HomeActualitateDe Adormirea Maicii Domnului, listele MAI învie

De Adormirea Maicii Domnului, listele MAI învie

Pe 15 august se sărbătorește Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului. Știu asta pentru că așa o cheamă pe soră-mea. Eu fiind chitros, trebuie să țin minte toate zilele astea ca să pun bani deoparte. Apropo, dacă nu știați (eu am aflat abia azi și vreau să mă dau mare) e Mare pentru că pe 15 august Sfânta Maria a murit. Pe 8 septembrie s-a născut. Bine, era destul de evident că adormirea nu se referă la somn propriu-zis. Păi, Crin ar fi trebuit sanctificat de mult. Dar recunosc că nu m-am prins până acum. Mă rog, tot nu înțeleg de ce moartea unui personaj e o sărbătoare mai mare decât nașterea, un eveniment relativ mai fericit. Dar nu despre asta vreau să vorbim.

Cu adevărat interesant e faptul că, de fiecare dată când vine o sărbătoare importantă, Evidența Populației vine cu niște date obscen de precise. De pildă, dintr-un comunicat MAI de ieri reies următoarele:

Dintre cei 2.231.032 de români sărbătoriţi miercuri, de Sfânta Maria, 1.813.614 sunt femei, iar 417.418, bărbaţi.

Majoritatea femeilor care îşi sărbătoresc onomastica de Sfânta Maria, respectiv 1.392.607, poartă numele de Maria, 273.806 se numesc Mariana, 51.593 – Marinela, iar 31.252 – Mioara.

Alte 25.526 de femei poartă numele de Marina, iar 25.477 se numesc Marilena.

Tot miercuri îşi vor sărbători onomastica 10.917 care se numesc Mărioara şi 1.671 care poartă numele de Măriuca.

În rândul bărbaţilor, 308.514 se numesc Marian, 105.414 – Marin, iar 3.344 – Marinică, potrivit MAI.

Mai sunt, normal, și Marinel, Maricica, Măricica, Mărioara Murărescu, Traian Băsescu și Smiley. Bine, pe Băse nu-l cheamă Maria, dar l-am văzut mereu sărbătorind pe 15 august. Ceva cu ziua Marinei, parcă. În privința lui Smiley, n-am știut niciodată dacă prenumele lui e Andrei sau Maria. Da, îl cheamă Andrei Maria. Sau Maria Andrei, alegeți voi

Buuun. Întrebarea care se pune acum este cum pana lu’ Hector au ăștia liste care par atât de complete cu fiecare cetățean cu nume sfânt? Adică pe listele electorale avem morți, răniți, cadavre vii, nebuni, pușcăriași fără drept de vot și nici nu știm câți suntem, dar știm exact pe câți îi cheamă Ion. Eu cred că e nevoie de o investigație serioasă și cer Parchetului General să se autosesizeze și să mai pice un ministru. Păi dacă din ăia 2 milioane și ceva jumătate sunt morți sau nici nu mai sunt în țară? Dacă sunt turiști/traseiști onomastici? Dar în Gorj? În Gorj, Olt, Vrancea câți sfinți trebuie să scoatem de pe listă? Sau, dacă sunt într-adevăr precise, să ia toate numele în ordine alfabetică și să vadă: Din ăia enșpe mii pe care-i cheamă Ț, X% au drept de vot și tot așa, zic. Deși ăștia de la USL ar lua numai sfinții importanți, doar-doar s-o pună de-un cvorum.

 

P. S. La mulți ani, Măriilor Voastre!

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare