HomeActualitateDosariada anti-Băsescu: de la marinărie la brutărie

Dosariada anti-Băsescu: de la marinărie la brutărie

Judecătorul de drepturi și libertăți Stănică Mustețea de la Judecătoria Sectorului 1 a dispus reluarea procesului intentat de cetățeanul Voicu Dănuț în 1986 tovarășului comandant al petrolierului Biruința, Băsescu Traian. Partea reclamantă îl acuză pe reclamat de furt calificat, abuz în serviciu și rele tratamente aplicate subordonaților. Magistratul a constatat că, în cazul respectiv, s-au încălcat toate normele juridice democratice, cu repercusiuni grave asupra drepturilor cetățenești ale reclamantului. Pentru o lămurire corectă a opiniei publice, vă prezentăm motivația dlui Dănuț Voicu, actualmente pensionar:

"Mult stimate și iubite domle judecător. Suptsemnatu Voicu Dănuț, domicileat cu domiceliu ca și pensionar în Romînia, vă rog cu respecte să re-puneți pe rol procesu mieu din 25.08.1986 în care ieu l-am reclamat pe numitu Băsescu Traian pentru fapte de comportamentări probabile față de un angajat al statului romîn din acia perioadă, pentru că Romînia și Flota nu ajunsese pe vremuri în mîna lu Băsescu. Am deschis atuncia acțiune judecătoare împotriva aciestuia pe următoarele motivări: dînsu erea (nar mai fi fost!) comandant la petrolieru de mari tonaje Biruința, construcție de uriașe valoare și reușită a lu tovarășu Ceaușescu care cred că și dînsa a fost vîndută dupe revoluție de dictatoru Băsescu. Iel avia încă de atuncia comportamentări de tiran fiind foarte milităros cu suptordonații. Ieu nu eream decît marinar de punte că ai miei na avut posibilități ca să mă dea la institute ca pe dînsu. 

Noi eream un colectiv foarte unit că așea procedau toți marinarii pe atuncia. Adică puneam tot ce aduceam de afară (buf îi ziceam noi) la total și bufu respectiv se ascundea întro cambuză unde nu îl găsea comuniștii cînd ne controla la întoarcere. Cheia dela cambuză stătea numa la comandant care al nostru vam zis dejea că erea Băsescu. Dupe ceam ajuns la Constanța și a trecut pecetefeu cu controlu neam luat fieșcare partea care urma so desfacem în comerțu socialist de pe piața neagră. Ieu am văzut atuncia negru în fața ochilor căci îmi lipsea două carpete cu răpirea din serai și un carton de chent lung original nu ca acuma. Lam întrebat cu mult respect pe tovarășu comandant Băsescu unde mie dreptu care mi se cuvenea și iel a zis că habar nare și că nu mea luat dînsu produsele. Menționez încă odată că numa dînsu poseda cheia dela compartiment și navea deci cine altcineva să umble acoloșa. Așea că iam zis lu numitu Traian Băsescu să nu mă ia mai de prost de cît sînt și căi clar că carpetele mele erea la iel, ca să nu mai zic de țigări că fuma ca un șarpe care a fost iel din totdeauna. Iel atuncia mea zis ieși afară găozarule și mea dat un dos din palmă ca la bietu copilaș care am văzut cu toții cum a făcut Băsescu dupe revoluție.

Mam dus și lam reclamat la miliție și ofițeru de securitate care răspundea de noi și ăia meau dat o bătae soră cu moartea că cică eream bișnițar. Ba mau pus să scot și restu de buf care la confiscat cu violență zicând-umi să zic mersi că nu mă dă pe mîna partidului ca să intru la pușcărie. Ieu nu mam lăsat din lupta mea și am deschis reclamație la tribunal împotriva lu acest Traian Băsescu. Vriau să spun că tot mie meau dat doi ani nu cu suspendare ca în zilele noastre unde am luat tot timpu bătae la greu și nici nam scris vro carte ca Coposu. Lu domnu Băsescu nu i sa întîmplat nimica ceia ce dovedește că erea pe mînă cu milițienii și securiștii că daia a și ajuns iel mare și tare în țara noastră.

Mă considerez o victimă politică a regimului respectiv și personal a lu tovarășu Băsescu, adică tiranu de moarte al Romîniei. Ieu am scris o scrisoare lu domnu mare ziarist Gîdea dela Antena 3 și dînsu ma sfătuit să re-deschid dosar de penalitate de oarece voi cîștiga sigur, căci acuma ia căzut puterea lu Traian Băsescu. Doresc ca acest dictator să fie pedepsit răspunzător de dvs și mie sămi dezpăgubească ce mea furat la prețu de acuma și cu rata umflației. Vă mulțumesc anticipat dinainte, Voicu Dănuț, pensionar cu pensiea tăiată de Băsescu."

Dl Dănuț Voicu ne-a asigurat că mai sunt destui foști colegi în situația dumnealui, pe care încearcă să-i contacteze pentru a acționa unit și organizat împotriva fostului lor comandant. Traian Băsescu, buful înapoi!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare