De Halloween, Orban a ieșit cel mai păcălit, de Victor Ponta

de Laurenţiu Muşoiu , 30 octombrie 2019

Conform tradiției de Halloween, sărbătoare pe care au adoptat-o și foarte mulți români, se colindă din casă în casă, cu scopul de a speria sau de a păcăli gazdele.

Tradiția a fost îmbrățișată și de clasa politică de pe Dâmbovița.

Liderul Pro România, Victor Ponta, spre exemplu, s-a decis ca de Halloween să-l păcălească pe premierul desemnat, Ludovic Orban. Ponta l-a lăsat pe Orban să creadă că îi va susține, în Parlament, cabinetul propus, dar, acum, premierul propus de președintele Klaus Iohannis chiar s-a speriat, văzând că liderul Pro România se deghizase.

Pe cale de consecință, lui Ludovic Orban nu i-a mai rămas decât să încerce să sperie și el, la rândul său, pe cineva, cu ocazia Halloween. Așa că premierul desemnat a mers să colinde, cu întreg cabinetul său, la Palatul Cotroceni. Cu siguranță că miniștrii propuși de Ludovic Orban formează un cabinet cu adevărat de speriat, chiar și pentru președintele Iohannis. Cu toate acestea, Orban și guvernul său nu au primit încă bombonele. Klaus Iohannis le-a promis bomboana de pe tort, doar dacă vor avea o campanie de succes și el își va obține al doilea mandat de șef al statului. În caz contrar, Ludovic Orban, Raluca Turcan și ai lor vor primi doar bomboana de pe colivă.

Evident, că și în Partidul Social Democrat s-a sărbătorit Halloween. Social-democrații au sculptat dovleci, evident din Teleorman, și au fost în vizită la fostul lor președinte, Liviu Dragnea, care i-a așteptat deghizat în zebră.

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, i-a speriat pe toți cu șansele ei de reușită.

Dar cel mai speriat rămâne președintele în funcție, Klaus Iohannis, care a tremurat serios, văzând ultimele sondaje și realizând că nu e de glumă.

De acest Halloween electoral, candidatul USR, Dan Barna, nu a reușit, până acum, să sperie pe nimeni. Cu toate că începuse promițător, făcându-l pe Iohannis să tremure puțin, tot el a fost cel cu adevărat speriat, când președintele i-a arătat dosarul cu jocurile de fonduri europene. Dar Barna mai are timp să-și revină din sperietură. În România, sărbătoarea de Halloween se prelungește până pe 10 noiembrie.

Loading...

Comentarii

+