EXCLUSIV: Ce nu ştiai despre instalarea guvernului Ponta III

de Spartakus , 03 martie 2014
cabinet

În urmă cu câteva minute, Victor Ponta şi-a prezentat noul guvern, venind în faţa electoratului cu o superofertă de nerefuzat: acum, cu 10% mai mulţi unguri! Noi vă dezvăluim, în exclusivitate, ce nu s-a văzut la televizor din culisele negocierilor.

 

*Prima pretenție a lui Kelemen Hunor, ca să intre la guvernare, a fost, se pare, “Cabinetul Ponta 3 să aibă deplină autonomie”.

*Dacă Kelemen Hunor afirma “Dan Voiculescu este cancerul politicii românești”, iar UDMR intră acum fără teamă într-un Guvern în care e și PC, asta nu poate să însemne decât un lucru: ungurii au descoperit leacul pentru cancer!

*După premierul Ponta I și premierul Ponta II, a apărut și premierul Ponta III. Urmează, probabil, şi deputatul Ponta III.

*La Ministerul Tineretului și Sportului a fost propus, iniţial, cântăreţul Mihai Sturzu, dar s-a considerat că el are HiQ-ul prea mic chiar şi pentru un membru al guvernului Ponta III.

*La negocieri, UDMR a cerut program de guvernare în limba maghiară. Victor Ponta a fost de acord, ba chiar și-a rugat asistentul să-i facă o copie, pe care ulterior Șova o s-o piardă.

*Nicolae Bănicioiu a fost numit ministru al Sănătății, deoarece are experienţă şi ştie că în sistemul medical românesc e tot ca la prostituate: plăteşti înainte de intervenţie, dai ceva şi pentru “mâna dreaptă” şi asistente şi nu-ţi taie nimeni bon fiscal.

*După ce fostul Executiv a introdus taxa pe stâlp, noul guvern USD&UDMR va introduce taxa pe plăcuța bilingvă.

*Kelemen Hunor, noul titular de la Cultură, a precizat: “Ştiu că predecesorul meu, Gigel-Sorinel Ştirbu, se exprima foarte agramat în limba română, dar voi face tot posibilul să-l depăşesc”.

*În semn de bunăvoinţă faţă de UDMR, Ăla Micu de la Agricultură a decis scutirea de impozit a producătorilor de carne din Covasna şi Harghita, dacă fac dovada că au conservat carnea sub şa.

*Guvernul ar putea renunţa definitiv la TVA-ul la pâine, dar numai pentru fabricanţii care ştiu să ceară o pâine în limba maghiară.

*Viktor Orban i-a propus lui Victor Ponta să facă schimb de guverne, că doar amândoi tot cu unguri guvernează.

*Deşi n-a mai primit alte posturi în guvern, Dan Voiculescu i-a obligat pe Gâdea, Badea, Ciuvică şi Ursu să înveţe, în semn de respect faţă de partenerii din UDMR, limba maghiară, pentru a realiza emisiuni bilingve la Antena 3. Se pare că aceştia au deprins deja primele noţiuni: “Băsescu budos cigany” şi “Szopd meg a faszom, Udrea!”.

*Noul ministru pentru dialog social, Aurelia Cristea, este supranumită “Elena Udrea de Cluj”, fiind acuzată de presa locală că ar fi avansat în carieră pe baza unor relaţii sentimentale. “Asta a fost un mare atu, înseamnă că femeia se pricepe la dialog”, au precizat surse din PSD.

*Maria Grapini va pleca de la şefia IMM-urilor. Grapini va primi însă un consilier ungur, care-i va scrie postările pe Facebook, deşi UDMR nu garantează că acesta o să fie la fel de agramat ca ea.

*Ca ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea va avea grijă ca fiecare cimitir din țară să aibă acoperire maximă cu tehnologie wireless pentru ca morții să poată comunica ușor cu rudele în viață și cu șefii de campanie locali ai PSD.

*Ministrul Transporturilor, Dănuţ Şova, a anunţat lansarea programului “Prima Crâşmă”, prin care beţivii din Vaslui şi judeţele limitrofe vor fi luaţi de la domiciliu şi transportaţi gratuit la prima bodegă întâlnită în drum.

*Gabriela Szabo, instalată în fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului, ar fi declarat: “Mă bucur să fiu colegă cu atâţia sportivi. Eu fug bine, am câştigat multe concursuri, dar nici nu mă pot compara cu colegii Ponta, Şova sau Dragnea la fuga de răspundere”.

*Ca să nu mai existe scandaluri legate de ICR, ministrul Culturii, Kelemen Hunor a propus schimbarea denumirii instituţiei în “Institutul Cultural Maghiar”.

*Preşedintele UDMR a propus schimbarea denumirii Departamentului pentru Ape şi Păduri: “O să-i spunem doar Departamentul Apelor, fiindcă păduri în România nu mai există, le-am tăiat noi pe toate”, a precizat Hunor.

Exclusiv online

Loading...

Comentarii

+