HomeActualitateDreptate pentru toţi: răposaţii din sudul ţării vor putea...

Dreptate pentru toţi: răposaţii din sudul ţării vor putea vota direct în cimitire!

După ce Autoritatea Electorală Permanentă a luat decizia de a extinde Registrul Electoral şi pentru românii din diaspora, în aşa fel încât românii din străinătate să nu mai stea la cozi, ci să voteze cât mai aproape de locul unde-şi au domiciliul, guvernul intenţionează să emită o ordonanţă de urgenţă prin care şi cetăţenii răposaţi să beneficieze de aceleaşi înlesniri.

“Se ştie de ani buni că în judeţele din sud şi cele din Moldova morţii se trezesc primii să meargă la vot şi te pomeneşti cu ei la secţii de votare aflate la zeci de kilometri de cimitirul în care-şi au reşedinţa de veci. Nu ni s-a părut cinstit ca românii din diaspora, care sunt vii şi o mai duc şi bine, să poată vota aproape de casă, în vreme ce răposaţii din Teleorman, care o duc foarte prost, că ajutoarele sociale nu ajung şi de ţuică la birt, şi de parastase, să ajungă tocmai în Olt, de exemplu”, a declarat un reprezentant al guvernului.

Acesta a mai precizat că ordonanţa de urgenţă va prevede clar ca morţii să poată vota chiar în cimitirele de provenienţă, unde se vor înfiinţa secţii de vot: “E o datorie morală din partea noastră, oamenii ăştia votează numai PSD de 25 de ani şi nu am făcut nimic pentru ei. De multe ori s-a întâmplat să pierdem alegeri locale, în unele comune din sud, pentru că morţii erau nevoiţi să parcurgă kilometri întregi până la secţia de vot, unde constatau, cu tristeţe, că-şi pierduseră falangele pe drum şi nu mai aveau cu ce pune ştampila”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare