HomeActualitateEXCLUSIV: Aflaţi pe lângă ce localităţi celebre va trece...

EXCLUSIV: Aflaţi pe lângă ce localităţi celebre va trece autostrada Bucureşti-Alexandria

 

Multă lume a fost extrem de mirată să vadă că, pe harta autostrăzilor pe care guvernul promite că le va construi, nu se află tronsonul Piteşti-Sibiu, în schimb apare tronsonul Bucureşti-Alexandria. Renunţând la autostrada spre Sibiu riscăm să plece Renault din România şi să nu se mai fabrice deloc Dacia, dar asta n-ar fi o problemă. De ce? Pentru că premierul le poate cere chinezilor să-i copieze rapid o uzină Audi, cu toate acareturile, de prin Germania, uzină pe care o redenumeşte, ca să nu se prindă nemţii, Aubi şi unde începe să fabrice autovehiculul „Daciana Logan“, cu tracţiune animală pe faţă. Nu trebuie uitat şi un alt aspect: la anul sunt alegeri, iar autostrada Bucureşti-Alexandria este o investiţie absolut necesară, care le va permite răposaţilor să meargă şi ei la vot în condiţii civilizate şi să nu li se mai zdruncine oscioarele prin toate gropile drumurilor judeţene, cum au păţit anii trecuţi. Plus de asta, nu vă mai luaţi după toţi cei care afirmă că o autostradă prin Teleorman ar fi o investiţie absolut inutilă. Ne-am uitat pe harta viitoarei autostrăzi şi am văzut că, dimpotrivă, ea trece pe lângă nişte localităţi cu un potenţial economic şi turistic extraordinar, pe care vă lăsăm să-l descoperiţi în rândurile ce urmează.

Nanov

O comună atestată încă din Neolitic, când locuitorii ei cunoşteau şi foloseau scrisul, după cum relevă unele pietroaie găsite în zonă şi inscripţionate cu mesaje precum „Titi + Maricica = LOVE“ sau „Să moară Gibilan de nu sânt io nambăr oan“. Astăzi, Nanov este una dintre metropolele Teleormanului, având trei mori, o fabrică de termopane, o fabrică de lapte şi o balastieră. Viaţa de noapte este foarte intensă, având în vedere numeroasele birturi de pe raza comunei, iar modalitatea preferată de petrecere a timpului liber este bătaia cu topoarele, urmată de vizite cu toată famelia la spital.

Buzescu

Primele urme de civilizaţie apar în Epoca Fierului Vechi, când strămoşii actualilor buzeşteni dezmembrau carele de luptă abandonate şi le topeau, împreună cu capacele de fontă de la gurile peşterilor din vecini. Aici au fost descoperite şi fragmente ceramice, dar lipsa oricăror cuptoare i-a determinat pe arheologi să considere că oalele erau, de fapt, furate de la Gumelniţa şi doar revopsite de localnici, care le ştergeau seria, modelul şi anul de fabricaţie. În zonă se află o fermă de porci, iar mulţi localnici cresc găini – unii chiar găinile altora. Potenţialul turistic este deosebit, călătorii putând vizita salba de palate ţigăneşti cu turnuleţe, mult mai frumoase decât celebrele castele de pe Valea Loirei.

Botoroaga

Numită, pe vremuri Hodoroaga, probabil din cauza numărului mare de localnici care se dădeau „hodorogi“ ca să scape de încorporare şi luptele cu turcii, comuna păstrează şi azi această frumoasă tradiţie, mulţi dintre asistaţii social care încasează pensii de boală fiind sănătoşi tun. În comună se află mai multe magazine, buticuri şi private, iar sătenii abia aşteaptă să le construiască Dragnea autostradă, ca să încingă pe ea „liniuţe“ cu căruţele lor tunate.

Clejani

Încă din vechime locuitorii comunei Clejani au fost lăutari vestiţi, prezenţa lor fiind consemnată de cronici la petrecerea dată de daci cu prilejul retragerii aureliene, precum şi la nunta unui văr de-al lui Mircea cel Bătrân, când lăutarii, în loc să fure mireasa, au furat, din obişnuinţă, darul. Astăzi, aşezarea se mândreşte cu prezenţele televizate la Măruţă şi Gherghe ale Vioricăi din Clejani, precum şi cu silicoanele cele noi ale Margaritei din Clejani. Turiştii pot vizita şcoala unde Viorica din Clejani şi fiica ei n-au învăţat să scrie şi să citească. Un alt obiectiv turistic major este cavoul lui Mişa Anastasievici, un magnat sârb de pe timpul lui Cuza, care este îngropat la Clejani şi care se încăpăţânează să nu putrezească. La ora actuală, BOR întreprinde un studiu de fezabilitate, pentru a vedea câţi bani ar strânge dacă l-ar transforma pe magnat în moaşte miraculoase care vindecă de acnee, în vreme ce autorităţile teleormănene se străduiesc să obţină pentru magnatul neputrezit cetăţenia română, pentru că anul trecut, nefiind cetăţean român, el n-a putut vota la referendum şi aţi văzut ce-a ieşit…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare