HomeActualitateGrindeanu prestează bine, dar deocamdată numai oral

Grindeanu prestează bine, dar deocamdată numai oral

După ce l-au prins toți finanțiștii că a scos porumbelul pe sub mustață și i-au dat în cap cu gaura bugetară inexistentă de-a auzit câinii lătrând în Teleorman, Liviu Dragnea a lăsat-o mai moale pe partea economică și a revenit la ce știe el mai bine: gargara. Și unde se face o gargară mai bună decât la Antena 3? Aseară însă, el n-a mai fost invitat tot la Gâdea, ci la Radu Tudor – de altfel așa e și normal, domle: adică de ce să mănânce rahat numai Gâdea? Nu trebuie să mănânce și alții? Păi ori suntem social-democrați, ori numai suntem?

Dragnea a fost foarte plăcut impresionat, căci chiar simțea nevoia unei schimbări: după limba moale, năclăită, a lui Gâdea, să mai vină și limba mai aspră, mai cazonă, a lui Radu Tudor. De altfel, a și ținut să spună gazdei: ”La dumneavoastră am venit în momente importante din viața mea: și momente bune, și momente grele”. Care au fost astea, nu ne-a mai zis, dar ne putem imagina. Bunăoară, un moment bun a fost, probabil, când dădea țepele alea de miliarde cu Bombonica, iar unul rău când l-o fi lăsat instalația cu domnișorica aia de 24 de ani, dar anteniștii n-au prea avut cu ce să-l ajute, pentru că în seara respectivă aveau oră de vorbitor la Dom Profesor Voiculescu, deci, normal, și limbile închiriate.

Ca mai toate emisiunile la care e invitat, Dragnea a vorbit în primul rând și cel mai mult despre Dragnea. Am încercat să număr de câte ori a rostit pronumele „eu”, cu derivații ”mie”, „pe mine”, ”al meu”, ”mele”, dar pe la douăzeci și ceva de ori am pierdut șirul. Concluzia ar fi că liderul teleormănean nu-și dorește să fie premier, pentru că „deocamdată Sorin Grindeanu prestează bine”. Unde și ce anume prestează bine, de asemenea nu a mai precizat, dar, iarăși, ne putem imagina. Și, dacă l-ați mai văzut pe domnul Slugăreanu… pardon, Grindeanu, mai transpirat, așa, mai tremurător, uneori, această stare a fost cauzată de faptul că nu primise încă unde verde de la șeful lui, domnul Dorel Găurel Dragnea, să poată face pipi/caca/pârț. În rest, a prestat de minune și tot ce a dorit Dragnea s-a făcut, cel puțin la nivel declarativ. Căci, trebuie să recunoaștem, pe partea orală Grindeanu e de neîntrecut. A repetat mai bine decât cel mai talentat papagal de Borneo toate promisiunile făcute de Dragnea în campanie. N-apuca Dragnea să mai tragă o gogonată, că o prelua Grindeanu din zbor și făcea aport cu ea la televizor.

Și, ca să fie clar cine e jupânul și cine e sluga, în povestea asta, Dragnea a repetat: ”Dacă el și echipa lui rezistă la programul de guvernare pe care eu l-am făcut, termenele și proiectele vor fi respectate, Sorin Grindeanu va sta acolo tot mandatul. Sper să aibă capacitatea de a rezista tuturor tentațiilor, de toate felurile: tentații politice și tentații de proiecte personale.” În traducere, din dragneză, asta sună cam așa: dacă Grindeanu ține deschis robinetul bugetului către baronii locali din PSD și respectă dreptul acestora de a se îmbogăți fără limite, va sta momâie la Palatul Victoria patru ani. Dacă însă e tentat măcar o singură clipă să gândească și cu creierul lui, zboară de nu se vede și găsește Dragnea un alt lingău mai obedient și fără idei proprii.

Cred că, prin această declarație, Dragnea tocmai ne-a dat de înțeles că a renunțat la dorința de a fi premier, dându-și seama că poate stăpâni Teleormanul Mare în care s-a transformat România nu doar personal, ci și prin interpuși. El știe prea bine că, dacă forțează prea mult nota și preia șefia guvernului, va declanșa tulburări masive în stradă și foarte repede își va rupe gâtul, cum și l-a rupt și Ponta. Așa că, de ce se agite când e plină lumea de grăjdani și de grindeni care prestează bine?

Din toată povestea asta, cred că toată lumea e fericită: Dragnea, că a găsit metoda de a băga mâna până la cot cu mâna altuia, Grindeanu, că o să stea de popa-prostu patru ani, și alegătorii PSD, care au mai petrecut o seară minunată în compania Antenei 3. Singura nemulțumită rămâne, probabil, fătuca aia de 24 de anișori care-l pupă tandru pe domnul Dragnea pe sub mustață și care cu siguranță aseară, după emisiune, a plâns de i s-a umflatără ochișorii ăia frumoși: păi adică de ce a zis Liviu despre Grindeanu că prestează bine, iar despre ea n-a suflat niciun cuvințel, ce, asta înseamnă că ea prestează prost?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare