HomeActualitateGrecia. Hă, hă, hă...!

Grecia. Hă, hă, hă…!

De când am aflat cu cine am picat la baraj, am făcut febră la burtă de atâta râs, iar inima abia dacă mai ține pasul cu fericirea. Ce bine e să fii român!

Tragerea la sorți de la Zürich a fluidizat într-o așa măsură sângele din venele românilor încât cu greu o să mai aflați de vreun infarct în perioada următoare.

La auzul cuvântului magic Grecia, copiii au început să asculte de bunici și să-și facă temele înainte de a le fi date, bărbații au renunțat la sportul lor preferat – boxul cu nevasta, femeile se uită mai mult în oglindă decât în ghiulul consorților, în vreme ce pensionarii aleargă după poștaș să-i lase juma de pensie bacșiș, deoarece nu mai pot duce pe picioare surplusul de bucurie.

Ziariștii își caută deja cazare la Rio, burlacii își trec în carnețel locurile în care se vor înfrupta din cele mai bune pulpe rotisate, în timp ce specialiștii din fotbal nu mai contenesc în a-i lua la mișto pe greci că au avut ghinionul de a ne fi contemporani.

Ce a făcut, mă, Grecia în ultimii 10 ani? Hă, hă, hă… A câștigat un Campionat European. Hă, hă, hă… S-a calificat la Euro 2008, la Mondialul din 2010 și a ajuns în sferturi la Euro 2012. Așa, și? Hă, hă, hă… Nu-mi mai spune nimic, că mor de râs.

În tot acest timp, panzerele de Dâmbovița spulberau Luxemburgul și Insulele Feroe și puneau Europa pe jar cu succesele asupra Andorrei și Estoniei.

Așadar, avem suficiente motive să râdem și să glumim măcar în incintă, iar din 19 noiembrie încolo mai vedem noi ce planuri ne vom face. Eventual niște rezervări din timp pentru o vacanță, vara viitoare, în Grecia. Unde să bem și să glumim alături de gazde despre performanțele lui Salpingidis la Mondialul din Brazilia.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare