După 30 de ani, am realizat că Educația nu are un ministru

de Laurenţiu Muşoiu , 07 octombrie 2019

După ce a expirat perioada de interimat a lui Daniel Breaz la conducerea Ministerului Educației Naționale (MEN), în spațiul public s-a tot discutat că nu mai există un șef al Învățământului.

Premierul Viorica Dăncilă este nemulțumită de situația creată de președintele Klaus Iohannis, care a respins numirea noilor miniștri. Totuși, atât premierul, cât și șeful statului, sunt de părere că nu este cazul ca lumea să se impacienteze, având în vedere că Educația nu a mai avut, cu adevărat ,un ministru, de 30 de ani. Personajele care au fost numite la conducerea Învățământului, în ultimele trei decenii, nu au reușit să fie miniștri ai Educației.

În ceea ce privește îngrijorările părinților elevilor de clasa a VII-a, ce nu-și pot primi manualele, cât timp nu există un ministru care să semneze documentele necesare pentru procesul de achiziție, oficialii guvernamentali dau asigurări că nu este nevoie de cărți, mulți copii fiind obișnuiți să învețe chiar și în lipsa unei școli. Experții din Executiv au analizat ultimele cercetări din domeniul Educației, ce demonstrează că în procesul de învățământ nu sunt esențiale manualele, profesorii sau școlile. Specialiștii Ministerului Educației vor să încurajeze elevii să învețe singuri, deoarece astfel vor fi mult mai bine pregătiți pentru viață.

 
Loading...

Comentarii

 • NEAGU MIRCEA

  15 octombrie 2019 1:30

  POSTUL DE TELEVIZIUNE , PRO SIEBEN , A FOST INLOCUIT , CU DEUTSCHE WELLE - DEUTSCH , DE PE CABLU , SI AM RAMAS FOARTE UIMIT , CAND MA UIT LA EMISIUNILE DE LA DW - DEUTSCH , MAI ALES IN DOMENIUL INDUSTRIAL , UNDE EXISTA O INDUSTRIE FOARTE AVANSATA , SI MI-AM DAT SEAMA , CA ORICE COMENTARIU , NU SE POTRIVESTE , DACA NU ESTE CUNOSCUTA O INDUSTRIE AVANSATA , SI CAM IN ORICE DOMENIU , LUCRUL ESTE BINE FACUT , INCEPAND DE LA SURUB , PANA LA INDUTRIE FOARTE AVANSATA ! IN ORICE CAZ , EMISIUNILE SUNT INTERNATIONALE , SI EU CRED CA ESTE CEVA DE INVATAT , DIN EMISIUNILE RESPECTIVE , AR FI CAM LA FEL , CAND PE TIMPURI PRIN ANUL 1980 , MERGEAM LA EXPOZITIE LA TIBCO , SI LA TIB , IN BUCURESTI , SI CAM AVEM CEVA DE INVATAT , DE LA INDUSTRIA TEHNICA , DE INNALTA CALITATE SI TEHNOLOGIE , SI PARCA MA SIMTEAM SI EU BINE , CAND DE LA STANDURI , PRIMEAM PLIANTE , IAR ACASA STATEM SI MA UITAM LA PLIANTE , VISAND LA O LUME DE VIS .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  12 octombrie 2019 2:35

  AM AFLAT ASTAZI O STIRE FOARTE IMPORTANTA , CARE LA PRIMA VEDERE AR PAREA O STIRE , DECAT FOARTE SIMPLA . STIREA ESTE , CA LA 200.000 DE ANI LUMINA , CORESPUNDE 3.500.000 DE ANI , VECHIME , IN UNIVERS . SI ATUNCI , LA 3.000.000.000 DE ANI VECHIME IN UNIVERS , AR CORESPUINDE , ESTIMATIV , LA 171.428.571 DE ANI LUMINA IN UNIVERS . DAR DACA NE PUNEM INTREBAREA , ACEASTA SUMA DE 171 DE MILIOANE DE ANI LUMINA , IN UNIVERS , PE CE DISTANTA , AR CORESPUNDE IN UNIVERS ? CRED CA DACA AM STA SA MASURAM ACEASTA DISTANTA , IN UNIVERS , DE 171 DE MILIOANE DE ANI LUMINA , ASA , IMAGINAR , PROBABIL , CA AR DEPASI , TEORIA RELATIVITATII , A LUI ALBERT EINSTEIN . CED CA RASPUNSUL , AR FI DINCOLO DE PREMIUL NOBEL PENTRU FIZICA .DA DAR SOARELE ARE O VECHIME DE 3 MILIARDE DE ANI VECHIME , POATE CA AM FI DESCOPERI SI UN ALT SOARE , LA O DISTANTA DE 171 DE MILIOANE DE ANI LUMINA , POATE , UN ALT SOARE , MAI APROAPE , LA O DISTANTA , MAI MICA DE ANI LUMINA , IN UNIVERS .

  raspunde comentariului
+