-și-logică, pro-conspiraționist, anti-știintific-anti-dovezi, anti-umanitate și pro-tupeu ai cărui protagoniști ignoră cu bună știință inteligența omenirii de sute de ani, încercând să convingă și să readucă populația din România la capacitatea neuronală a paramecilor sau amoebelor. Probabil scopul acestui fenomen este reducerea sau epurarea societății, oricum, am asistat zilele astea la execuția gândirii fie cu un hohot de râs, fie cu panică sau silă.

Dar să îi luăm pe rând pe cei care ne-au întors stomacele pe dos cu declarații care demonstreaza fie că ei sunt în Evul Mediu al creierului, fie ca ne consideră pe noi niște maimuțe încântate de banană.

Elena Udrea: “Voi urma cursurile de masterat la UBB Cluj Napoca, Facultatea de Teologie, specializarea Consiliere Pastorală și Asistență Psihosocială. Îmi doresc să pot ajuta și prin implicare personală pe cei care au probleme de orice natură, să și le rezolve cu ajutorul credinței și al practicii religioase îmbinate cu terapii psihologice traditionale. Din experiența personală a ultimului an și jumătate, cred că resursele religioase precum rugăciunea, spovedania, lecturi din Biblie, prezența în viața comunității religioase și la biserica și postul, pot ajuta la dobândirea Fericirii, orice ar însemna Fericirea pentru fiecare: sănatate, prosperitate, succes profesional, iubire etc.” Adevărat, doamna Udrea reușește să ne pună pe buze numele Domnului de fiecare dată când vedem ce mai debitează. Sigur, după ce a încălecat un buștean, a mâncat mere, a folosit pixul pe piele și a făcut omletă, probabil că a intrat în sevraj de Euro, căci nicio frunză de post, nici măcar aia de țară, nu ține de foame cum ține o bancnotă de 500. E ok, doamna Udrea, dacă ne vreți fericiți , vă dam conturile bancare ca să vă spovediți acolo averea. Dar dacă vreți o pedeapsă mai mică sau să luați din electoratul doamnei Firea, nu e necesar să ne așezați pe divan.

Băsescu: ”Un pasager nu poate fi acuzat de omor din culpă, cred că este primul caz. <…> Gabriel Oprea e primul pasager dintr-un accident auto care este acuzat de omor din culpă. Era pe bancheta din spate.”  Domnul Băsescu vrea să ne zică că suntem niște țigani împuțiți și de aia nu pricepem că Oprea ar trebui judecat în calitate de pasager de taxi, nu în calitate de șeful lui Gigină care a decis misiunea cu escortă în acele condiții meteo. Domnule Băsescu, nu toți credem că pluralul de la “success” e “succesuri”.

Olivia Steer: ”Înainte de inventarea vaccinului poliomielita era doar o răceală.” În timp ce Olivia Steer dădea din gene și se victimiza în timpul unei emisiuni TV, Chan Zuckerberg Initiative anunța înființarea BioHub, care va aduce împreună cei mai mari oameni de stiință și ingineri ai lumii pentru a dezvolta mai rapid tehnologii care vor putea vindeca sau gestiona mai eficient bolile. Asadar, în timp ce unii vor dezvolta vaccinuri sau medicamente revoluționare pentru a vindeca toate bolile pana la sfârşitul secolului, Olivia Steer ne spune să ne punem mămăligă pe apendice.

Dragnea: "Azi, domnul Cioloș nu a vorbit în limba română, ci în limba tehnocraților, o limbă straină și ruptă de realitate. Ce a spus domnul Premier nu reprezintă realitatea. Tehnocrația a devenit sinonimă cu incompetența. Iar incompetența poate ucide". Ce intelegem de aici? Că şobolanii tupeiști dau din colț în colț că românii ar putea învăța și ei limba tehnocraților și,  în loc de "fă, Doino!", "găleată", "Teleorman" sau "gratis" vor prefera cifre și "creștere economică".

Iar titlul de “Scârba Anului” merge la tovarăşul Ion Cristoiu, care transformă încet încet în puiul viu născut de găina dacică la bătraneţe: “Mama polițistului Bogdan Gigină ar trebui să tacă. În asemenea cazuri, taci. Deja e prea activă pă scrieri, pă presă… Vorbesc serios, să tacă, e deja prea activă pă Facebook. E prea revoltată. E mult prea revoltată. Te-ai revoltat o dată, te-ai indurerat, gata, e cultivată, daca nu, e manipulată într-o direcție politică și, din acest motiv ar trebui să tacă. Poate să fie și mama lui Isus Hristos, dacă e manipulată, nu e corect. Adică, durerea față de o moarte a fiului nu justifică deja să facă politică. Ea face politică pe Facebook, povestește cum i-a tăiat capul”. La domnul Cristoiu nu e nimic extra de adăugat în afară de câteva vorbe pe care le spui unui vierme care îți roade pardoseaua: "hai, sictir, umflatule!"

Ăștia sunt oamenii care dovedesc că progresul e o chestiune tare complicată. Hai cu vaccinul anti imbecilitate!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare