HomeActualitateFantomele noastre dragi și morții voștri de comuniști

Fantomele noastre dragi și morții voștri de comuniști

Spre deosebire de colegul și fostul lui șef, Victor Ponta, renumit în toată galaxia pentru glumele de Dâlga și mârlăniile de cocalar cu doctorat, Liviu Dragnea părea mai diplomat și mai alunecos, părea genul de om care nu-și dezvăluie niciodată adevăratele gânduri, ci mai întâi șade și pe urmă scoate pe gură cuvinte bine pritocite. Și-n general, teleormăneanul, viclean ca țăranii lui Moromete și uns cu toate alifiile mai ceva ca Năstase, n-a călcat pe bec și n-a zis lucruri pe care să le regrete mai târziu. Dar uite că în privința diasporei, tot i-a ieșit porumbelul pe sub mustață, dovadă că pesediștii, ori c-au pierdut, ori c-au câștigat, sunt ca Bourbonii: nu uită nimic și nu-nvață nimic din lecțiile istoriei.

Că jupânii din PSD au o mare boală pe diasporeni e lucru știut: românii care-și rup cocoașa prin Occident, pentru rudele sărace rămase într-o țară și mai săracă bagă de ani buni bețe-n roate Partidului și din cauza lor PSD a pierdut până acum de trei ori prezidențialele, și cu Năstase, și cu Geoană, și cu Ponta. Le-ar fi pierdut și cu Iliescu, dar prin anii 90 FSN/FDSN/PDSR n-apucase încă să vândă România la fiare vechi și românii nu se bejeniseră de foame prin negre străinătățuri.

Dacă Dragnea ar fi avut măcar doi neuroni funcționali sub părul ăla cărunt, ar fi știut că de oricine poate vorbi de rău, numai de diasporeni nu. Având exemplele iluștrilor înaintași, cărora Băsescu și Iohannis le-au luat caimacul din cană cu lingurița diasporei, teleormăneanul ar fi trebuit să tacă inteligent decât să spună o tâmpenie cât el de mare. Or, să-l auzi pe unul ca Dragnea, cel supranumit ”vorbitor în numele morților”, afirmând că votanții români din străinătate sunt ”fantome” pare cel puțin de domeniul suprarealismului. Dar, într-o țară în care votanții autohtoni votează un primar doar dacă e hoț dovedit, în schimb nu votează oameni cinstiți, mai există ceva suprarealist?

Primul mustăcios al Patriei uită că, dacă nu erau diasporenii, să trimită miliarde de euro în țară, economia lui Tăriceanu nu mai duduia, iar mafia lui Năstase și Ponta nu mai avea bani de vile, amante și iachturi, fiindcă ar fi trebuit să bage tot bugetul în pensii și salarii pentru bugetari. Așa, cu banii trimiși de românii din străinătate, ei și-au permis să se lăfăie în pomeni electorale și să cumpere cu mici conștiințe și mai mici. Aflat acum pe cai mari, Dragnea nu pare dispus să învețe din palma luată de Ponta și-i repetă greșeala. După ce li s-au făcut nevestele rămase acasă ”curve”, iar copiii rămași acasă ”golani”, de către alt corifeu pesedist, Ioan Rus, acum, truditorii din diaspora au surpriza să afle că ei sunt, de fapt, niște fantome, care nici n-ar trebui să voteze. În opinia pesediștilor, doar morții lor trebuie să voteze, pentru că aleg pe cine trebuie. Morții lor de comuniști!

Cu regret trebuie să-l informez pe tovarășul Dragnea că tocmai și-a dat foc la valiză. În loc să râdă acum pe sub mustață, văzând România roșie, mai bine s-ar gândi la alegerile parlamentare. E drept, acum PNL și PSD și-au împărțit țara la locale, într-un blat perfect, a cărui bomboană pe colivă a fost măgăria făcută Clotildei Armand, furată la drumul mare. Dar au reușit să facă asta pentru că partidul anti-sistem al lui Nicușor Dan n-a avut candidați decât în București, unde a măturat cu liberalii pe jos. La parlamentare, după ce ”Salvați Bucureștiul” va deveni ”Salvați România”, și lui Dragnea, dar și lui Blaga și distinsei lehuze Ghorghiu s-ar putea să le dispară rânjetul de pe figură, odată cu procentele. Iar hienele din PSD abia atâta așteaptă: să pice masculul alfa ca să-l halească de viu: uitați-vă doar ce-au pățit Năstase și Geoană și o să-mi dați dreptate.

Așa că tovarășu Dragnea, o fi Gabriela Firea ”bună în multe poziții” – cum ai lăudat-o matale aseară, la B1 TV, dar, după tâmpeniile pe care le-ai debitat despre diaspora, mă tem că la toamnă, în PSD, altcineva o să fie pus capră.

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare