HomeActualitateDe beți ce erau, rușii n-au înțeles ordinul lui...

De beți ce erau, rușii n-au înțeles ordinul lui Putin și se retrag din Ucraina!

Mergând pe principiul verificat deja de Armata Roșie în Afganistan, ”Vedi, vidi, plici”, țarul Putin a ordonat ieri trupelor sale să se retragă din Siria, pe motiv că toate obiectivele au fost atinse. În Siria e liniște, abia de mai trece o rachetă la două ore, dictatorul Bashad e neatins și stabil, pe tronul lui, fiindcă a mâncat o șaormă cu de toate (bacteriile), iar de ISIS n-a mai rămas nici urmă, toți jihadiștii fiind plecați la muncă în Europa. În aceste condiții de pax sovietica, era clar că armata rusă nu mai avea ce face pe acolo și deja soldații începuseră să se plictisească, mai ales că nu mai aveau nimic de furat: în Siria e prea cald ca localnicii să aibă paltoane, iar ceasurile le luaseră jihadiștii să le atașeze la bombe, când or arunca ei în aer Parisul, Berlinul, Madridul, Londra și alte capitale – Bucureștiul, nu, păi ce, asta e capitală?

Surse bine informate de la Kremlin afirmă însă că nu doar tradiționala plictiseală a ocupantului sovietic a dus la decizia tranșantă a lui Putin, ci și penuria manifestată în teren. ”Presa occidentală insinuează în mod absurd că ne retragem fiindcă n-am mai avea combustibil. Total fals, avem petrol să dăm la toată planeta. Votcă nu mai aveam destulă, pentru că era destinată consumului intern, să nu se răscoale celovecii. Și se știe prea bine că soldatul rus fără votcă la bord nu se urcă pe tanc”, a precizat un consilier militar.

Din păcate pentru Putin, ordinul lui a fost greșit înțeles, ducând la o gafă de proporții. Generalii care l-au primit, ieri, în ședință, erau atât de beți încât nu au priceput prea bine de unde le ceruse Vladimir Vladimirovici să se retragă și au început retragerea din Ucraina. La ora când scriem aceste rânduri, primele divizii de tancuri rusești porniseră deja spre casă. Doar că, din păcate pentru noi, se pare că și tanchiștii erau atât de beți încât au încurcat drumul și, în loc s-o ia spre Moscova, se îndreaptă spre București.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare