HomeActualitateGuvernul va înfiinţa facultăţi particulare pentru vârsta a treia

Guvernul va înfiinţa facultăţi particulare pentru vârsta a treia

Dacă ar fi trăit în zilele noastre, „Dăscăliţa” lui Goga ar fi fost, probabil, considerată de guvernul USL necorespunzătoare din punct de vedere pedagogic şi trimisă la reciclare. Şi nu oriunde, ci la facultate! Fiindcă, potrivit unei ultime ordonanţe de urgenţă emise de madam Cati Andronescu şi publicată în revista de benzi desenate a lui Victoraş – Monitorul Oficial, la finele anului trecut, toate educatoarele şi toţi educatorii, toate învăţătoarele şi toţi învăţătorii vor fi obligaţi ca, în termen de şase ani, să urmeze studii superioare.

Ăia care nu le au – cum ar fi fost şi cazul „Dăscăliţei” – degeaba se laudă cu zeci de ani de vechime în învăţământ, cu rezultatele meritorii şi cu pasiunea de a-i educa pe copii: madam Androneasca s-a gândit că, fără o parti, ceva, la bază, toate astea nu valorează nimic, aşa că respectivii vor fi daţi afară din învăţământ mintenaş. Veţi spune că măsura e absurdă şi că să pui, de pildă, o femeie care mâine-poimâine împlineşte 60 de ani şi este cu un picior în pensie să facă o facultate e de-a dreptul aiuristic.

Să ştiţi că nu-i deloc aşa! Păi voi n-aţi auzit dictonul ăla – „Îmbătrânesc şi tot învăţ”, că înţeleptul guvern Ponta a auzit? Că de-aia ies din liceu numai loaze şi se pică bacu’ pe capete: fiindcă n-avem învăţătoare academiciene, capabile să-i înveţe încă de mici materia! Şi, dacă tot pică leprele bacu’ în ultimul hal, nu-i păcat să rămână fabricile alea de diplome, păstorite de grangurimea uselistă, fără muşterii?

Ei, uite că n-au să rămână, deoarece, fidel convingerilor sale social-democrate (ba unii ar spune, judecând după măsurile luate în ultima vreme, de-a dreptul comuniste!), cabinetul Ponta II s-a gândit să le întindă o mână de ajutor învăţătoarelor pe care vrea să le şcolarizeze la bătrâneţe. Nişte păsărici bine informate de la palatul Victoria ne-au ciripit la ureche că se pregăteşte înfiinţarea de facultăţi particulare speciale pentru cei peste 20.000 de dascăli aflaţi în postura de a deveni studenţi tomnatici.

Facultăţile vor purta girul USL şi în ele vor preda doar profesori care vor depune, după tradiţia universitară inaugurată de Adrian Năstase, faimosul jurământ al lui Ipocrit: „Jur să-i învăţ pe ucenicii mei să fure şi să mintă mai mult decât mine”. Ca să aibă şi dăscăliţele şi dascălii o bucurie, măcar vizuală, la bătrâneţe, la facultăţi vor preda şi absolvenţi de parti din anii anteriori – băieţi cu aspect de gigolo şi fete cu aspect de piţi, care actualmente îşi fac stagiatura prin Bamboo sau pe webcam.

Şi tot din dragoste pentru învăţătorii care-şi bat capul cu toţi copiii nărozi pentru 800 de lei salariu pe lună, guvernul le va oferi „creditul pentru şcoală” doar cu buletinul! Taxa de şcolarizare va fi doar o mie de euro, adică undeva la vreo 4.500 de lei, ceea ce înseamnă că învăţătorii vor da, lunar, 375 de lei din leafă pentru facultate. Ştiu, ştiu, asta înseamnă aproape dublu faţă de ăia 25% pe care li-i tăiase criminalul guvern Boc din leafă, da’ ies ei titraţi la pensie? Ies!

 

Exclusiv Online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare