HomeActualitateEfectele coronavirusului! În stațiunile de pe Valea Prahovei, urșii...

Efectele coronavirusului! În stațiunile de pe Valea Prahovei, urșii tomberonezi s-au transformat în urşi spălători de parbrize!

Zeci de apeluri la 112 au semnalat în această săptămână, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, un fenomen nemaiîntâlnit până acum: urşii spălători de parbrize.

Potrivit turiştilor care au tranzitat în ultimele zile Sinaia, Buşteniul sau Azuga, urşii au exact comportamentul spălătorilor de parbrize obişnuiţi – aşteaptă culoarea roşie la semafor, îţi umplu parbrizul cu spumă, dau cu racleta pentru a curăţa murdăria, după care îţi întind labele pe geam sau prin geam, dacă nu ai fost suficient de prevăzător să îl cobori, şi mormăie politicos: ”5 lei!”.

Fenomenul este privit cu indulgenţă de către autorităţile locale, care de câteva zile nu mai trebuie să înlocuiască tomberoanele sparte de foştii urşi gunoieri, convertiţi acum occupational, transformarea fiind pusă și pe teama panicii create de coronavirus.

”Din pricina faptului că magazinele au fost pur și simplu devalizate de localnicii panicați de coronavirus, care își fac acum provizii și nu mai consumă nimic în așteptarea pandemiei, vă dați seama că la tomberoanele de gunoi orășenești urșii nu mai găsesc mai nimic de mâncare. Ca urmare, au fost siliți să se adapteze și, la cozile ce se formează pe la noi weekend de weekend, cea mai facilă metodă de-a face un ban de-o Eugenie e să cureți lunetele și parbrizele turiștilor”, a declarat Martina Ursulescu, administrator public al Primăriei din Buşteni.

”Totuși, chiar dacă unii turiști sunt înspăimântați și mai sună la 112, e o uşurare pentru noi să vedem urşii intraţi responsabil în câmpul muncii. Lucrează zi lumină iar când plouă sau ninge ne mai dau şi nouă o labă de ajutor, mai dau zăpada, apa la vale cu măturile, mai desfundă o canalizare, o rigolă, diverse… Iar noaptea e o adevărată plăcere să-i vezi cum se aliniază în faţă la şaormărie, să cumpere câte ceva cu de toate pentru ăia mici de acasă. Nu fură, nu înjură, nu fumează, nu sparg banii la barbut ca boschetarii pe marginea trotuarului. Maxim câteva butoaie de bere, seara, la cârciuma de la gară…”, a continuat doamna administrator Ursulescu.

Conducătorii auto nu sunt, însă, atât de toleranţi cu noii prestatori de servicii din trafic, acuzând faptul că urşii îşi iau practic o taxă de şmecher, nimeni neîndrăznind să îi refuze din pricina comportamentului agresiv.

”Duminică, la semafor, m-a luat în primire o ursoaică brună, cu ochii verzi, rucsac de plajă şi costum de baie de la Calzzedonia, deloc neobișnuit pentru luna martie. A dat cu spumă, s-a frecat ce s-a frecat de maşină, dar când a văzut că îi dau numai 10 lei, odată s-a încruntat la mine şi a scos din geantă 10 încărcătoare de maşină pentru telefon. M-am speriat şi le-am luat pe toate. Apoi fata a băgat iar laba în ghiozdan şi m-a realimentat, că mi-era prea frică să o refuz: două oglinzi retrovizoare, cinci parasolare, 10 mufe de păcălit senzorul de la centura de siguranţă şi 4 pâlnii de tablă pentru alimentare rezervor. Bine că s-a dat repede verde la semafor, că mă făcea aia de o sută de euro, şi eu abia intrasem în Sinaia!”, a povestit Mădălin Ursaru reporterilor postului tv Antena 33.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare