HomeActualitateDragneo, dacă nu votează morții, ești ca bou-n fața...

Dragneo, dacă nu votează morții, ești ca bou-n fața porții

La fix șapte decenii de când un comunist celebru, Gheorghe Gheorghiu-Dej, proslăvea triumful cozilor de topor ale Moscovei la alegerile din 19 noiembrie 1946, triumf obținut printr-o fraudă masivă, adevăratul său urmaș întru mustață, comunistoidul și mai celebru Liviu Dragnea se fâțâie pe toate televizoarele, avertizând că guvernul tehnocrat pregătește o fraudă masivă. Să-l auzi pe individul condamnat la pușcărie cu suspendare pentru fraude electorale și pus de tribunal sub probațiune, că vorbește despre fraude electorale pare ceva ireal. E ca și cum l-ai chema în platourile TV pe cunoscutul hoț de buzunare Giani Șiș să vorbească despre nesiguranța călătorilor de pe linia 331 sau ai face o ședință de spiritism cu Râmaru, unde ăsta să se declare îngrijorat de cât a crescut în ultimii ani criminalitatea în România.

Nu vă imaginați însă că indignarea tovarășului Dragnea vine așa, aiurea în tramvai. Oricât ar părea de prost, tovarășul Dragnea nu e prost nativ, ca predecesorul său, Ponta, pe care nu-l ducea capul și scotea porumbei pe gură cum scot iluzioniștii iepuri din joben. Dimpotrivă, țărănușul Dragnea are viclenia personajelor din Moromete – că nu degeaba și-a plasat Marin Preda acțiunea în Teleorman. Baronul teleormănean vede cum, rând pe rând, i se închid toate portițele de scăpare și intră în panică. Și ce face un hoț când intră în panică? Strigă el singur ”Hoții!” și urlă c-a fost jefuit. Tovarășul Dragnea e conștient că alegerile astea n-o să mai fie ca alea din 46, din 90, din 2000, 2004, 2008 sau 2012. E conștient inclusiv că n-o să mai fie pus în situația de a spune că ”PNL a furat mai mult ca noi tura asta”, cum spunea amintitul prost de-mpunge Ponta. Pentru că Dragnea știe că la alegerile astea n-o să mai fure nimeni voturi, căci nu mai e la putere nici guvernul Boc, nici guvernul Ponta.

E un guvern în care ministerul de Interne a luat cele mai dure măsuri anti-fraudă din câte s-au luat vreodată în România. Iar Dragnea e pe deplin conștient că, dacă nu poate plimba autobuze cu șoșonari din secție în secție, dacă nu poate scoate, în cunoscutele stațiuni turistice din Oltenia –  gen Pielești, Belești și Sâmburești, cel puțin 300% prezență la vot și dacă nici măcar un moroi nu se prezentează să pună ștampila pe trei trandafiri, PSD are o mare problemă. În condițiile în care numărarea voturilor o să fie filmată, PSD nu mai poate miza nici pe trucuri mărunte, gen băgat buletine ștampilate la greu în urnă în alea cinci minute cât se duce reprezentantul USR să facă pipi sau anulat voturi valabile punând încă vreo cinci ștampile pe ele. Dragnea știe că, dacă nu votează morții, el o să rămână să se uite la procesul electoral ca boul la poarta nouă, nemai putând interveni, nemai putând vicia rezultatele. Ceea ce, pentru un pesedist care chiar și la precedentul referendum n-a făcut altceva decât să măsluiască rezultate, e drama vieții.

Intransigența ministrului de Interne din guvernul Cioloș îl îngrozește pe Dragnea. În decembrie, se va folosi sistemul electronic de monitorizare a prezenței la vot, așa că, tovarășu Dragnea, adio vot multiplu. Se vor filma toate buletinele de vot la final, așa că adio și voturi strecurate în urnă după ora 9 seara. Se vor sigila ștampilele de vot la ora 9 fix, așa că adio anulări de voturi bune. Și se vor deschide mult mai multe secții de vot, ca să nu mai stea nimeni la coadă și nici să nu mai dea buluc, de pildă, ”turiștii” pesediști din Vrancea în Buzău și ăia din Olt în Gorj, ca la precedentele alegeri, deci adio prezențe de 300% la o singură secție. Toate astea îi dau palpitații lui Dragnea, care vede că tot ce-a clădit cu migală până acum se prăbușește. Pentru că nu întâmplător lătrăii din presă sau sondori de duminică, gen Palavra sau Pielepuțeanu ne toacă la cap, de luni de zile, că PSD va obține peste 45% din voturi. Așa au procedat și comuniștii, în 1946: ei nu-și făceau dubii că mai mult de 10% din voturi n-au cum să ia la alegeri, dar, sfătuiți de Stalin, care știa cum e cu voturile, au repetat toată vara acelui an, prin ”Scânteia”, că vor lua 80%. Păi atâta își propuseseră să fure, nu de alta.

Iar când au venit alegerile, fix 80% au furat, nu mai mult, iar lumea n-a stat să se întrebe dacă au ciordit sau nu voturi, ci a luat de bun rezultatul: da, domle, 80% au prevăzut că iau, atâta au luat. Exact asta au făcut pesediștii până acum: au lansat sondaje mincinoase, care-i dădeau câștigători și pe urmă au furat programatic, la procent fix. Uitați-vă numai la ce s-a întâmplat la referendum și o să vedeți că asta e regula, nu excepția. Doar că acum Dragnea a priceput că nu mai merge planul ăsta. Și de-aia urlă acum, în spume, pe toate canalele: fiindcă a trecut deja la aplicarea planului B, care prevede că, dacă nu merge să furi, acuză-i pe alții că te fură. Pentru ca alegătorii Partidului să zică ”uite, tati, PSD trebuia să ia 42%, că așa zicea toate sondajele, și n-a luat nici 35. R-ați ai dreacu de soroșiști, cu cioloșiștii voștri”. Așa că nu vă lăsați impresionați nici de vaietele lui Dragnea, nici de amenințările lui, că vine la putere și-i bagă la pușcărie pe Cioloș, Iohannis și ”pe toți vânzătorii de țară”. Mergeți la vot, dați-i peste bot și veți vedea, garantat, că ăla care o să intre la pușcărie, pentru că e hoț cu patalama, o să fie ”decât” Dragnea.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare