Hai să inventariem Bucureştiul ziua, din Centru pân' la Şosea!

de Nestor , 12 septembrie 2014
Hai să inventariem Bucureştiul ziua, din Centru pân' la Şosea!

După ce o asociere de şapte firme a câştigat contractul de 3.000.000 de euro pentru inventarierea spaţiilor verzi din Capitală, Primăria Bucureşti va scoate la licitaţie şi alte lucrări de largă utilitate publică:

1. Numerotarea băncilor din parcurile oraşului, cu menţionarea scrupuloasă a şuruburilor aflate încă la locurile lor. PMB va livra firmei câştigătoare markere în valoare de 1.500.000 euro, cele disponibile pe piaţă fiind mult subevaluate şi de calitate îndoielnică, germană.

2. Inventarierea corectă a câinilor comunitari, pe culoarea blănii şi vârsta aproximativă. Se vor identifica cei agresivi, recenzorii urmând a fi dotaţi de Primărie cu beţe pentru zgândărire. Cost evaluat: 5.000.000 euro.

3. Determinarea cât mai exactă a cantităţilor de peturi aruncate în lacurile Capitalei, necesară unor studii de fezabilitate în vederea eventualei colectări. Se apreciază alocarea a circa 2.500.000 euro, la o estimare minimă.

4. Stabilirea numărului persoanelor circulând dimineaţa cu căşti audio în urechi, cercetare axată pe zonele centrale. Studiul este vital calculării contribuţiei acestor cetăţeni la ridicarea poluării fonice a oraşului spre cote tot mai alarmante şi se va încadra într-un total de 3.000.000.

5. Evidenţierea precisă a contribuabililor de gen feminin care umblă prin Bucureşti fără sutien; este un contract asociat colaborării Primăriei cu autorităţile medicale, pentru studierea relaţiei statistice dintre lăsatul sânilor şi purtatul sutienului, proiect de suflet al medicului Oprescu. Firma câştigătoare nu va primi mai mult de 2.000.000 euro, beneficiile de altă natură ale angajaţilor fiind indubitabile.

6. Deoarece a venit toamna, se va organiza urgent o licitaţie pentru calcularea indicelui de desfrunzire a copacilor, pe zone, specii şi vârsta arborilor. Se urmăreşte eficientizarea activităţii lucrătorilor de la salubritate, identificându-se astfel arealurile prioritare în intervenţia cu târnul şi tomberonul. Cost: numai 7.000.000 euro, fără comisioane şi TVA.

Dacă cetăţenii Capitalei au şi alte idei privind proiectele realizate din banii lor, sunt rugaţi să le depună în format A4, maxim două file, în cutia de sugestii a Primăriei. Alegătorii noştri - stăpânii noştri, că ei ne marcă banu' să-l investim noi, pe firmă, cu toptanu'!

Loading...

Comentarii

+