HomeActualitateDragnea vrea să-și instaleze mâna dreaptă în guvern ca...

Dragnea vrea să-și instaleze mâna dreaptă în guvern ca să pună laba pe țară

Fiindcă nu-i chiar atât de prost ca predecesorul său, Ponta, să micționeze contra vântului și să înfurie din start tinerii și frumoși care s-au pișat pe el de vot, dar, la o adică, ar ieși în stradă să deja jos un penal, Dragnea a decis să renunțe la postul de premier. O să numească, în schimb, un om de mare încredere din PSD, pe post de mâna lui dreaptă la Palatul Victoria. Că omul ăsta nu va fi decât un negrișor pe plantație, un ține-cal și duce-tavă a lui Dragnea nu încape nicio îndoială, dar procedând astfel vicleanul teleormănean obține o soluție win-win: nimeni nu va mai putea spune că avem un prim-ministru penal, dar PSD va fi sigur că, avându-l proțăpit pe moțunachele ăsta în fruntea guvernului, yesman-ul va executa tot ce i se ordonă. Carevasăzică, tov Dragnea va reuși să-și îndeplinească visul de aur al pesedismului: să fie și cu anumite organe în fund, de frica justiției, dar și cu sufletu-n Raiul guvernării.

Ca să fie clar cum stă treaba, prim-mustăciosul țării a subliniat că viitoarea echipă guvernamentală va fi monitorizată atent: ”Lună de lună, fiecare ministru va fi analizat dacă a respectat programul de guvernare”. În traducere liberă, din teleormaneza vechea, asta înseamnă că în fiecare lună, miniștrii PSD vor fi întrebați câți bani au furat pentru partid, câte contracte au atribuit cu dedicație sponsorilor partidului, ce comisioane au încasat și ce licitații au mai trucat. Dacă nu se încadrează și ciordesc de la buget mai puțini lei din cota impusă, vor zbura din funcție, lăsând locul unor profesioniști adevărați, care chiar știu să fure – și din ăștia PSD-ul are berechet.

Și-n vreme ce Dragnea rezolvă în acest fel problema guvernării prin mâna lui dreaptă, dând cu jet, elegant, și pe președinte, și pe Opoziție, și pe fraierii care au votat și pe mârlanii care n-au votat, colegul lui de grup infracțional organizat, domnul Tăriceanu, pregătește deja devalizarea țării. El a declarat că PSD-ALDE vor cere la Bruxelles o derogare, ca să nu mai fie obligați să respecte un deficit bugetar de maximum 3% din PIB. Deficitul ăsta e obligatoriu în toată Uniunea Europeană, dar de ce să fie și la noi, care suntem români și mândri, mârâie domnul Tăriceanu? Păi, ce mai faci cu 3% deficit în ziua de azi, că nici niște limuzine de lux nu mai poți să-ți iei, darămite un cadou mai acătării soției tinerele? Chiar și un deficit de 10% din PIB ar fi puțin, la ce promisiuni deșănțate au făcut bandiții ăștia doi, care zici că sunt Vulpoiul și Motanul din Pinocchio, asigurându-i pe pensionari și bugetari că-i vor duce în Țara Plăcerilor. Orice economist știe că, atunci când economia crește – cum s-a întâmplat la începutul mandatului lui Tăriceanu, în 2005, și se întâmplă și acum, după un an de guvernare Cioloș – nu te apuci să crești deficitul. Dar Tăriceanu, căruia succesul la femei îi ține loc de teorie economică, asta vrea să facă: în 2005, când economia duduia, a lăsat România cu un deficit de 8% din PIB. Acum, vrea să repete isprava, dar nu ca să facă investiții din banii obținuți, ci ca să acopere pomenile promise. Și când pensionarii, bugetarii, asistații și întreținuții statului vor primi bani pe toate părțile, credeți că o să-i mai pese cuiva de unde vin banii și când trebuie dați înapoi?

Cerbicia cu care Dragnea și Tăriceanu țin să-și îndeplinească promisiunule fantasmagorice nu e însă inconștiență criminală, așa cum pare. E un plan diabolic, dar care a mai funcționat și o să mai funcționeze, câtă vreme românii care încă mai prestează pe câmpia muncii o să-i lase să voteze doar pe ăia care nu mai prestează sau nici n-au făcut-o vreodată: Vulpea pedantă și Motanul mustăcios îngroapă cu bună știință țara pentru ca, după un an sau doi, când România va fi în faliment, să vină iar niște pioni de sacrificiu, gen Boc sau Cioloș, care să taie ei din pomeni spre a putea redresa situația. Iar PSD-ALDE vor arăta atunci cu degetul: uitați, noi v-am dat, ăștia vă iau! Și iar ajunge PSD la guvernare, cu 70%, ca-n 2012, sau cu 50%, ca acum. Cu un guvern PSD-ALDE decis să risipească toți banii, România va avea în cel mult doi ani soarta Greciei. Și-n vreme ce Dragnea și Tăriceanu o să danseze sirtaki cu toți inconștienții care i-au votat, în capul nostru, al proștilor care și votăm, și muncim, o să se spargă toate farfuriile.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare