HomeActualitateGuvernanți, în mină, să avem lumină!

Guvernanți, în mină, să avem lumină!

N-a apucat să ne intre bine-n  oase  primul ger pe anul ăsta, că  guvernul Slugăreanu a și-nceput să-și dea cu stângul în dreptul și să declanșeze o panică de ziceai că vine cel puțin sfârșitul lumii, cu tot cu cavalerii Apocalipsei după el. E adevărat că actualul cabinet e plin de cavaleri ai Apocalipsei de obraz și la fel de adevărat că România, fiind o țară bananieră, te-ai aștepta  ca la noi să nu fie ger și să nu ningă niciodată. De nins a nins, nu mai mult ca  în alți ani, dar  măsurile au  fost mai pompieristice ca niciodată. Școli închise o săptămână încheiată pentru 20 de cm de zăpadă și minus 10 grade în termometre, declarații panicate că nu mai avem gaze, petrol, cărbune, resurse, țărișoară etc, etc. Ca să fie tacâmul complet, mai lipsea să se  spună, la Antena 3 și RTV, că nici aurul de la Roșia Montană nu mai e la  locul lui, fiindcă, la adăpostul viscolului și al întunericului, numitul Soroș George s-a strecurat și ni l-a furat, să acopere miliardul de coco pierdut cu Trump.

Iar în cadrul acestui cor al pompierilor alarmiști, primadonă a fost băiatul ăla de la Ministerul Energiei, care debordează de energie în viu, ca să zicem așa. Deși, după cum se poate vedea în poze, domnul ministru Toma Florin Petcu ar avea resurse, pe persoană fizică, să reziste chiar și la o foamete ca-n 46, el și-a făcut toată săptămâna griji pentru resursele populației. Mai întâi a venit pe televizoare și ne-a zis să stăm liniștiți, că avem resurse berechet. Pe urmă, probabil, l-au tras Dragnea și Tăriceanu stereo  de urechi: păi se poate să zici așa ceva, băi, nene, băi? Adică la cârma  Transelectrica, CE Oltenia și altor instituții din branșă sunt încă oameni puși de tehnocrați și noi să nu profităm de prilej  ca să-i dăm  jos și să punem în loc niște pesediști și aldiști proști, dar ascultători și flămânzi? Așa că ulterior, venind cu lecțiile învățate, domnul ministru care se pricepea, conform CV-ului, la toate, mai puțin la partea economică din ”compani”, și-a dat seama, subit, că se pricepe și la asta. El a declarat, panicat, că treaba e groasă, că nu mai avem stocuri, că riscă pulimea să dârdâie prin case de-o s-o găsească năbădăile. Degeaba au venit apoi factorii responsabili, să spună că avem cărbune berechet, ei erau deja pe făraș. Ca să fie treaba oablă, guvernul Slugăreanu a dat imediat o hotărâre, fără niciun fel de dezbatere publică, prin care să poată bloca exporturile de energie.

Care să fie scopul acestei transformări brutale a țânțarului în armăsar? Oare  toți oamenii ăștia, de la Gabriela Firea la ministrul obrăjiori și gușuliță prosperă, n-au mai văzut zăpadă și n-au mai simțit ger? Nici vorbă de așa ceva! În schimb, ei vor să rezolve șapte dintr-o lovitură, precum croitorașul din poveste. Această guvernare de operetă, care se face numai la televizor, reușește, generând panică, să-și impună, în primul rând, oamenii în toate posturile cheie. Se schimbă tot ce miroase alde Dragnea că ar putea fi schimbat. Au schimbat prefecți, l-au schimbat pe ăla de la Drumuri când s-a blocat autostrada, au schimbat directorul Circului când au murit tigrii, ar  fi în stare să-l schimbe și pe ăla de la Meteo, pe motiv că e soroșist și sabotează  frumoasa noastră patrie: în loc să ne dea și nouă o climă demnă de ”Grădina Maicii Domnului”, ne-a dat niște temperaturi de Cercul Polar.

Pe de altă parte, aceste măsuri pompieristice sunt pe placul șoșonarilor care au votat PSD și care, nostalgici după Ceaușescu, simt nevoia unei mâini ferme, permanent gata să taie și să spânzure. Iar povestea cu interzicerea exporturilor de energie e și ea cusută cu ață albă. Nu din patriotism de cumetrie a fost luată ea, ci din rațiuni mult mai lumești: la export mergea energia cu prețul cel mai competitiv, în vreme ce energia  scumpă, deci necompetitivă, produsă de CE Oltenia și CE Hunedoara rămânea în țară și umfla zdravăn facturile populației. Ce-ar fi zis bolovanii care au votat PSD și ALDE când ar fi văzut factura la curent, că doar în cazul ăsta nici retardat în ultimul hal să fii și tot nu mai credeai gogorița cu ”greaua moștenire lăsată de Cioloș”.

Dar, de la un asemenea guvern de hei-rupiști, m-aș fi așteptat la mai multă implicare. Anul trecut, pe vremea asta, Dragnea îl critica pe Cioloș că nu iese să dea  zăpada. Pe prima mustață a țării ați văzut-o la deszăpezire în ultimele zile? Iar dacă tot  se plângeau cu șapte guri că nu mai avem stocuri de cărbune, de ce nu și-au suflecat mânecile gudurelul Grindeanu, gudurelul Toma și alți gudurei, să intre în mină și să ne dea lumină? Căci Che Guevara, eroul lor nemărturisit, așa făcea în Cuba. Păi ori suntem comuniști de omenie, ori nu mai suntem, făi, Dragneo!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare