HomeActualitateDeclarațiile lui Mark Gray despre MCV, explicate de Victor...

Declarațiile lui Mark Gray despre MCV, explicate de Victor Ponta

Pentru a ne asigura că declarațiile despre raportul MCV ale lui Mark Gray sunt libere de orice mistificări băsiste, l-am invocat pe Victor Ponta, zeul zeilor și tatăl taților, ca să ne spună care este interpretarea corectă a vorbelor englezului. După ore de transă mistică, iata ce am scris colegii pe pereți:

Mark Gray: „România a făcut progrese în multe domenii de la precedentul raport MCV. Bilanțul instituțiilor-cheie din sistemul judiciar și de integritate a rămas pozitiv, în ciuda unor circumstanțe uneori dificile. A continuat adoptarea unor modificări legislative necesare și îndelung așteptate, iar spiritul de cooperare dintre instituțiile judiciare și Ministerul Justiției contribuie la soluționarea problemelor de ordin managerial.”

Explicația lui Victor Ponta: Mark Gray vrea să spună, pe scurt, că, în ciuda lui Băsescu, am făcut niște progrese considerabile în justiție anul acesta. De exemplu, am reușit să-i scăpăm pe Varjuan Vosganian și Laszlo Borbely din ghearele justiției băsiste. Totuși n-aș trece condamnarea politică a unui titan de nivelul maestrului meu, Adrian Năstase, ca o circumstanță dificilă. E o tragedie.

Mark Gray: „Raportul exprimă îngrijorări față de independența justiției. Sunt multe exemple de rezistență față de măsurile de integritate și anticorupție.”

Explicația lui Victor Ponta: Evident, și-n această declarație e vorba de Băsescu, care nu vrea să dea jos labele de pe justiție. Am încercat de-a lungul vremii tot felul de metode prin care să întărim independența justiției: reducerea atribuțiunilor CCR (că sunt băsiști), modificări prost înțelese la codul penal, desființarea DNA și ANI sau modificarea Constituției în acest sens, dar am fost blocați de mafia lui Băsescu.

Mark Gray: „Raportul conține o serie de recomandări pentru viitor: România trebuie să se asigure că Codul de conduită pentru parlamentari trebuie să conțină prevederi clare ca parlamentării trebuie să respecte idependeta justiției, indiferent de orice revizuire a Constituției. România trebuie să adopte măsurile legislative pentru restructurarea sistemului de curți, să se asigure că nu sunt excepții de la aplicarea legilor incompatibilităților, conflictului de inetrese și averilor nejustificate și să se asigure că legile anticorputie se aplică tuturor în mod egal.”

Explicația lui Victor Ponta: Avem în vedere, pe viitor, o clară restructurare a justiției. Astfel, ne gândim variante prin care să garantăm independența justiției, care sigur vor fi bine primite de partenerii noștri europeni: cufundarea în smoală și acoperirea cu pene a judecătorilor băsiști, cuști în Piața Universității cu procurorii care nu sunt independenți și investighează politicieni (cetățenii sunt încurajați să dea cu roșii și pietre în ei ca să le scoată băsismul din cap) sau, ideea mea, trecerea CSM, DIICOT, DNA și ANI în subordinea președintelui PSD (partidul oamenilor de rând, nu există ceva mai independent în România).

P.S.: declarațiile lui Mark Gray au fost preluate de la colegii de la .

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare