HomeActualitateDupă Sf. Dumitru, BOR îl sărbătoreşte azi pe Sf....

După Sf. Dumitru, BOR îl sărbătoreşte azi pe Sf. Mititică, patronul penalilor

Timp de patru zile, Bucureştiul a fost luat cu asalt de credincioşi din toată ţara, care au profitat de hramul sfinţilor Dumitru şi Dimitrie cel nou pentru a mai face o cură de moaşte. Se pare însă că încasările pe pupat moaşte, pupat popi şi gadgeturi ortodoxe (tricouri, căni, brichete etc) nu au fost pe măsura aşteptărilor Patriarhului. „Anii trecuţi am avut mult mai mulţi pelerini. Se vede clar că e campanie şi că enoriaşii au migrat pe la mitingurile PSD, unde, într-adevăr, sacoşile cu pomeni au fost mai mari. Vom discuta cu domnul Ponta şi-i vom bate obrazul: nu-i corect ca pe o parte să ne dea pomeni de milioane de euro de la buget, dar pe de alta să ne ia muşteriii”, a precizat un înalt prelat.

Pentru a mai recupera din pagubă, PF Daniel a venit cu o genială idee de marketing. El a propus, iar subordonaţii au acceptat ca, pe lângă cei doi sfinţi Mitică mai sus pomeniţi, să se sărbătorească şi Sf. Mititică. „Ne-am gândit, în aceste clipe grele pentru toţi hoţii din România care au intrat în ghearele ghiavolilor de la DNA, că penalii nu au şi ei un sfânt, la care să se roage. De-aia şi intră pe capete la puşcărie, crede prelatul. În ultimele două săptămâni practic n-a fost zi în care să nu lege procurorii pe cineva. Aşa că, la propunerea PF Daniel, am decis ca azi să-l serbăm pe Sf. Mititică, trecut în calendar cu cruce neagră, ca sufletul amărâţilor gen Cocoş, care au ajuns de la luxul din Dubai la mizeria de la Rahova.”.

Fiindcă nu s-au găsit moaşte ale Sf. Mititică, oamenii Bisericii, inventivi, au aşezat, într-o casetă de aur bătută cu cristale Swarovski, o pereche de cătuşe sfinţite, care se crede că ar fi aparţinut sfântului. „Tot ce au penalii de făcut, ne-a lămurit sursa noastră, este să atingă cătuşele, să se roage să ia cu suspendare sau cu arest la domiciliu şi să doneze, bineînţeles, Bisericii, o jumătate din averea lor. Altfel rugăciunile către Sf. Mititică nu funcţionează şi penalii respectivi riscă să le confişte DNA toată averea. Dacă nici aşa nu scapă şi tot intră la puşcărie înseamnă că au avut păcate mari, fiule, şi astea se iartă doar cu multe mătănii la duşuri”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare