HomeActualitateFiindcă toți caii l-au refuzat, Șova va sta în...

Fiindcă toți caii l-au refuzat, Șova va sta în statuia ecvestră călare pe un cal cu mânere!

Deși, cât a fost ministru al Marilor Proiecte, Dan Șova a făcut, într-adevăr, o treabă mare, pe care au putut-o simți din plin toți contribuabilii, procurorii băsiști, transformați în iohaniști, l-au luat la ochi pe mititel. Acuzat de fapte grele de corupție, Șova s-a apărat spunând că nu merită să fie urmărit de DNA, ci să aibă statuie ecvestră în Gorj. La auzul declarațiilor, sculptorii români au intrat imediat în alertă și i-au făcut politicianului o serie de oferte avantajoase.

Dar, chiar când lucrurile păreau că se vor desfășura foarte lesne și că Șova va avea curând statuie la Târgu-Jiu, lângă operele lui Brâncuși, a apărut o problemă. Niciunul dintre caii care urmau să servească drept modele nu a dorit să fie sculptat în compania lui Șova.

”E ceva foarte bizar, nu m-am mai confruntat cu o asemenea situație în 30 de ani de meserie, ne-a declarat un sculptor din Craiova. Eu i-am sculptat pe Mihai Viteazul călare  pe cal, pe Tudor Vladimirescu călare pe cal și am avut chiar și o comandă din partea lui Mitică Dragomir, să-l sculptez călare pe cal, dar nu am putut s-o onorez, fiindcă el având priapism nu-mi ajungea materialul și pentru dotările lui, și pentru ale armăsarului. Însă pe Dănuț Șova n-o să-l pot face călare pe cal, fiindcă nu vrea calul”.

Artistul ne-a mărturisit că a căutat cai pe la toate hergheliile și gospodăriile particulare din Oltenia, dar niciunul n-a stat. ”Cum le arătam poza lui Șova, cum nechezau de parcă ar fi râs în hohote și o luau la goană. M-am gândit să apelez la cai străini, am adus lipițani din Austria, dar și ăștia când i-au văzut mutra lui Șova au rupt-o la fugă”. În disperare de cauză, sculptorul a decis să apeleze la un club local de gimnastică, de unde a împrumutat un cal cu mânere. ”E tot cal, ce dacă e cu mânere? Statuia îl va înfățișa pe Șova călare pe un cal cu mânere, deci va fi ecvestră, nu? Oricum, la cât e de prost Dănuț, sigur n-o să-și dea seama”.

Pentru că sculptorilor din Oltenia nu prea le ies statuile – cea a lui Sergiu Nicolaescu, de pildă, pare să-i reprezinte, simultan, pe Chuck Norris, Mao Zedong și Stalin fără mustață – sculptorul a ținut să ne avertizeze: ”În toate statuile mele, eu vreau să surprind cât mai pregnant spiritul personajului, așa că să nu vă mirați dacă Șova din statuia mea o să semene foarte mult cu un cimpanzeu”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare